JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
1404
View
46
Reply

HOW TO MAKE MONEY FROM YOUTUBE

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-2-2019 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
I am looking forward for this. Anyone yang tahu how to start with?

How to be influencer via utuber?
Nak exposekan apa?

Educational info?

others... how to get people to know ur channel?


Anyone know?
Screenshot_20190205_124635.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 08:31 PM | Show all posts
Shortcut: get it viralled. To do this agak susah sikit unless your videos stand out.

Long way: just post videos of the things you love to do. Don't worry kalau tak ada viewers. Sebab your videos will stay there indefinintely. As you grow your subscribers, you will find your old videos slowly akan dapat views.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
melnanzz replied at 5-2-2019 12:31 PM
Shortcut: get it viralled. To do this agak susah sikit unless your videos stand out.

Long way: ju ...

as a beginner i wanted to make it known.  my purpose is just to get viewers... so i kena viral kan? how do i do that?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
melnanzz replied at 5-2-2019 08:31 PM
Shortcut: get it viralled. To do this agak susah sikit unless your videos stand out.

Long way: ju ...

Byk viewer.. ada income x?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:00 PM | Show all posts
umbut replied at 5-2-2019 09:19 PM
Byk viewer.. ada income x?

I pun tak berapa faham macam mana YouTube bayar. Depa ada formula yang tak reveal.

Bila I tengok my analytics, my channel dapat 268K viewers bulan lepas. Depa bayar I $325 which is around RM1,300 macam tu.

Tapi bulan sebelum tu my viewers dalam 100K jer, tapi dapat bayaran $90 atau RM370 jer. So agak tak consisten. I rasa maybe depending on what advertisement diaorg tepek kot.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:01 PM | Show all posts
adila39 replied at 5-2-2019 09:13 PM
as a beginner i wanted to make it known.  my purpose is just to get viewers... so i kena viral kan ...

Don't worry kalau tak dapat viral. Just post what you like and advertise your videos through social media. Mula2 tu memang tak ada viewers pun. It will take time for people to subscribe to your channel.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:07 PM | Show all posts
Edited by melnanzz at 5-2-2019 10:09 PM

One tip: bila you nak post video dekat YouTube, jangan letak background copyrighted music. Nanti you won't get paid.

Sometimes it is just pure luck, sebenarnya. Hari tu I saja je search macam mana nak buat kuah kacang. Ada lah jumpa satu video abang ni post. Simple jer video dia ajar macam mana nak buat kuah kacang satay. Viewers dia dah 700K. Untung betul dia. So, sometimes luck might just come your way with something very simple.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
melnanzz replied at 5-2-2019 10:00 PM
I pun tak berapa faham macam mana YouTube bayar. Depa ada formula yang tak reveal.

Bila I tengo ...

I curious!

Channel you content apa? I am thinking to put videos macam cerita2 melayu.

Kalau tak kisah, Apa Nama channel you? Meh I click sini. Hehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ke every 1000views dapat satu amount selagi tak dapat Capai views  tu selagi tu lah tak dpt kan?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
melnanzz replied at 5-2-2019 10:00 PM
I pun tak berapa faham macam mana YouTube bayar. Depa ada formula yang tak reveal.

Bila I tengo ...

Jap dia bayar per month ke macam mana? sorry I curious gila. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:54 PM | Show all posts
makbedah replied at 5-2-2019 10:47 PM
Jap dia bayar per month ke macam mana? sorry I curious gila. Hahaha

Ha ah... Tiap2 bulan diaorg akan buat payment. Tapi diaorg ada minimum treshold. I tak ingat berapa - dalam $50 kot. Kalau dalam satu2 bulan you punya payment ciput jer, depa tak bayar, tapi duit tu roll masuk bulan depan. Kalau dah sampai threshold, baru depa bayar.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
melnanzz replied at 5-2-2019 02:00 PM
I pun tak berapa faham macam mana YouTube bayar. Depa ada formula yang tak reveal.

Bila I tengo ...

iyer? eh u ada di mod group x melnanzz? tq for d input i hope u can guide me
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
#1 terms & policy
Screenshot_20190205-233024.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
melnanzz replied at 5-2-2019 10:54 PM
Ha ah... Tiap2 bulan diaorg akan buat payment. Tapi diaorg ada minimum treshold. I tak ingat berap ...

Woahhhh okay okay noted,
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
U boleh read tru kat utube feedback column. I will try this
Screenshot_20190205-233033.jpg
Screenshot_20190205-233053.jpg
Screenshot_20190205-233043.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
300,000 viewers = 1eur

Worth it?
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 07:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by RooneyMara at 6-2-2019 07:12 AM
melnanzz replied at 5-2-2019 10:00 PM
I pun tak berapa faham macam mana YouTube bayar. Depa ada formula yang tak reveal.

Bila I tengo ...


Dia depend on bila you get the views juga. The views within the first 48 hours of posting, that pays the most. After that makin kurang n kurang. That's is why if you nak earn a lot, you kena viral. To get the volume of ppl to watch as early as possible.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2019 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
so the Q is how nak viralkan?
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada banyak cara untuk tahu mcm.mana nak buat duit melalui YouTube. ...semua bergantung pada viewers. .subscribers. ...tak kisah lah berapa pun duit kita dapat permulaan. ...lama2 bayaran akan naik. ....
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi! Sapa kat sini ada channel masak2? Boleh tak share cemana uols setup camera? Aku ada try buat & upload video kacau2 rendang kat IG...but honestly speaking aku get distracted. Tangan kiri pegang phone, tangan kanan kacau2...bila kena kikis tepi2 kuali tu mula la fon ke mana sudip ke mana. Can anyone share please? Aku ada try tengok a Malaysian YT baker Joy Kuche (tak ingat exact spelling), kamera tu dia bubuh antara badan dia dengan mangkuk... Please help..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059769s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list