Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11142
View
131
Reply

"Terima Kasih Kepada Orang Islam Yang Malukan Saya,"-'Isteri' Zul Ariffin Kecewa

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-1-2019 01:48 PM | Show all posts |Read mode
Kecoh jadinya bila gambar mesra Zul Ariffin bersama seorang gadis Ukraine yang dikenali sebagai Tanya Glembotska tersebar.


Ramai yang membuat spekulasi bahawa mereka berdua sudah berkahwin memandangkan Tanya ada memuat naik IG story, menyatakan Zul sebagai 'husband'.


Kredit foto: IG


Baca: Gambar Mesra Tersebar Lagi, Zul Ariffin Dah Kahwin Dengan Kekasih Ukraine?


Bagaimanapun selepas itu banyak kecaman yang dilemparkan terhadap Tanya disebabkan berpakaian seksi dan kehidupannya yang dikatakan agak sosial.


Menerusi Instagramnya yang baru sahaja ditukar kepada mode public, Tanya ada meluahkan isi hatinya.


Kredit foto: IG Tanya


Dia juga turut 'berterima kasih' kepada pihak yang memalukannya sebelum ini.


"ertama sekali, terima kasihlah kepada segelintir Muslim kerana malukan saya. Sebagai seorang penganut Kristian yang ingin mendekati agam Islam, saya terharu dengan usaha anda. Pertamanya, saya suka menari dan seorang penari tapi semuanya sudah berlalu.


"Saya berasal dari negara yang tidak mendiskriminasi seseorang kerana meminati sesuatu, contohnya menjadi penari.


Kredit foto: IG


"Maaflah kalau pakaian saya menjolok mata, saya orang Ukraine, beragama Kristian, bukan Melayu atau Muslim. Bukan ke dalam Quran kita tidak boleh menjatuhkan maruah orang? Anda memalukan imej sendiri dengan pandangan sebegitu. Saya maafkan semua, tak menilai sesiapa, semoga semuanya baik-baik saja."


Di ruangan komen, ada juga netizen yang menasihati Tanya agar mendekati Islam sekiranya benar dia menyayangi Zul Ariffin.


Foto: Oh Bulan


Doakan sahajalah yang baik-baik untuk mereka berdua. Semoga berbahagialah hendaknya. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak tau nk masuk belah mana. Kalau betul2 nak mendekati islam alhamdulillah, syukur. Harap zul dapat bagi bimbingan yang baik utk tanya ni.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:03 PM | Show all posts
Org Malaysia klu bab 'membawang' kat akaun media sosial org luar mmg terbaik la smpai depa bleh tersentap...no komen psl depa ni...depa dan Allah shj yg lebih mengetahui
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:04 PM | Show all posts
Betul ker si gemblot yang tulis tu?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:05 PM | Show all posts
acik tanya lupakan je jukporn tu

baik acik tanya cari orang sekufu ngan acik tanya
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Lantakla klau jolripen yng nk masok kristian pon. Lg pon kn gf nye dh terangan ckap jolripen xkisah pon psl orng nk kecam atau psl dia nk belajar islam.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:06 PM | Show all posts
sian heshe dah terperangkap selama2nya akibat zul ariffin...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Serious lah kalau nak ajak org lain masuk Islam gunakan lah pull factors, takkan belum apa2 dah amek pitchfork suruh dia berkelubung. Yg kau tu belum tentu solat, tak puasa, habiskan masa sia-sia, culas tanggungjawab, suka bergossip dan tabur fitnah, tak amanah, suka layan porn, habiskan masa kat ruangan gossip jah reti...pastu pakat ramai2 nak jadi haram police pasal wanita tak bertudung. Mcm kalau dah bertudung tu kompom masuk surga gitu. Yihhhhh!!
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:10 PM | Show all posts
Allah orang msia ni pun yang sampai attack n 'nasihat' si Tanya tu kenapa???
tak boleh ke biar je pompuan tu menjalani hidup?
nak attack (kalau dah memang gatal pungkoq sangat kan) gi attack julporn sudahlahhh

ya ampunnnn i cannot brainnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:14 PM | Show all posts
i husnudzhon je yang bamjul ripin boleh membimbing gelembotska ni ke jalan yg diredhoi allah
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Dik Tanya....cakap je le dostoyevsky.....hehehheheh
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
nadie90 replied at 15-1-2019 02:03 PM
Org Malaysia klu bab 'membawang' kat akaun media sosial org luar mmg terbaik la smpai depa bleh ters ...

Haha betul uols..teringat kes Dua Lipa tu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
mieymiey replied at 15-1-2019 02:04 PM
Betul ker si gemblot yang tulis tu?

Kann!!! Iols pun x rasa sheols yg tulis..Mgkn ada tgn2 misteri yg kekar yg tolong karang dan taip.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang makwe pakwe ke x sebenarnya?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:19 PM | Show all posts
tapi kesimpulannyabetol ke julporn dah kawen?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:19 PM | Show all posts
bamjul sila keluarkan statement anda pulak
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
mieymiey replied at 15-1-2019 02:04 PM
Betul ker si gemblot yang tulis tu?

khen.. meols sangsi. siap ckp pasal al quran bagai. iols rasa abam jul peti ais yg buat caption ni. ayat defensive stended retis kantoi backup diri sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Iris.: Allah orang msia ni pun yang sampai attack n 'nasihat' si Tanya tu kenapa???tak boleh ke biar je pompuan tu menjalani hidup?nak attack (kalau dah mema ...


Iris acik bawang is everywhere. Jeles lettew x dpt julripin yg lazuart ittew.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Nutty61 tu acik bawang sggh.
What makes u think u have the right ro dictate people like that?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Guane dia nk belajar islam
Bila muslim terhampir ngan dia pun life x gaya muslim?
Pelik sikit ayat tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
3.864145s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list