Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3688
View
85
Reply

[Majalah] Jom kembali ke zaman silam

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-1-2019 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua majalah n buku2 zmn i kecik.. Sanggup la berkuntum kt library.. Tiap2 hari pinjam buku. Majalah2 pinjam umah jiran. Ingat waktu drjh 2, i dpt no 6, jatuh sbb duk ngadap gila2.. Pinjam satu bundle bwk blk rumah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 17-1-2019 10:08 AM

Katalog avon x boleh blah la..hahahaa.. katalog avon tu first nmpk kt umah iols masa thn 90an baru drjh 4 ke 5 gitu... ada makcik yg buat baju dgn mak iols suka bwk dtg umah suh mak iols order.. dan2 mak iols jd member..hahaha beli bra je la dgn cologne sweet honesty tu sedap bau dia.. nk pi sekolah kasik sembur sikit myk wangi mak iols... how time flies ek..  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
chesfa replied at 17-1-2019 11:33 AM
Buku cerita ala enid blyton, alfred hitchcock kot nama dia  siri salma, budak gemuk penyiasat, sir ...

Nostalgianya!!! Teruja nmpk bahan2 bacaan ni balik..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Galaxie ni beli bila dah sek menengah... form 5 gitu la.
Beli sbb ada lirik lagu omputeh
Pastu ada poster2 khuens.. poster tu tampal dlm loker hostel.. dlm almari bilik.. kt dinding sebelah katil.. hahaa... ingat lg tmpal gambar keanu reeves..
smartphone-5.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
IMG_20190117_142428.jpg IMG_20190117_142442.jpg

Buku ni pun baca juga, walau pun masa kecil penakut yang amat buku2 yang mengarut simpan dalam kotak bawah rumah, tak nak bagi nenek saya tengok, nanti beliau buang. Rumah orang zaman dulu kan tinggi2, kawasan tu dah ler senang banjir. Satu hari, tak sempat nak alihkan kotak sebab masa tu ada kelas tambahan kat sekolah. Meraungggggg saya tengok buku semua rosak kena air selut

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Komik Under 18, Under Age ni lupa nama penulis

225px-KomikUnderAge.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka gila Utopia

DSC00760.JPG

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 03:41 PM | Show all posts
dah meningkat remaja, aku layan novel pulak...


karya arwah Liana Afiera Malik memang best. aku ingat watak dia, Yoanna, Yonni, Kuzer Kusyairi..

Apa salahnya kita imbau balik zaman sekolah kita...


jangan buat lupa... novel yang aku wajib baca semata utk skor bm








Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 03:48 PM | Show all posts
chesfa replied at 17-1-2019 11:37 AM
Ehhh sama  sanggup jual kerepek ubi petang2 nak beli ni

sanggup tak makan dekat sekolah sebab nak beli manga hongkong ni. hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2019 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 17-1-2019 03:41 PM
dah meningkat remaja, aku layan novel pulak...



Ni bukan wajib baca ka,, x baca silap2 tak pass peksa oo
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 04:38 PM | Show all posts
takde siapa ke nak mention majalah buah??
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekitar tahun 95-97 pihak Creative Enterprise CESB (owner majalah Gila-Gila) ada mengeluarkan koleksi komik kisah rakyat...antaranya adalah :

-Merong mahawangsa/langkasuka
-bawang puteh bawang merah
-Lembing awang pulang ke dayang
-malim deman
-hang nadim

Koleksi komik ni mmg rare...beberapa kali sy singgah di kaunter CESB di setiap pameran buku dengan harapan dapat membaca semula komik2 klasik ni..tapi hampa dan sia-sia...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 17-1-2019 12:34 PM
Antaranya majalah kawan..
Dapat pen pal dari ruangan sahabat tu..pilih yg hensem2..org johor..
Mai ...

Aku pernah masuk penpal dewan pelajar dolu2. Kemain byk surat berkenalan dpt. 4 kotak kasut. Terus aku perasan hotttxzz

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
awaynepian replied at 17-1-2019 01:58 PM
komik hjg 1999..start beli majalah apo..kalau komik from hongkong suka dewata raya..alam perwira...p ...

Mcm kawan aku dulu. Pompuan tapi minat majalah dewata raya tu.. kemain banyak.. penuh 1 kotak mesin basuh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
rindunyaaaaa  bambino.. kalau la dpt baca balik...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 06:01 PM | Show all posts
ERA ZAMAN 70 & 80 HAN ADALAH PALING TERBEST...
MENIKMATI MAJALAH2 URTV AWEK PEHA SEKSI YANG MERANGSANG NAFSU REMAJA
DAN JUA MAJALAH MASTIKA HANTU MISTERI YG MEMBUATKAN TAK TIDOR MALAM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalah buku komik hiburan semua pinjam jah
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Dari kecik memang suka beli komik. Doraemon, sailormoon, dragon ball, shinchan.
Bila sekolah menengah, ikat perut beli komik hong kong pulak. Ingat lagi gigih p merayau cari komik sebab port biasa soldout. Abg aku dah stop membeli, alih alih meminjam kita punya pulak.
Majalah mak mak pun, aku baca. Jelita, wanita dll. Yang ini mak beli. Kita baca je. Ada satu cerpen tu, suka sangat baca, tak ingat tajuk nama watak dia yang. Ending ntah macamna agaknya. Urtv, mangga, hai gila gila mak beli jugak, walau xlayan artis, tp ingat gak sedikit sebanyak gosip dorg.
Masih ingat duduk rumah setinggan panas membahang, atap zink kan, duk bawah aquarium arwah ayah, baca gila gila  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cikkittydiva at 17-1-2019 09:34 PM

Variasari ni wujud lg ke dalam pasaran ek? Ni sama la mcm mastika khennn.. semua citer mistik2 gitu.. x berani baca malam2.. masa ni cover masih retis lg.. huhu..
Lg satu satu kapal dgn variasari ialah majalah variapop ni stendet urtv kot..hehe.. penah baca majalah ni..makcik2 iols zaman dulu rajin beli tp masa tu kecik lg baru merangkak2 bljar mengeja selak2 je tgk gambo..
majalah_variasari_80an_90an_1519631374_b1a5b753.jpg
C0GNMGpUAAAnuAr.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 17-1-2019 01:25 PM
Dulu2 time sekolah jd pengawas perpustakaan..mmg balun pinjam novel siri salma,dan siri2 penyiasat ...

Wahhhh..momod bg pinat-butter-jelly..trimassss momod @seribulan
Sayang ketat2..muahhh cikeddd

Comments

muahsss :)  Post time 18-1-2019 10:19 AM
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.183306s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list