Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
2905
View
47
Reply

Kisah hikers

[Copy link]

Author: nazrullah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-1-2019 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Sorry momod,saya post di sini sebab mengenai perempuan..harap jangan delete

Salam,pertama sekali saya nak minta maaf jika post ni ada menyakitkan hati sesetengah pihak ..tak lain saya cuma nak meluahkan apa yang ada dalam pikiran saya ni ...

Ok,nak tanya ye ke kebanyakan kaki2 hiking ni pengotor?banyak sy jumpa terutama perempuan la bila kawan2 share atau cerita yg dorang ni pengotor,balik dari hiking baju kotor2 campak merata,stokin busuk x basuh,x mandi,bau badan lagi...betul ke?mmg xla rasanya nk cr bakal bino yg kaki hiking haha..

Lagi satu yg saya fikir,yang perempuan ni..lelaki sebab flexible sikit..perempuan yg hiking lama2 smpai 2,3 hari keatas sampai nK bermalam di peak...ye la dengan badan2 belengas pelub2 tu terus masuk khemah..tu belum ade yg terus tido tukar baju je...x mandi ke?kalau mandi mesti mandi koboi2 kan x bersih..lepas tu naik2 g khemah berpeluh balik haha..mcm perempuan ni x sesuai ...lagi satu solat,xpasti ade full tak (yg bab solat ni bukan nk kata x solat ye,kbnyakan saya ikut follow hiking (balik hari) dorang ni ade solat ..takkan perempuan naik masa period kot,selalu jarang sebab risau ada pape yg jadi(berkaitan benda mistik),makhluk halus suka sangat kacau klau masa period org perempuan,sebab kotor kan...

Setakat ni je,saya cuma kemukakan apa yg saya fikirkan je..dan jika kata2 saya ni ada buat mana2 pihak marah,saya minta maaf...

Kalau ada yg nak bahan pon x puas hati pon silakan haha..


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hanie_z at 17-1-2019 07:33 PM

Based on my experience, sbb sy selalu kena join program everywhere, termasuk la berkhemah, masuk gua, hiking so sy bg la pandangan sy..

Well its depend on how the person take his/her personal hygiene sebenarnya. Xbole nak pukul rata semua mcm tu. Mcm sy kalo program yg melibatkan hutan2 mcm ni selalu balik hari je, if kena bermalam, 1 night je la. Paling max pun up to 2 nights..

Cara sy jaga hygiene,
1. Sy akan pastikan tempat yg dituju tu ada public toilet, if xde I'll make sure ada nearest surau or masjid untuk bersihkan diri. If xde jugak, mmg xpegi la tempat tu. Hahaha..
2. Sy akan tengok cuaca, make sure hari tu xhujan. Bukan ape, sbb nanti berlecak. Kotor tu 1hal, bahaya pun iye, lintah pacat pun ade nnt. Mmg x laa..
But sometimes hujan xjangka, so I'll make sure to always bawak extra clothes all the time. Biala org kata mcm nak bawak almari, janji i selesa..

But if no option, sometimes dah prepare all the things, but things not turn out as expected, i redha je. Teringat zaman dulu2, pernah join program zaman skola, camping hape tah mmg jadual padat gile. Trust me mmg xsempat mandi pun, tukar baju je..

Part solat tu, mmg pastikan tukar baju, sbb xsempat mandi just wipe2 mcm tu je la. Just to sedapkan hati rasa mcm mandi. But make sure lap basah dan lap kering after that. Nanti badan xcantik kot, berpanau ke hape plus with bau kepam lagi kalo xbersih2..

Btw, peluh tu xnajis. So, memadai la dibersihkan mcm tu dengan keadaan  mcm tu. I know it's sounds bad, but if situation that so call darurat, u know Islam tak membebankan..

After setel everything, balik tu mandi la puas2. Bersihkan diri, scrub badan and everything. So, bersih la balik..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2019 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
hanie_z replied at 17-1-2019 06:30 PM
Based on my experience, sbb sy selalu kena join program everywhere, termasuk la berkhemah, masuk gua ...

Panjang penerangan haha... Tq sebab kasi penerangan..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
nazrullah replied at 17-1-2019 07:36 PM
Panjang penerangan haha... Tq sebab kasi penerangan..

For me xsempat mandi dlm keadaan mcm tu ok lg, compare to xde toilet for my hajat mmg im going to die laa..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2019 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
hanie_z replied at 17-1-2019 06:42 PM
For me xsempat mandi dlm keadaan mcm tu ok lg, compare to xde toilet for my hajat mmg im going to  ...

Gulppp haha.. Eeeeee...mcm mana agaknya yg pergi hiking smpai 3 hari keatas.. Dalam hutan takkan org nk buat toilet kot haha...mesti org ckp nk toilet baik balik rumaj je ... Xtau la mcm mana org perempuan buang air mcm keadaan mcm tu.. Mcm x senonoh je...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
nazrullah replied at 17-1-2019 08:44 PM
Gulppp haha.. Eeeeee...mcm mana agaknya yg pergi hiking smpai 3 hari keatas.. Dalam hutan takkan o ...

Truly i pun can't imagine..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 06:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebut pasal hiking ni, 16 n 17hb february aku g hiking K2
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Namanya pun hiking. Dalam hutan. Wajib lah bermesra ngan alam semulajadi. Sllunye kem site ada sungai. Boleh mandi manda gitu. Kalo xde, angkutlah air dr last waterpoint utk kegunaan korang.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Hiking & me x mgkn bersatu.
X pe lah x dpt menikmati keindahan alam.
Berkelah kt pantai or sungai pn i dh rimas
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2019 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 25-1-2019 11:08 PM
Hiking & me x mgkn bersatu.
X pe lah x dpt menikmati keindahan alam.
Berkelah kt pantai or sungai  ...

Kenapa rimas??
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
nazrullah replied at 26-1-2019 03:13 PM
Kenapa rimas??

Berpasir-pasir semua tu.
Ade lak creepers, semut la kerengga la.
X suke
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2019 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 26-1-2019 02:18 PM
Berpasir-pasir semua tu.
Ade lak creepers, semut la kerengga la.
X suke

Haha mcm tu pulak.. So point nya kat sini org perempuan xla smua sama suka buat xtvt yg mcm tu...
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
nazrullah replied at 26-1-2019 04:59 PM
Haha mcm tu pulak.. So point nya kat sini org perempuan xla smua sama suka buat xtvt yg mcm tu...

Of course tak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2019 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 26-1-2019 05:26 PM
Of course tak

Ok tq for feedback
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 12:51 PM | Show all posts
hey jgn pukul rata semua perempuan yang join hiking tu pengotor ok. iols lps balik hiking mmg terus basuh barang2 hiking pakaian bag semua.

tp iols setuju la time hiking tu mmg la kotor lagi2 kalau naik tempat yg penuh selut mcm YB tu. tp bila sampai tempat punca air sungai mmg mandi bersih2. siap shampoo rambut lagi

iols tak tau team lain mcmana tp team hiking iols sgt particular pasal kebersihan, semua sampah kena angkut bawa turun, jaga tertib, solat cukup walaupun duk dlm hutan tu 2-3 hari. so far kawan2 iols naik time period pun takde masalah. janji jaga diri and kebersihan, tak cakap mengarut dalam hutan insyAllah selamat semuanya. untuk orang perempuan wet tissue tu sgt2 la penting and membantu.

so kesimpulan iols kalau dah pengotor tu, tak hiking pun pengotor juga
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
rolypoly replied at 30-1-2019 11:51 AM
hey jgn pukul rata semua perempuan yang join hiking tu pengotor ok. iols lps balik hiking mmg terus  ...

Saya x kata smua perempuan yg join hiking tu pengotor kak haha... Tapi.. Tapii... Hmmmm... Tq feedback
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 02:09 PM | Show all posts
nazrullah replied at 30-1-2019 01:36 PM
Saya x kata smua perempuan yg join hiking tu pengotor kak haha... Tapi.. Tapii... Hmmmm... Tq feed ...

tapi ape tuuuu
jangan yakin sgt dik tak jumpa jodoh dgn org yg hiking. ikut pengalaman iols mmg sng nak jumpa jodoh time hiking ni. iols pun jodoh jumpa atas gunung
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 03:33 PM | Show all posts
tak semua perempuan mcm tu hokeyy. kwn iols okay je jaga barang2 hiking dia semua. hat pengotor tu maybe dah terbiasa hidup mcm tu kot

btw iols dgn hiking pun  takmungkin bersatu, taksuka laa nak berlemoih peluh kotor penat semua tu melainkn mmg stay indoor or balik hari. Ni pun tiap hari balik keje rushing nak mandi terus, mmg taktahan laa nak hiking lama2

iols salut laa org rajin hiking ni, habiskn masa enjoy alam sekitar, kwn iols tu start join bila pakwe dia kawen lain, takguna punya laki, skrg mula laa myesal salah buat pilihan muahahahaha kbye
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2019 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
chip92 replied at 30-1-2019 02:33 PM
tak semua perempuan mcm tu hokeyy. kwn iols okay je jaga barang2 hiking dia semua. hat pengotor tu m ...

btw iols dgn hiking pun  takmungkin bersatu, taksuka laa nak berlemoih peluh kotor penat semua tu melainkn mmg stay indoor or balik hari. Ni pun tiap hari balik keje rushing nak mandi terus, mmg taktahan laa nak hiking lama2

Kannn..

Haha xguna ounya lelaki .. Btw tq feedback
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2019 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
rolypoly replied at 30-1-2019 01:09 PM
tapi ape tuuuu
jangan yakin sgt dik tak jumpa jodoh dgn org yg hiking. ikut pengalaman iols mm ...

Haha alamak ... Mintak dijauhkan hehe.. Awek2 hikers ni kebanyakan lasak, garang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090548s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list