JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1023
View
22
Reply

Netball, apa yang boleh, apa yang tak boleh.

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-1-2019 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Netball ni sesuatu yg rigit sikit peraturan dia. Kongsi idea, mcm mana nak atasi..
IMG_20190123_173311.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak boleh bounce ball mcm basketball.

Pastu dapat ball, tak boleh step lagi. Banyak jgk la rules nak cerita kat sini.

Apa2 pun, once awak dah familiar dgn netball ni, best woo.

Dulu saya posisi GK dan GS. Dah bersara netball sbb sport injury.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya post wd
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ex C or WA.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2019 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
CardiGans85 replied at 23-1-2019 08:32 PM
Ex C or WA.

Mesti kuat lari dan lincah ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 23-1-2019 09:23 PM
Mesti kuat lari dan lincah ni

Stamina kena tinggi. Kdg pancit gk klu back to back sampai 3-4 games.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Jarak untuk halangan tiga kaki dari org yg pegang bola..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-1-2019 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
chempaka.ayu replied at 24-1-2019 07:04 AM
Jarak untuk halangan tiga kaki dari org yg pegang bola..

Tu yang susah bila nak ajar kat budak2 kecil. Sangat mencabar.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 09:11 AM | Show all posts
kalau nak step boleh kan? cuma lepas step tu kena guna satu kaki
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-1-2019 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
dekmieDandy replied at 24-1-2019 09:11 AM
kalau nak step boleh kan? cuma lepas step tu kena guna satu kaki

Stepping tak boleh, kalau nak selamat landung dua2 kaki then kaki mana2 pun boleh gerak, klu landing satu kaki, kaki yang landing tu tak boleh bergerak dah..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 10:13 AM | Show all posts
masa lawan tak boleh layan HP
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-1-2019 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
sensa replied at 24-1-2019 10:13 AM
masa lawan tak boleh layan HP

Hahaha layan Hp alamatnya bola naik ke muka la tak sempat nak sambut
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 03:51 PM | Show all posts
GS In da haus
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-1-2019 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
buragazz replied at 24-1-2019 03:51 PM
GS In da haus

Tips naik bagi bola flip dan masuk dalam gol pleasee GS
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 04:21 PM | Show all posts
fahdramli replied at 24-1-2019 04:11 PM
Tips naik bagi bola flip dan masuk dalam gol pleasee GS

Alahai.. meols bukan power tapi my mom wakil N9 masa dia muda mudi dulu dia memang GS sejati la.. dia terpilih wakil kebangsaan tapi dia tolak sebab mak meols sekolah sampai darjah 6 pada ketika tu coach sumer mat salleh awal 80an.. so dia tak berani.. tapi meols masa kecik dapat la tgk dia beraksi.. pakai skirt chuols...
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau pegang bola, bak kata jurulatih saya,
Kena paku sebelah kaki tuu.

Pastu main bola baling, otomatik akan paku kaki sebelah l

Rindunyaa netball
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 04:23 PM | Show all posts
iols dulu GK.. main utk 1 session je.
pastu iols tukar GS / GA. tp iols suka GA sebab boleh lari kawasan lebih luas
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Netball memang game yg cerewet kan.. mula2 main dulu rasa geram sangat tak boleh nk geral kaki ikut suka.. dah biasa baru laju..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
hello hello GK here
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2019 02:15 PM | Show all posts
GK & GS zmn dolu2 sbb xblh buat hantaran jauh....harapkan tinggi sajo
alamak rindunya nk main netball lagi...kaki yg jatuh dlu xbleh gerak
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051670s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list