JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
744
View
6
Reply

PELUANG BISNES GULA PASIR STEVIA TAHUN 2019

[Copy link]

Author: listria       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-2-2019 12:03 PM | Show all posts |Read mode
Edited by listria at 2-2-2019 12:08 PM

Kami adalah pembekal dan stokis utama gula pasir putih Stevia Gold wilayah utara, ingin menawarkan peluang perniagaan dan keusahawanan kepada mereka yang berminat menjadi pengedar, agen atau stokis gula pasir kristal Stevia Gold di seluruh Malaysia khususnya di negeri Perak, Kedah, Pulau Pinang dan Perlis tahun 2019 ini. Modal permulaan tidak membebankan kerana anda mempunyai pilihan namun dapat menjangkakan margin keuntungan yang lumayan. Ini peluang niaga terbaik sebagai perintis gula pasir stevia yang berpotensi besar, tidak hanya di Malaysia malah di seluruh dunia.

Gula pasir kristal Stevia Gold hampir 100% menyamai gula pasir tebu malah lebih enak dan sama sekali tidak rasa payau seperti kebanyakan gula stevia liquid yang ada banyak di pasaran dunia sekarang (kecuali stevia One Stevia). Stevia Gold adalah pengganti gula pasir tebu yang paling layak (bukan stevia liquid sebagaimana dakwaan selama ini) kerana persamaan dalam banyak hal termasuk bentuk dan rasa. Namun gula pasir Stevia Gold ini adalah gula pasir sihat, 100% tidak memudaratkan kesihatan malah ianya bertindak sebagai perawat kepada banyak masalah kesihatan manusia jika diamalkan. Ia adalah pemanis paling terbaik buat semua orang dan sangat disarankan kepada mereka yang bermasalah kencing manis (diabetes), darah tinggi (high blood pressure), kolestrol tinggi, pesakit jantung (heart desease) dan juga kepada golongan pesakit tiga serangkai (diabetes + jantung + darah tinggi) yang kini menghadapi trend peningkatan bilangannya.



Nah!..Siapa cakap gula pasir putih membahayakan???. Sekarang tidak lagi kerana kehadiran gula pasir stevia jenama Stevia Gold adalah solusi terbaik buat penggemar rasa manis. Kini tidak perlu lagi berpantang pantangan manis. Pastinya dengan Stevia Gold, para pesakit kronik akan dapat menikmati kembali syurga keenakan rasa manis gula tanpa perlu rasa bimbang mengenai penyakit mereka yang akan lebih parah kerana menikmati rasa manis gula.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku beli stevia brand Equal kat shopee sekotak rm21.90, beli 2 kotak dpt free shipping. Sekotak ada 100 sachets gittew.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2019 01:30 PM | Show all posts
Edited by listria at 2-2-2019 01:34 PM
Mina2215 replied at 2-2-2019 12:45 PM
Aku beli stevia brand Equal kat shopee sekotak rm21.90, beli 2 kotak dpt free shipping. Sekotak ada  ...

Bro..itu gula kiub & sachet (OEM). Stevia Gold 100% mirip gula pasir putih biasa (300 X manis) dan cuma perlu 0.5 ~ 1 sudu kecil untuk secawan teh/kopi, boleh adjust nak masuk banyak mana ikut kemanisan yang mau. Sekarang hanya dalam pack botol/bekas 500 grams untuk permulaan pasaran. Soon syarikat akan keluarkan pack lebih kecil agar ada pilihan...

Mana yang super rajin boleh buat gula kristal/pasir stevia sendiri (DIY) macam kat Video ni!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 06:07 PM | Show all posts
Edited by listria at 5-2-2019 06:21 PM

Gula pasir Stevia Gold Vs One Stevia Drops/Liquid

Pautan Video

Guna sikit jer. Super Jimat. Tiap dapur dirumah harus ada demi kesihatan seisi keluarga, samada untuk sediakan minuman mau masakan kegemaran kerana terbukti gula pasir stevia juga sesuai untuk semua itu!. Nak tunggu kena diabetes/kencing manis baru nak berubah?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2019 10:02 AM | Show all posts
KUCHING: Malaysia mempunyai jumlah penghidap penyakit kencing manis atau diabetes yang tertinggi di Asia dan antara yang tertinggi di dunia selepas Arab Saudi.

Pengerusi Eksekutif Institut Diabetes Kebangsaan (NADI), Datuk Dr Mustaffa Embong, berkata kira-kira 2.5 juta orang dewasa di Malaysia berusia 18 tahun ke atas menghidapi penyakit diabetes dan statistik dalam rekod NADI menunjukkan hampir separuh daripada rakyat negara ini tidak sedar mereka menghidap kencing manis.

"Kebanyakan diabetes Jenis 2 langsung tidak menunjukkan sebarang gejala, sehinggalah anda terkena serangan jantung, strok (angin ahmar), buah pinggang bermasalah, menjadi buta dan terpaksa dilakukan amputasi," katanya.


Beliau berkata demikian ketika ditemui pada Persidangan dan Perbincangan Agung Komplikasi Diabetes ke-10 (DCOM 2018) di sini, hari ini.
Dr Mustaffa, berkata diabetes adalah satu daripada masalah kesihatan yang kenali sebagai pembunuh senyap.

"Pada persidangan ini, pelbagai topik berkaitan aspek perubatan dan rawatan baharu untuk mereka yang menghidap diabetes akan dikemukakan bagi menangani masalah itu," katanya.

Sebanyak 11 pakar dari Amerika Syarikat, United Kingdom, Australia, Eropah dan Asia akan membentangkan topik masing-masing pada persidangan dua hari itu yang dihadiri kira-kira 200 peserta terdiri daripada pengamal perubatan. - BERNAMA


SATU daripada empat penduduk di negara ini menghidap diabetes, menjadikan Malaysia sebagai salah satu negara yang mempunyai pesakit diabetes paling tinggi di dunia.


Kadar tersebut amat membimbangkan dan dijangka terus meningkat.
Malah, Statistik Kajian Morbiditi Kebangsaan 2015 menunjukkan pesakit diabetes yang berumur 18 tahun ke atas berjumlah 3.5 juta orang, manakala pesakit yang paling muda berusia dua bulan.
Justeru itu, rakyat Malaysia perlu diberi kesedaran mengenai bahaya diabetes, biarpun sebenarnya ramai yang sudah maklum tetapi masih tidak berusaha atau mengambil sebarang tindakan bagi mengurangkan jumlah penghidapnya.
Melihat perkembangan itu, Institut Diabetes Negara (Nadi) , yang merupakan sebuah badan bukan kerajaan (NGO) melalui Pusat Maklumat Diabetes, D'Centers berusaha berkongsi peranan dalam menyebarkan maklumat tentang bahaya diabetes.
D'Centers menjadi pusat sumber maklumat sehenti bagi penyakit diabetes sama ada dari segi mendapatkan khidmat nasihat, rawatan mahupun program-program kesedaran.
Menurut pengasasnya, Prof. Emeritus Datuk Dr. Mustaffa Embong, orang Melayu terutama mereka yang menghidap diabetes adalah golongan yang paling tidak mengendahkan untuk menjaga kesihatan.
Katanya, mereka makan mengikut suka dan mengikut selera seolah-olah mereka bukan penghidap penyakit tersebut.
Berdasarkan pengalaman, orang Melayu tidak peka mengenai kesihatan mereka. Di klinik saya, Diabetes Resource Centre di Klang, yang merupakan sebuah badan bukan kerajaan, kebanyakan pesakit yang datang adalah orang Cina dan India.
Orang Melayu yang datang boleh dibilang dengan jari. Ada beratus-ratus orang yang datang tetapi orang Melayu tidak ramai.
Dengan kata lain, mereka tidak mahu datang. Jika datang pun, bila saya mula bercakap tentang diabetes, mereka tidak akan datang lagi selepas itu, katanya yang juga pengerusi eksekutif (kehormat) Nadi, semasa ditemui baru-baru ini.
Kenapa orang Melayu tidak mengambil berat dan menjaga diabetes mereka?
Tambahnya, pertama, mereka tidak mengambil berat mengenai penyakit yang dihidapi dan apabila ditanya mengapa tidak dijaga dengan baik, mereka hanya senyap.
Berbeza orang Cina, sangat menghargai kesihatan mereka tetapi orang Melayu tidak.
Orang Melayu juga katanya, tidak mahu membuat diagnosis diabetes. Buktinya, satu daripada dua orang tidak menyedari mereka menghidap penyakit itu sehingga terdapat komplikasi, seperti sakit jantung, rosak buah pinggang dan buta mata.
ELAK BERLAKU KOMPLIKASI
Ada pula yang telah diberi ubat, tetapi tidak mahu makan ubat. Alasan mereka terlupa, sibuk, ubat tidak berkesan dan bimbang badan menjadi letih dan boleh merosakkan buah pinggang.
Diabetes perlu dikawal dengan baik supaya tidak berlaku komplikasi. Jika seseorang itu telah menghidap diabetes, ia perlu dijaga dengan baik kerana penyakit itu setakat ini, tidak boleh sembuh.
Seseorang itu dikatakan menghidap diabetes apabila paras gula melebihi tujuh semasa berpuasa dan jika tidak berpuasa pula melebihi 11, ujarnya yang mengakui wanita lebih ramai menghidap diabetes.
Dr. Mustaffa berkata, punca diabetes adalah berkait rapat dengan gaya hidup seperti makan berlebihan dan obesiti.
Malangnya, ramai yang penghidap penyakit itu selalunya menyatakan mereka tidak boleh mengawal nafsu makan kerana selera sedang sedap.
Penyakit diabetes ini walau banyak mana makan ubat pun tetapi jika tidak menjaga makan, ubat tidak akan berkesan. Oleh itu, perlu menjaga makan dan bersenam jika mahu ubat berkesan.
Ada pula berkata, mereka hendak pergi kenduri dan mungkin makan lebih, jadi mereka membuat andaian perlu makan ubat yang lebih juga. Ini pendapat yang tidak betul.
Orang Melayu sangat percaya pada takdir. Jika mereka mendapat diabetes mereka kata kerana takdir, potong kaki kerana takdir dan mati kerana sudah ditakdirkan.
Ada pula yang berisiko tinggi untuk mendapat diabetes kerana ibu bapa ada diabetes, badan gemuk dan tidak mahu menjaga makan. Kata mereka, kalau nak kena, kenalah.
Mereka lebih mempercayai perubatan tradisional. Ubat-ubatan hospital tidak mahu makan. Alasan, ubat tradisional dibuat daripada bahan-bahan semula jadi, katanya.
Sebenarnya kata Dr. Mustaffa, ramai orang Melayu mengalami kerosakan buah pinggang disebabkan memakan ubat tradisional.
Tidak dinafikan ada bahan makanan atau herba yang boleh menurunkan gula dalam darah seperti petai, hempedu bumi, peria katak dan sebagainya, tetapi perlu juga makan ubat hospital kerana herba hanya sebagai komplimentari.
Beliau menambah, orang Melayu perlu menukar pendirian mereka mengenai diabetes. Setiap seorang yang kita tahu ada diabetes sebenarnya ada seorang lagi yang tidak tahu dia ada diabetes - UTUSAN ONLINE




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2019 06:39 AM | Show all posts


Nak buat bisnes Dropship Gula Kristal Stevia Gold?


Whatsapp terus ke 01112473488 untuk maklumat lanjut

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
listria replied at 17-5-2019 10:39 PM
Nak buat bisnes Dropship Gula Kristal Stevia Gold?

Whatsapp terus ke 01112473488 untuk maklum ...

ini iklan sikit ni... nx time jgn direct sgt ok
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048463s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list