Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7006
View
256
Reply

[Pelbagai] Tupperware,, ada yang fobia ke?

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-1-2019 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ninja boy at 22-1-2019 09:28 PM

pakai tupawe brand lava sbb designnya bagus Dan harga ok. Utk isi ikan petias pakai tupawe aiskrim biru spt pic atas, utk kegunaan raya hantar jiran pi kumpul tapawe pakai buang housemate setahun kumpul. Dan apabila housemate keluar rumah ambil barang ditinggal mereka utk kegunaan housemate lain di masa hadapan.parent ada set brand tupperware  oren beli zaman dulu2 tapi asik tapau sana sini makin sedikit dan pakai waktu raya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Mil aii ok ja. Dy xkisah p bg Tupperware kat menantu Dy banyak Gak Dy bg..buat buh bekas Susu ank (3bijik)..bekas air 2
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 22-1-2019 04:08 PM
masa nak resign kampeni lama dulu..akak2 kat opis tu bagi hadiah

iols tak minat plastik so iol ...

I kat rumah memang pakai bekas tupperware yang ni togok air, gok gok gok jah senang.

Kami 3 beranak ada sorang 1. Senang nak monitor berapa byk ml air dah consume 1 hari & malas basuh gelas adalah faktor utamanya hahaha.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Pinky suka beli Tupperware indonesia punya. Ada IG seller yg jual tupperware oversea, tp mahal sikit. Banyak yg cartoon cartoon. My lil pony pun ada. hello kitty, bumblebee dll

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 22-1-2019 03:43 PM
Container Mat Kool juga yang legend.

Ni selalu menipu, isi dalam lain.. Mencikk
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 22-1-2019 04:08 PM
masa nak resign kampeni lama dulu..akak2 kat opis tu bagi hadiah

iols tak minat plastik so iol ...

Ha botol air ni lah..mak dah pandang sepi jah... Terperuk dlm lemari.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ninja boy at 22-1-2019 07:28 PM

Botol air pakai Avon 700ml ngam2 1 hari  pakai. Design nya bagus ada curve senang pegang senang di bawa ke mana saja
Mak ai pinggan byk hilang ketika kenduri. Jadi utk masa hadapan kenduri2 pakai pinggan plastik n pinggan percuma sabun je la. Ai marah mak ai pakai jug plastic buat air panas bahaya sedangkan teko teh 3 ketul simpan almari.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Bekas tapawer iols byk yg pecah dah tutup nye..
Tak tahan gk dia ni..tak pernah lg bawa tutup gi kedai tukar

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
X pernah beli tupperware.. Yg ada kat umah ni pun byk org bagi.. Koserrr nak beli.. Pd aku yg beli tupperware ni nak berlagak je.. Jgn kecamm

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
awaynepian replied at 22-1-2019 06:17 PM
isteri slalu beli..bila dah pnh kabinet..tegur dia jgn beli lagi..kejap je..after one month nampak b ...

Sama la.. skg ni penuh almari, kabinet dapur lagi, siap atas bawah, Rasa semua dalam katalog ada kat rumah
Tapi saya tak pernah tanya mem, Dan tak tahu pun Sama ada, ada yg baru beli,

Tapi betul la, guna botol air shj, yg lain wat koleksi,  huhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 22-1-2019 05:33 PM
Harga pun boleh tahan chuols... Bekaas isi susu pekat manis saja, 300ml dah rm30,, erkkk


Yup... I estimate overall Tupperware kat rak dapur maybe rm ribu2... & bukan untuk dijual...

Jadi dealer pun dah berhenti... penat katanya...
Kaka tu cakap mostly dapat free from Tupperware... Sebab dealer terbaik
Seriously jealous dengan kaka tu

Faham2 la ya bila Tupperware bagi hadiah untuk dealer terbaik
#bukan jenis biasa2 ek

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 22-1-2019 03:39 PM
Mak beli juga tp kan mak benci Tupperware yg botol air tu, yg bulat ada beg sandang tepi tu.. Kalau  ...

Btol mak neng.. Xsama mcm dulu... Huhuhu.. Kita pun braper kali tukar dgn agent sb dia berbau..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 22-1-2019 07:52 PM
Btol mak neng.. Xsama mcm dulu... Huhuhu.. Kita pun braper kali tukar dgn agent sb dia berbau..

Seee ingatkan mak je yg alami.. Haduii.. Skrg mak beli je bekas air mr diy.. Kosser tau.. Tp bekas air Tupperware yg warna warni tu.. Mak panggil botol belimbing haha..tak tau la uolls dpt byg kan ke x. Yg tu ok. Yg bulat tu je yg berbau.. Kalo rendam chia seed lg la mak stress.. Berlendir teruk.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Sayangnye kalau tak pakai..iols kalau yg baru beli ni dan2 tu nak nak bawak bekal tau..nak menunjuk je yg lebih sebenonye isi dlm takat roti salad and telo je hahahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
dekmieDandy replied at 22-1-2019 05:15 PM
mak aku beli tupperware, dh pakai sarung balik dalam plastik

takut calar kekdahnye

Hahaha kelako mak u
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa memula kawen dulu selain dr vision and corelle iols dapat jugakla merembat set tupperware MIL punya..punyalah baik hati beliau bagi memacam kt menantu yg nan hado kedapo ni..time ni mmg belagak tak hingat la bila dpt susun tupperware corelle segala mala dlm kabinet..last2 cenggitu je la..dah dua tiga tahun kawen baru cerdik nk guna

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 08:22 PM | Show all posts
dulu giler sangat tupperware ni.. asal ada new collection terus rebat and mesti ada set of sedozen. tak suka sedekah kat adik..tapi tu ler dah bertahun tahun konon nya minat ruper nya baru sedar ai ni membazir betul.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 22-1-2019 08:01 PM
Seee ingatkan mak je yg alami.. Haduii.. Skrg mak beli je bekas air mr diy.. Kosser tau.. Tp bekas ...

Mak neng.. Kita beli bekas air yg kecil2 tuh... Sama.. Cpeat berlendir... Hampeh jer.. Penutup pun xkemas.. Air leh tumpah2...tp dia punya pan apa tah.. Kita ada beli sb purpose nk masak pizza.. Ok lahhh.. Yg lain2 i beli bila ada murah2 jer... Xmampu weh.. Bukan level i... Mak kita ckp tupperware skrg dh xmcm dulu... So kita pun dh berenti beli tuperware... I beli kedai rm2..xsusah ht time nk buang2..ahaksss

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
I x pakai tupperware sebab memang sejenis sayang barang so dari sakit ati kalu hilang ke sedara mara lupa pulang time tapau lauk lauk ke baik la I pakai food container yang biasyer biasyer je.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Tupperware ni saya beli sbb terpengaruh lifetime warranty katanya.
Sekali bila betul2 penutup botol terkoyak? Nan hado dapat ganti. Sy kena bayar dulu. Kalo hq kata boleh tukar baru dpt refund. Dah la penutup harga 8 kalo tak silap. Ujung2 hq kata kesilapan sendiri. Memang takde refund.
Botol air sy dah mcm badut, badan kaler lain, kepala kaler lain. Hahaha
Sekarang guna buat letak air atas meja jah. Takde dah mengusung bawak ke opis.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077701s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list