Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7084
View
256
Reply

[Pelbagai] Tupperware,, ada yang fobia ke?

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-1-2019 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak aku simpan container taufufa time ramadan. Sape nk ambik2 ambik je. Bila tapaukan kt ank/org lain, x yah pulangkan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
mawarika replied at 22-1-2019 03:17 PM
Motip beli kalau tak pakai?? Hidup ni hanya sekali noq. Kita jimat cermat mcm nak mati.. esok esok ...

Betul..set periuk aku dlm2k aku selalu guna... kalau mak aku yg mhl2 simpan dlm gobok.. membazir je beli tak guna.. guna hrg mhl ni puas hati

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 22-1-2019 03:43 PM
Container Mat Kool juga yang legend.


Bekas ais krim ni ltk ikan ayam dlm peti
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 22-1-2019 03:25 PM
Lima belas tahun adalah satu masa yang lama. Lebih dari rindu. Tiada perkataan dapat menggambarkan b ...

Aku kn ade anak..aku mmg sebak bace cite ni smpai la ending die spoil..xjd air mate aku nk menetes
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Tupperware ilang tak berani nak masuk rumah..takut mak mengamuk...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 22-1-2019 03:43 PM
Container Mat Kool juga yang legend.

pemusnah harapan..igt ade ice-cream rpnye ade ikan/ayam etc bagai dlm tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 22-1-2019 04:03 PM
Letak gulai pun ok.

hahaha 3R
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
dr zaman arwah mak n smp skrg ni mmg x collect tupperware pon.. ad mmg ad tp xbyk..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
iols suka bekas plastik putih yang murah tu je
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 22-1-2019 03:43 PM
Khenn, buat pameran hahaha

I lg suka pameran pinggan corelle.. hehe..eh dah lama tk gi ruma adik pompuan u tu.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 04:34 PM | Show all posts
xtau la kitorg ni jenis ape
penjimat sgt pon x jugak
pemboros sgt pon x jugak
tp bekas2 kitorg mmg kebanyakannya dari kedai RM2
dh buruk buang je pastu beli lagi
mungkin sbb berdekatan dgn rumah byk kedai RM2 kot
jadi rumah kitorg xde tupperware
melainkan 1 botol air budak tupperware bentuk hello kitty utk anak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols byk juga koleksi brand tapawe ni tp xde rase istimewa sgt pon tapawe ni.. So iols is standardised kan ia sama je dgn tapawe2 eskrim iols yg lain. Bercampor gaul dgn sgala tapawe2 yg lain xda tempat2 khas nk simpan. Mgkinkah iols seorg yg kurang menghargai

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Takat ni, aku belum sekalipun terjebak dgn brg2 Tupperware tapi dekat rumah mak aku, ada aje mak simpan. Bekas2 makanan, bekas2 air, bekas kuih pun ada, tp dh berzaman punya

Dulu2 mak cakap, seronok kumpul & beli brg2 Tupperware ni. Tiap2 bulan ada ala2 party dekat kawasan kejiranan. Namapun party Tupperware

Yg aku rajin beli, bekas2 kedai rm2 aje. Nak2 kalau bagi anak bawak ke sekolah. Kot hilang/pecah pun xadalah rasa ralat sgt..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2019 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 22-1-2019 04:23 PM
I lg suka pameran pinggan corelle.. hehe..eh dah lama tk gi ruma adik pompuan u tu.. hehe

Khenn, rindu pulak kt dia.. hahahaha, wiken lepas cousin dia kwen, tp bukan mcm dalam gambar tunang tu, lain uols, pakai tudung yg ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2019 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
mdhelmi replied at 22-1-2019 04:34 PM
xtau la kitorg ni jenis ape
penjimat sgt pon x jugak
pemboros sgt pon x jugak

I pun guna yg kedai eco ja, yg tupperware pink tu beli susu anak, dapat free.. haha. Klu beli yg tupper ilang, menangis bucu katil.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 22-1-2019 04:48 PM
Khenn, rindu pulak kt dia.. hahahaha, wiken lepas cousin dia kwen, tp bukan mcm dalam gambar tunan ...

Aah... ni betul nyer cousin yg kawin.. ari tu cousin tiri yg tak direstui yg tunang...haha
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 22-1-2019 07:25 AM
Lima belas tahun adalah satu masa yang lama. Lebih dari rindu. Tiada perkataan dapat menggambarkan b ...

Alahai mak, hilang Tupperware lebih diingati dari hilang anak
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Mil aku. Sampai besar spouse aku rasa mak dia sayang tupperware dan periuk belanga dari dia. Material more important to her. Sampai sekarang perangai gitu tak berubah. Beg zip rosak pun diungkit. Bukan takde duit. Tapi barang duit lagi penting. Lain tak penting. Masa kawin aku ingat spouse aku suka perangai mak dia. So aku try ikut. Sayang barang jaga barang bagai nak rak. Yelah anak2 ni kan idolakan mak sendiri walau perangai tak betul  Dah lama baru aku tahu yg dia tak suka langsung. Very sad.

Beza ngan mak pak aku. Tupperwhat?? Tak dia heran pun. hilang? Hilanglah. Rosak? Rosaklah. Biar barang hilang rosak bukan anak hilang rosak.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 05:15 PM | Show all posts
mak aku beli tupperware, dh pakai sarung balik dalam plastik

takut calar kekdahnye
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Meols x susah hati kalau hilang beli je lagi. Kdg2 buat mknn bg kat org pun meols sedekah ngan Tupperware nya sekali. Malas nk fikir benda kecik je ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.137764s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list