Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12802
View
182
Reply

"Hidup Gaya Orang Barat, Tak Tahu Halal Haram Ke?"- Sazzy Falak Dikritik Pegang Anjing

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-1-2019 11:08 AM | Show all posts |Read mode
Banyak kali juga golongan artis diberi peringatan oleh peminat supaya sentiasa menjaga tingkah laku.


Bukan apa, sebagai selebriti pastinya gerak geri mereka sering diperhatikan.


  



Namun macam biasalah ada juga yang tak peduli dan buat kepala masing-masing kerana merasakan tindakan mereka sentiasa betul dan ayat yang selalu keluar, "kalau tak suka jangan follow" atau pun "kubur masing-masing".


  



  



Macam isu pegang anjing, kali ini Sazzy Falak pula dikecam kerana gambarnya yang dilihat memegang haiwan tersebut tersebar.


Gambar yang dimuat naik di IG @memes_puaka itu mendapat reaksi yang pelbagai oleh netizen.


Kredit foto: IG memes_puaka


Antara komen, "Dia ni memang tengok gaya hidup pun macam barat je. Tak tau la apa nak jadi dunia sekarang ni.. nama je islam tapi pikirlah sendiri."


Tapi ada juga yang menyebelahi Sazzy. Katanya:


Kredit foto: IG


Setakat ini belum ada lagi penjelasan yang keluar dari mulut aktres tersebut.


Doakan sahajalah yang baik-baik untuknya. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Benda dh biasa utk sazzy. Next
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Kite xbenci anjing. Iols pun suke je anjing lagi2 german sheppard. Kalu depan mata iols tgk anjing tu dgn mata bersinar2 rs nk tarik2 je telinga dia

Cuma anjing tu najis walaupun dlm keadaan tertentu. Dibolehkan bela anjing untuk jg harta benda, yakni anjing y fighter bkn y lembik mcm poodle

Kalu sesaje nk bela anjing, pegang anjing..hukumnya haram dn berdosa sebab dengan relanya sengaja pegang najis bkn terpaksa atau darurat

Done flip telekung
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
lol sazy kot kalau ctdk i terkejut la jugak
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:31 AM | Show all posts
anjing tu tak haram pun..
sertu je la bila dah tersentuh..
kalau tak solat apa tak payah la..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
zuriey replied at 14-1-2019 11:30 AM
lol sazy kot kalau ctdk i terkejut la jugak

hahaha
yelah
ataupon kalo yatsejadah yg pegang lg laa I tkejut hihi
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:33 AM | Show all posts
erm tak terkejut la kalo dia ni kan
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:35 AM | Show all posts

apa beza seseorg pegang anjing dgn seseorg pegang lelaki/perempuan bukan muhrim..?
mana lagi keji...??

akak tnya je....
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:42 AM | Show all posts
apa salahnya? heshe nak pegang sedara heshe jah pun?
setahu akak anjing dgn anjing tak haram
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:54 AM | Show all posts
Victorioussss replied at 14-1-2019 11:29 AM
Kite xbenci anjing. Iols pun suke je anjing lagi2 german sheppard. Kalu depan mata iols tgk anjing t ...

nice comment
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:08 PM | Show all posts
SissySembah replied at 14-1-2019 11:42 AM
apa salahnya? heshe nak pegang sedara heshe jah pun?
setahu akak anjing dgn anjing tak haram

HAHAHAHAHAHA. Tergelak iols baca!
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
SissySembah replied at 14-1-2019 11:42 AM
apa salahnya? heshe nak pegang sedara heshe jah pun?
setahu akak anjing dgn anjing tak haram

Hahahauaahha win gila komen ni.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:11 PM | Show all posts
GigaMom replied at 14-1-2019 11:27 AM
Benda dh biasa utk sazzy. Next

ye btoi, bende dh biasa bg die
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:15 PM | Show all posts
Islam tak galakkan Muslim benci anjing & babi walaupun dikategorikan sebagai najis Mughallazah.. tetapi tugas utam ko sebagai Muslim adalah menunaikan solat.. ko kena hidup dalam keadaan memudahkan ko mengerjakan solat tanpa was-was.  Islam tak haramkan anjing contohnya. di bolehkan bela kalau utk menjaga harta benda & kawasan rumah.. tapi tak semestinya ko kena comolot ngan anjing tu sampai ke tempat ko beristirehat atau tidur..  sbb tu jugak dalam Islam & di ajar cara2 bersuci kalau terkena najis Mughallazah. Islam tak halang ko dari berbuat baik dengan anjing.. tapi kalau ko buat baik ngan anjing smpai solat terbengkalai & tempat solat & pakaian buat solat pun terpalit ngan najis, then u already beat the purpose lah.. utamakan solat dulu.. then u would know the boundaries. ko x comolot ngan anjing pun, layan dia baik, bagi makan, bagi tempat tinggal y sesuai di luar rumah, kebajikan dia tetap terjaga..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:38 PM | Show all posts
Pada dia mcm pegang teddy bear je
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:42 PM | Show all posts
tak terkejut pun dgn dia ni..tapi tu lah..nak komen lebih2 satgi i pun belum tentu ahlil sorga..moga diberi hidayah
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:45 PM | Show all posts
jebatmaspunyer replied at 14-1-2019 12:15 PM
Islam tak galakkan Muslim benci anjing & babi walaupun dikategorikan sebagai najis Mughallazah.. tet ...

like your comment
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:51 PM | Show all posts
Menyampah aku baca komen netizen acah suci guna ayat 'kita tak tau apa sebab dia buat macam tu. Jangan suka judge orang'.

Kalau pada rakyat marhaein aku setuju ayat kat atas tu tapi kalau artis ni....aku skeptikal sikit...sebab kita dah tau lifestyle diorang macam mana. Macam Sazzy ni tak ada makna lah dia pegang anjing tu sebab terpaksa atau ada alasan2 tertentu sebabnya dia memang biasa dan tak kisah pegang pun.

But well...fanatik ada di mana2
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka anjing.. Cute.. Tapi x boleh bela pulokk..  
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
dah tahu isu anjing ni sensitif bagi rkyat msia kan, sazzy? next time jgn buat lagi tau!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.108149s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list