Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6974
View
256
Reply

[Pelbagai] Tupperware,, ada yang fobia ke?

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 27-1-2019 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
IMG_20190127_105127.jpg

Tupperware yg ada. Memang selalu guna.
Teringat dahulu kala arwah aunty buat party tupperware kat rumah. Yang datang buat demo seorang minah England.

Dulu2 tupperware banyak dari negara orang putih sana. Pembuatan pun kukuh.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 22-1-2019 03:25 PM
Lima belas tahun adalah satu masa yang lama. Lebih dari rindu. Tiada perkataan dapat menggambarkan b ...

Akak rasa nak lempang laju2 budak nih
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
hibernation replied at 27-1-2019 09:20 PM
Akak rasa nak lempang laju2 budak nih

hak alah. dah basi la Mok Ku. kami dah gelak awal.


dah balik! balik!!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 27-1-2019 09:24 PM
hak alah. dah basi la Mok Ku. kami dah gelak awal.





Ye ke dah basi....

Okeh2 balik ke gazebo, mahap ye tuan tanah
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
hibernation replied at 27-1-2019 09:25 PM
Ye ke dah basi....

Okeh2 balik ke gazebo, mahap ye tuan tanah

Mok Ku ada guna brand Tupperware tak?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 27-1-2019 09:33 PM
Mok Ku ada guna brand Tupperware tak?

Dulu ada, memang xleh main dgn tupperware ni, blh jadi sawan tarik hehe

Sanggup perabih duit utk beli edisi terbaru tupperware yg memang cantik menggoda

Tp bila dah insaf sedar diri, stop camtu je...beli kat kedai 2 hinggit je bekas2 plastik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
hibernation replied at 27-1-2019 09:37 PM
Dulu ada, memang xleh main dgn tupperware ni, blh jadi sawan tarik hehe

Sanggup perabih duit ut ...

sekarang masih ada lagi ke koleksi tupperware Mok Ku?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
kat opis aku ada queen tupperware. tokey jual. kadang dia jual murah2. best fapi takde tempat nak letak huhu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
tupperware i beli tuk kgunaan sdri jek...kalau jamuan ke hape mmg cri tipuware...kalau hb n anak2 bwk p skolah atau ofis,balik tu mmg i check ckup ke x...mahal kot.. dlu2 kalau de knduri kat umah,sbrg jnis tupperware mmg kne smbunyi...kalau x,ade la tgn2 gatal pinjam isi mkanan,pastu trus lesap xhantar balik...senak jgk nk mmbeli tupperware slu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Brand tapawe ni kualiti bagus. Harga pun syiok. Hihihi. Aku baru ada dua ketul brand ni. Buat simpan susu anak.  Mak aku punya koleksi adalah tiga pat ketul,Aku suspek dari zaman aku kecik lg. 20 tahun ada kot usia tapawe tu. Kalau nak tapau apa2 jgn hrplaaa dia nk bg tapawe dia. Kim salam

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 05:26 PM | Show all posts
belum pernah ada sejarah trauma dgn tupperware.. selalu mak bekalkan makan dgn bekas plastik mcm kat kedai yg biasa2 itu je..tak payah risau dgn drama bekas tertinggal or bekas makananku dikebas orang hahahahah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 12:31 AM | Show all posts
Aku antara yg x brape kisah sgt dgn Tupperware .. in fact mmg x penah beli pun .. any plasticware pun aku ok je ..  ada yg beli kt Kedai RM2, Daiso, any hypermarket, Ikea .. beli online kt Shopee pun ada .. so kiranya asal aku nmpk cantik and berkenan aku beli je.. x kisah pasal jenama  tp apa2 pun aku still tgk kualiti jugak .. tidaklah main beli je kan .. so kesimpulannya aku tidak termasuk dlm 'hilang tupperware riuh sekampung' ... gitu    

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 01:24 AM | Show all posts
Mak I kalau beli Tupperware, dia beli yg utk isi large volume  macam jug air, bekas besar utk  isi square kek sebiji or untuk isi makanan for 5-10 org. Lagi satu yg bekas bulat & ada compartments tu...selalu org isi biskut raya atau condiments for laksa /mee rebus/sup/soto.

Containers brand biasa2 but nice, for kitaorg bawak bekal or nak bagi food kat org.

So kejadian kena marah dgn mak sebab hilangkan tupperware mmg tak terjadi pada I.
Sampai sekarang pun masih ada koleksi Tupperware mak I ...sekarang ni kira dah masuk kategori koleksi vintage.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Out of curiousity, I google using key word "tupperware vintage containers".  Tak sangka ada yg berjual beli tupperware vintage kat Amazon & Ebay...
Maka dgn itu, munasabah la kalau ada sesetengah mak2 yg sensitip dgn isu tupperware hilang...
Yg sejenis dalam pic ni my mom ada 2-3 units...nanti nk bagitau dia her vintage collection ada value. See whether dia nk jual tak

IMG_20190206_095634.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 10:43 AM | Show all posts
Baru terbeli 2 bekas tupperware, senang bawa potluck cooking. Beli sebab pembeli asal terpaksa let go semua tupperwarenya sebab hubby nya sakit dan need money...so beli untuk membantu juga...kira tupperware ni bak investment cam beli emas...ada nilai jual semula
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak iollss fobia i terhilangkan bekas tupperware kt tmpt keje... i bwk bekal,lps lunch basuh tggl kt pantri,sblm balik cari punyer carik xde,esok nyer carik lg mmg xde.. malas nk gaduh.. next month gaji belikan yg baru, moral of story, bwk bekal ke tmpt keje pkai tipuware la jwbnyer..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik beli utk guna hokei..kot nak lesap ke apa mmg x kisah..motif? Nanti leh beli lagi yg baru..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ibuq MMG peminat Tupperware. Tp suka jg beli tipuware yg eco @ DIY punya... Tp suami selalu ambik tuperware bawa gi keje n kebun.. balik rumah boleh pulak ckp xtahu tinggalkan di mana... Nak nangis jg rasa... Sanggup pg cari tepi jln raya sepanjang nk ke kebun. Rupanya jatuh tepi jln.. tp botol air Tupperware tu tahan, x pecah. Cuma ada calar.maklumla jatuh kat jln tar.  Harga bukan murah sbb tu syg..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa semorang mesti ada bitter sweet memory dgn tupperware ni..  penah ilang.. huii mak punye temper dgn aku.. hehehe.. masa tu form 2 bawak bekal tertinggal bwh meja.. sori mama..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 04:20 PM | Show all posts
matkpop replied at 22-1-2019 03:25 PM
Lima belas tahun adalah satu masa yang lama. Lebih dari rindu. Tiada perkataan dapat menggambarkan b ...

byk kali iols bc ni still tergelak hahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.239994s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list