Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3709
View
104
Reply

PERTANDINGAN!!! PERNIAGAAN UBAH KEHIDUPAN IBU TUNGGAL

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-1-2019 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 19-1-2019 08:50 AM
hi jaza.. tq sudi masuk sini.

murahnya rezeki dia... sayang minat mlm je ya... tu la mlm ni klu ...

Owh...akk lari tajuk lah ek....sori...

Tapi cerita dia ni lg teruk dari surirumah sbb dia kena mula dari negative bkn zero...klu surirumah mula dgn zero....

Utk dpt income instant, sementara nk bongkarkan bakat yg ada..surirumah yg bercerai tu blh je amik upah mengemas rumah org ke....sstu rumah rm60...satu hari buat dua buah rumah....semingghu keeja 6hari...ok jugak...org lebih prefer upah org tempatan dari indon kannn....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2019 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adila39 at 19-1-2019 03:37 AM
jazaa100 replied at 19-1-2019 12:58 AM
Owh...akk lari tajuk lah ek....sori...

Tapi cerita dia ni lg teruk dari surirumah sbb dia kena  ...


ehh x lah.... just tambahkan info jika ada...


haaa betul tu... kena tebalkan muka utk start something... kalau nampak penjaja sy akan sgt salute mereka.. the hard work and sweat.. hebat!
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by jazaa100 at 19-1-2019 09:19 AM
adila39 replied at 19-1-2019 09:02 AM
ehh x lah.... just tambahkan info jika ada...




Sapa yg pernah bekerja ..dok dlm aircond, bila kena jual kat tepi jalan akan rasa down sgt.....tapi demi anak anak...kena buangkan rasa malu tu...sambil meniaga...otak ni penuh dgn rasa mnyesal....knp lah aku berhenti dulu...kenapalah gitu...kenapalah gini....kenapa kenapa....soalan yg paling menyakitkan hati...kenapa lah aku kawin dgn jantan tak guna tu...klu aku kwin dgn abg hisham dulu...tak le aku jd mcm tu....pastu pujuk hati....dah jodoh....
Masa tu, setiap pertanyaan..kita sendiri yg kena siapkan jawaban....

Tapi klu surirumah dari awal...akk rasa dorang akn bukak gerai dgn 1000harapan....mgkin dgn rasa bangga...eh, tak sangka aku mampu ada gerai sendiri....tak de & tak terpikir nk malu klu org ofis atau org yg kenal ke nampak....itu bezanya....

Memang kita ni selalu pikir pandangan org kann....pdhal org tak kisah pun....akak klu tau peniaga tu ibu tunggal...akak prefer beli dari dia dari gerai yg laki bini berniaga wlupun donut yg dia buat tu keras kejung....kita kena bg dorang support....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 19-1-2019 10:03 AM
jazaa100 replied at 19-1-2019 08:34 AM
Terima kasih sherlene tag akak....

Aa'ah kannn....best hadiah tu...


Ex PB lah akak kenalan uols ni?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2019 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-1-2019 02:01 AM
Ex PB lah akak kenalan uols ni?

PB tu apaaa
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Berniaga ni konsepnya kalau kau ada benda nak jual..kau minat nak jual..teruskan..
Modal starting tu xperlu banyak...
Mcm iols ( tp iols bukan ibu tunggal..cuma saja bisnes kecik kecik)
Iols start dgn.acu kecik utk buat kuih..
Tanya tanya org gerai nasi lemak..nak.letak.kuih...
Minggu pertama.buat puteri ayu dan karipap...
Kumpul sikit sikit..tepung guna yang cap lili tu...sepeket dua...
In shaa allah..pastu akan ada org nak order..permintaan makin meningkat..
Ibu ibu kt luar..uols kena ada simpanan sikit la..xperlu ratus ratus..mana yg mampu je..rm50 pon boleh..

Ni idea iols.utk.niaga je...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2019 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
jom kita belek website ni
Screenshot_20190119-113952.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm ada sedara iols
Dia kena cerai talak tiga n suri rumah..
Nasib anak.sorang je..x skola.lagi
Jadi.dia cuba niaga roti.jala delivery
N.bisnes quite ok..n minggu depan dh start keje tetap..alhamdulillah
Kurang kurang ada duit bulanan utk anak n diri sendiri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 19-1-2019 11:36 AM
PB tu apaaa

Premium butipool haiyok
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 19-1-2019 12:36 PM
adila39 replied at 19-1-2019 11:40 AM
jom kita belek website ni


Anak dara boleh mohon tak?

Tambah2 modal permulaan untuk
- Kos pengangkutan
- Beli bahan mentah
- Promosi - name card, flyers
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
TT @adila39
KEMAS buat apa sekarang?
Kat tempat iols mmg senyap sunyi. Zaman iols tadika sempat juga tengok orang buat kuih dan bunga.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2019 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-1-2019 04:06 AM
TT @adila39
KEMAS buat apa sekarang?
Kat tempat iols mmg senyap sunyi. Zaman iols tadika sempat ju ...

i feel like KEMAS ni dah tido lama kot.. sbb web dia pun unavailable.. dulu mmgla big role utk kemasyarakatan ni... now i have ni clue
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2019 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-1-2019 03:53 AM
Anak dara boleh mohon tak?

Modal permulaan untuk

boleh.. boleh cuba nasibla...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq mod bg iols tqcang..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2019 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 19-1-2019 04:24 AM
Tq mod bg iols tqcang..

no problem. tp mana semua ibuuuu tunggal niii
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2019 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
@hibernation

@chesfa

@Foxey
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 19-1-2019 12:35 PM
no problem. tp mana semua ibuuuu tunggal niii

Seru cepat...haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2019 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 19-1-2019 05:16 AM
Seru cepat...haha

Xtauuu sapa lagiiii
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya bg cadangan blh tak? Xtau la klu cadangan ni pernah ade ke x sebelum ni, klu bt perniagaan services ke, mcm spa ke, saloon ke, facial, gunting rambut.. tapi mobile punya.. ibu tunggal yg dtg ke rmh customer.. bawak alatan, bahan sume.. so gune elektrik pon rumh customer.. lagipon skg byk barang spa saya tgk jenis gune bateri, lagi memudahkan.. ibu tunggal pon blh uruskan masa nti, nk jaga anak dan dtg ke rmh customer.. permintaan mesti ada punya.. lagi2 klu join venture dgn produk2 kosmetik.. ala2 yakult yg ibu2 hantar ke rmh tu, ni produk kecantikan punye..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau nak kos murah margin 100% buat kuih. tapi kena cari geng lain buat kuih. sorang buat popia sorang buat karipap sorang buat kuih jawa. harga kena fix.  kalau nak bisnes cepat supply kt kedai2 makan restaurant. hantar 10 jenis tgk yang makan berapa. biasa kedai makan ni bukan semua bende diorang buat.nasi lemak pun diorang outsource.

about harga dan kos jangan risau. tu ada formula.

kat sro gombak depan mcd ada makcik jual kuih.banyak kuih dia. tapi kuih dia agak oily la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
2.232389s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list