Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3884
View
104
Reply

PERTANDINGAN!!! PERNIAGAAN UBAH KEHIDUPAN IBU TUNGGAL

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-1-2019 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 19-1-2019 10:03 AM
jazaa100 replied at 19-1-2019 08:34 AM
Terima kasih sherlene tag akak....

Aa'ah kannn....best hadiah tu...


Ex PB lah akak kenalan uols ni?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2019 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-1-2019 02:01 AM
Ex PB lah akak kenalan uols ni?

PB tu apaaa
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Berniaga ni konsepnya kalau kau ada benda nak jual..kau minat nak jual..teruskan..
Modal starting tu xperlu banyak...
Mcm iols ( tp iols bukan ibu tunggal..cuma saja bisnes kecik kecik)
Iols start dgn.acu kecik utk buat kuih..
Tanya tanya org gerai nasi lemak..nak.letak.kuih...
Minggu pertama.buat puteri ayu dan karipap...
Kumpul sikit sikit..tepung guna yang cap lili tu...sepeket dua...
In shaa allah..pastu akan ada org nak order..permintaan makin meningkat..
Ibu ibu kt luar..uols kena ada simpanan sikit la..xperlu ratus ratus..mana yg mampu je..rm50 pon boleh..

Ni idea iols.utk.niaga je...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2019 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
jom kita belek website ni
Screenshot_20190119-113952.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm ada sedara iols
Dia kena cerai talak tiga n suri rumah..
Nasib anak.sorang je..x skola.lagi
Jadi.dia cuba niaga roti.jala delivery
N.bisnes quite ok..n minggu depan dh start keje tetap..alhamdulillah
Kurang kurang ada duit bulanan utk anak n diri sendiri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 19-1-2019 11:36 AM
PB tu apaaa

Premium butipool haiyok
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 19-1-2019 12:36 PM
adila39 replied at 19-1-2019 11:40 AM
jom kita belek website ni


Anak dara boleh mohon tak?

Tambah2 modal permulaan untuk
- Kos pengangkutan
- Beli bahan mentah
- Promosi - name card, flyers
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
TT @adila39
KEMAS buat apa sekarang?
Kat tempat iols mmg senyap sunyi. Zaman iols tadika sempat juga tengok orang buat kuih dan bunga.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2019 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-1-2019 04:06 AM
TT @adila39
KEMAS buat apa sekarang?
Kat tempat iols mmg senyap sunyi. Zaman iols tadika sempat ju ...

i feel like KEMAS ni dah tido lama kot.. sbb web dia pun unavailable.. dulu mmgla big role utk kemasyarakatan ni... now i have ni clue
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2019 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-1-2019 03:53 AM
Anak dara boleh mohon tak?

Modal permulaan untuk

boleh.. boleh cuba nasibla...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq mod bg iols tqcang..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2019 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 19-1-2019 04:24 AM
Tq mod bg iols tqcang..

no problem. tp mana semua ibuuuu tunggal niii
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2019 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
@hibernation

@chesfa

@Foxey
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 19-1-2019 12:35 PM
no problem. tp mana semua ibuuuu tunggal niii

Seru cepat...haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2019 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 19-1-2019 05:16 AM
Seru cepat...haha

Xtauuu sapa lagiiii
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya bg cadangan blh tak? Xtau la klu cadangan ni pernah ade ke x sebelum ni, klu bt perniagaan services ke, mcm spa ke, saloon ke, facial, gunting rambut.. tapi mobile punya.. ibu tunggal yg dtg ke rmh customer.. bawak alatan, bahan sume.. so gune elektrik pon rumh customer.. lagipon skg byk barang spa saya tgk jenis gune bateri, lagi memudahkan.. ibu tunggal pon blh uruskan masa nti, nk jaga anak dan dtg ke rmh customer.. permintaan mesti ada punya.. lagi2 klu join venture dgn produk2 kosmetik.. ala2 yakult yg ibu2 hantar ke rmh tu, ni produk kecantikan punye..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau nak kos murah margin 100% buat kuih. tapi kena cari geng lain buat kuih. sorang buat popia sorang buat karipap sorang buat kuih jawa. harga kena fix.  kalau nak bisnes cepat supply kt kedai2 makan restaurant. hantar 10 jenis tgk yang makan berapa. biasa kedai makan ni bukan semua bende diorang buat.nasi lemak pun diorang outsource.

about harga dan kos jangan risau. tu ada formula.

kat sro gombak depan mcd ada makcik jual kuih.banyak kuih dia. tapi kuih dia agak oily la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 19-1-2019 12:34 AM
Terima kasih sherlene tag akak....

Aa'ah kannn....best hadiah tu...

kita orang melayu di ajar meniaga ratus ratus ribu ribu keatas. puluh puluh sa sa tak pandang.padahal ratus ratus tu dapat sekali.esok lusa tak pasti. yang sa dan puluh tu kalau kumpul kumpul akan jadi ratus ratus ribu ribu.kalau syarikat besar macam dgi maxis celcom rm0.10 pun dia kira padahal logik kita 10 sen nak beli apa?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Klau nak margin banyak buat bisnes lunch. Buat satu jenis lauk je senang. Nasi ayam, nasi kukus ayam ke, then amik order dan delivery ke ofis2, event2.

Offer air sekali dalam set.

Kalau tak nak modal, try website dooit tu.

Kalau creative jadi event planner, deco utk bday, event, celebration etc.

Or buat bisnes surprise delivery, deliver choc and flower bouquet

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
NAK start business dari rumah sejak ank masuk Skol .tapi xtau nk bust biz APA xlarat dh keja..p balik keja 50km.. kemurungan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085933s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list