Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1930
View
45
Reply

HOW TO MAKE MONEY FROM YOUTUBE

[Copy link]

Author: adila39       Show all posts   Read mode

Post time 10-2-2019 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 8-2-2019 09:51 AM
so the Q is how nak viralkan?

All I can think off u buat cam orang kat Fb buat. Pegi kat MAHN or any other group masak2 pastu share resepi & bgtau nak tengok video penuh kat YT. Kat grup tu u share pics & vid seminit.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 8-2-2019 09:51 AM
so the Q is how nak viralkan?

Of course whatever you are sharing tu mestilah one of a kind in order to be viral...tp ada gak resepi yg biasa2 viral..i guess luck counts

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
I rasa byk Cara boleh try bagi orang click. Salah satunya adalah you post content Kat forum cari ni n letak video you supaya orang Klik. I tgk ramai juga buat.

Other than that, content kena menarik lah kot. Kena macam berkaitan ngan isu semasa tak payah cakap2 apa pun cari je gambar2 or video and compile kan. Orang still tekan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:21 AM | Show all posts
Sanah Helwah kepada Mod board ini dan TT thread ini ie @adila39

sanah helwah.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 11-2-2019 05:21 PM
Sanah Helwah kepada Mod board ini dan TT thread ini ie @adila39

thank you uncle supermod
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2019 06:30 AM | Show all posts
adila39 replied at 12-2-2019 10:04 AM
thank you uncle supermod

sesama mek
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2019 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
cam best je. i memang dah lama simpan hajat nak buat video dekat utube. tapi banyak sangat benda nak post. last2 tak buat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-3-2019 02:22 PM | Show all posts
tom2 replied at 7-3-2019 12:57 PM
cam best je. i memang dah lama simpan hajat nak buat video dekat utube. tapi banyak sangat benda nak ...

cubalah buat, dont give up before try dulu okeh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2019 12:46 PM | Show all posts
Gaarg replied at 28-3-2019 09:40 PM
You need to work out high-quality content and collect views.

u know how and have u done it ke...
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 04:18 PM | Show all posts
Edited by naqies at 16-4-2019 08:11 PM
ayorsuam replied at 10-2-2019 07:40 PM
Hi! Sapa kat sini ada channel masak2? Boleh tak share cemana uols setup camera? Aku ada try buat & u ...


1time try buat bideo n upload dlm utube...
https://youtu.be/LQx-9lr0188]https://youtu.be/LQx-9lr0188

sorry kalo quality dan editing video so so je..almaklum laa immature
saja mencuba benda baru dan mencuba nasib...




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
naqies replied at 16-4-2019 04:18 PM
1time try buat bideo n upload dlm utube...
https://youtu.be/LQx-9lr0188]https://you ...

Eh! Eh! Putihnya tangan sis! At least you dah start, tu yg penting.
Try tengok YT masak2 indo. Helpful, inspirational & doable. Tpnya i tak buat lagi la. Tengok takat tengok je.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 08:08 PM | Show all posts
ayorsuam replied at 16-4-2019 06:46 PM
Eh! Eh! Putihnya tangan sis! At least you dah start, tu yg penting.
Try tengok YT masak2 indo. He ...

tangan ku jua yg diteleknya...actually tu tak putih sgt..my dotter lebih putih dari I
try laa buat bole kita bertukar2 like & subcribe to each other...

Saja try2 kot2 lah bole dpt duit beli bedak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2019 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
naqies replied at 16-4-2019 08:18 AM
1time try buat bideo n upload dlm utube...
https://youtu.be/LQx-9lr0188]https://you ...

wahhh... cantik tangan... hehehe... ehhhh pastu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2019 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
naqies replied at 16-4-2019 12:08 PM
tangan ku jua yg diteleknya...actually tu tak putih sgt..my dotter lebih putih dari I
tr ...

nnt i like and then what?? banyak like pastu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2019 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
@KILL_NANCY

boleh ajar x how
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2019 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
@KILL_NANCY

boleh ajar x how
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 10:37 PM | Show all posts
Edited by naqies at 16-4-2019 10:52 PM
adila39 replied at 16-4-2019 09:40 PM
nnt i like and then what?? banyak like pastu

nak dpt duit bukan senang rules dia 4k viewer tuh then baru laa dia akan review then tgk ads apa yg dia akan letak kat utube chanel so baru lah bole start generate $$
kalo retis ok laa setakat 4k tu kacang sgt...

kita rakyat marhean ni mcm nak capai 100 viewer

please sapa2 yang expert utube ni ajar2 laa kami newbie ni...
how to edit video yg cantik2 & berquality etc, video editor apa, tools apa..

sharing is caring...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 16-4-2019 09:42 PM
@KILL_NANCY

boleh ajar x how

ya adila ajar apa tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-4-2019 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 16-4-2019 04:48 PM
ya adila ajar apa tu?

caner nak ramai kan follower kat youtube? pastu caner nak mcm viral tu mcm faizal tahir tu... buat lagu terus ramai viewers
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 08:46 PM | Show all posts
adila39 replied at 17-4-2019 08:16 PM
caner nak ramai kan follower kat youtube? pastu caner nak mcm viral tu mcm faizal tahir tu... buat ...

kat utube dia ada mcm kita bole naikkan traffic kat chanel kita n dptkan byk like n viewer...plg murah usd2.99 tuk 500 likes n viewer.. then sehingga laa yg cecah ratus usd...


tak pe laa kita merangkak2 laa cari viewer, kalo sendu jugak maknanya utube bkn rezeki kita cari laa rezeki kat tempat lain lak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084659s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list