JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
956
View
30
Reply

Bisnes Pakaian / Tudung/ kasut / handbag/ aksesori

[Copy link]

Author: noor2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-1-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by noor2 at 26-1-2019 02:19 PM

Ada sesiapa yang berminat atau sedang menjalankan bisnes ni?..

Kedai/ butik?
Online?

Bagaimana cara anda menjalankan perniagaan ini?
Target pelanggan?
Modal?

Jom share. ....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols buat bisnes brooch, gelang dan kraftangan handmade. Jual online rasa masih sendu
Jual kat luar, brooch yg ada permintaan. Impian tu banyak. Nak gubah bunga dan macam2.
Kawan2 yg tolong promote tu penting. Anak kawan yg promote kat kawan2 sekolah dia.
Ni plan nak letak kat kedai. Doakan saya berjaya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2019 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 26-1-2019 02:13 PM
Iols buat bisnes brooch, gelang dan kraftangan handmade. Jual online rasa masih sendu
Jual kat  ...

Ni kita panggil apa sharlene? ...eksesori ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Modal tu kecil je. Start small. Sekali beli order manik macam2 warna dalam RM50. Ada duit lebih tambah lagi manik. Nak pelbagaikan lagi warna brooch tu.
Target pelanggan: Online masih sendu
Kawan2
Saudara mara
Kawan2 mengaji mak iols
Persatuan wanita

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 26-1-2019 02:15 PM
Ni kita panggil apa sharlene? ...eksesori ke?

A'a aksesori.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2019 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 26-1-2019 02:17 PM
A'a aksesori.

Ok..tq...akak nak tambah tajuk...
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols ada jumpa FB ada yg buat brooch dari kulit kepah. Cantik dan teliti dia buat. Nampak unik sebab tak jumpa lagi orang lain yg buat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2019 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 26-1-2019 02:19 PM
Iols ada jumpa FB ada yg buat brooch dari kulit kepah. Cantik dan teliti dia buat. Nampak unik sebab ...

Ada gambar tak....kalau ada gambar...tepeklah. ...
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 26-1-2019 02:18 PM
Ok..tq...akak nak tambah tajuk...

Terima kasih kak noor2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2019 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 26-1-2019 02:21 PM
Terima kasih kak noor2

Sama2. ....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2019 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Aksesori...
Gelang-Kristal-Multi-Color-Generasi-Aksesori-Wanita-Jewellery-Bracelet-Elegant-W.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2019 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Tudung....
Screenshot_2019-01-26-14-31-03-1.png
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2019 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakaian...
images-1.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
sambil komen tu boleh kot tepek gambar jualan. especially yang handmade tu. mana tahu ada forummer yang berkenan? bagi mat, orang jual barangan handmade ni unik.  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2019 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kasut.....
223697-4276-796322-1-detail.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2019 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 26-1-2019 02:35 PM
sambil komen tu boleh kot tepek gambar jualan. especially yang handmade tu. mana tahu ada forummer y ...

Ha...betul tu mat.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 26-1-2019 02:35 PM
sambil komen tu boleh kot tepek gambar jualan. especially yang handmade tu. mana tahu ada forummer y ...

Ni iols buat brooch dan gelang

IMG_20181209_130832_604.jpg IMG_20181031_130013_001.jpg 20180716_181935.jpg 20180710_145546.jpg IMG_20190103_155338_520.jpg

20180914_154848.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 26-1-2019 02:39 PM
Kasut.....

Kasut kaka ke ni, awwww cekcii
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya dok plan nak juai seluar batik, telekung.

Tp masih merangka2.. sbb nak dptkan kain dgn hrga murah. Modai kecik..tak mmpu nak beli kain sekayu sekayu tu..beli sekayu mmg dpt murah..
Kain batik pun nak cari yg elok. Ada yg kualiti out , sekali basuh kain jadi lembut mcm nak koyak...warna lusuh.

Tak pndai lg nak pilih kain.
Kat trganu brhampiran losong tu ada la satu kilang batik ni..dia ckp kalau borong dot la selai rm14. Batik yg jenih corak celoreng mmcna nak bgtau ntah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
IMG_20190131_093656.jpg

Lebih kurang camni la corak..

Batik pastel pun lawa...cuna hrga dlm rm38 sepasang 2m...klau borong tktau jatuh berapa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091142s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list