Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
3871
View
47
Reply

ayahku terkena sihir...benarkah

[Copy link]

Author: 11ogos    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 1-8-2019 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
bezita60 replied at 14-7-2019 10:59 PM
Perangai mak tiri kau ni sebijik mcm wife pak cik aku. Pakcik aku kahwin dgn wife dia yg baru ni ...

Dah nk sama level iblis...
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 12:55 PM | Show all posts
antsoul replied at 19-7-2019 08:55 PM
Kat malaysia ni tak da undang undang ke pasal jenayah sihir ni.sedih bila baca pasal cerita sihir c ...

unfortunately tak de .. kalau ada dah lama dah most politician masuk jel dik
tak semua la la tapi kebanyakan la..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 05:30 PM | Show all posts
Satu cara lain, bawak je ustaz datang rumah. Suruh bawak 2-3 orang untuk backup. Confront terus. Selalu ustaz-ustaz ni boleh identify barang2 yang diletakkan dalam rumah, yang ditanam, yang digantung, yang disorok. Step 1, confirmkan wujud sihir. Step 2, buang semua tu.

Dulu makcik aku yang dah 60++ dan dah hampir 20 tahun kehilangan suami, kena sihir dengan laki 40++. Laki tu ada bini dua. Macam ni jugak. Liat nak kena berubat. Last2 bawak ustaz ke rumah. Suami pun buat2 pura2 tak tahu dia pakai sihir. Dia cakap diberi air penyayang untuk merapatkan hubungan suami isteri. Tapi tipu. Sebab makcik aku tergilakan dia sampai sanggup gaduh dengan anak beranak pinak. Tapi dia silap target. Sebab makcik aku dulu je kaya, tapi bisnes lepas tu down. Laki ni hapah tak dapat.

Cuma lepas kena bersih sihir, makcik aku still nak jugak kat laki tu. Tapi lepas satu family dah tau dia ni sihir makcik aku, tak sampai 3 bulan terus hilang laki tu tak tau ke mana dah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 03:59 PM | Show all posts
TT.. boleh PM contact no.. tq
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya dekat ayah.semoga lekas sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 05:02 PM | Show all posts
ayah saya pun kena benda yang sama. tapi sekarang dia hilang dan mak saya masih mencari. boleh ke bgtau perkembangan ayah awak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Maaf lama tak update pape, saya sbnarnya agak malu dan keliru dengan apa yang sedang berlaku. Perkembangan terkini ayah saya dan isterinya dan pulang semula ke tempat asal kerana ayah dah tak mampu bekerja, kudrat orang tua.. Apa la sgt kan.. Gaji pon tak tau dapat ke tak. Bila dah balik ke kg, ayah cari rumah sewa sbb pesan arwah mak yang memang tak benarkan wanita lain jejak rumah tu.. Jadi ayah pon sewa rumah kedai, depan rumah tu ayah buka kedai makan.. Masalahnya macam drastik sgt, tak plan, tak bincang trs nak buka kedai makan.. Modal besar kot.. Dah la duit sedia ada pon dah hampir abis.. Dgr crite ayah meminjam jugak la walaupon kami adik beradik tong2 duit u bantu mana yang sempat. Nak dijadikan cerita buka la kedai makan tu.. Hari pertama tau je la mane de org sgt kan.. Sampailah dtg 2 org yg kelihatan zuhud nak order makanan utk 40 bungkus. Gembira la ati ayah.. Tapi xsangka rupanya tu taktik.. Konon yg sorang tu buat2 tempahan, sorang lagi dah pegi gledah bilik tidur.. Hangus la berbelas ribu duit deposit dan modal. Mula2 mcm kami adik bradik pk, isterinya dapat la selesaikan 2 penyamun tu.. Ingatkan bguna la ilmu azazil tu..tapi hampeh.. Kaki temberang kot.. Ntahla wallahuaklam.. Cam bangang pon ye jugak.. Maap la rase benci tu membuak2 sikit
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
slippie replied at 3-8-2019 03:59 PM
TT.. boleh PM contact no.. tq

Saya pun nak, boleh tak?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.071024s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list