Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7440
View
110
Reply

Tips Penjagaan Rose/ Vagina (Untuk Wanita Sahaja)

[Copy link]

Author: green~tea       Show all posts   Read mode

Post time 10-4-2019 10:48 AM | Show all posts
kalau tgh pregnant kan ..bole ke pakai pencuci tk rose ni ??
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 11:08 AM | Show all posts
nk off topic sikit ...bole tak bg tips nk hilang kan hitam celah2 tu ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2019 11:40 AM | Show all posts
limau_lemon replied at 10-4-2019 11:08 AM
nk off topic sikit ...bole tak bg tips nk hilang kan hitam celah2 tu ..

letak oil...sbb itam2 tu sbb dry skin and geseran... letak oil or moisturizer lelama cerah la sikit... i think vit e cream helps
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 01:43 PM | Show all posts
green~tea replied at 10-4-2019 11:40 AM
letak oil...sbb itam2 tu sbb dry skin and geseran... letak oil or moisturizer lelama cerah la siki ...

ohhh...nnt nk try laa..thanks for the tips .
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 03:40 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 14-1-2019 12:50 PM
I x epiliate area rose or wax.
I gi buat IPL. now i buat kt bubblegum s.alam.
For combo of underar ...

i teringin nak buat IPL sebab tak berani nak epiliate. try wax once menangih2 kuar air mata. tak sanggup dah.

tapi segan nak tunjuk "vavavavaaa" pada staff yang nak buat IPL tu. howww
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
aciklola replied at 16-5-2019 03:40 PM
i teringin nak buat IPL sebab tak berani nak epiliate. try wax once menangih2 kuar air mata. tak s ...

I pun noks. I buat sekali je. Malunye ya Allah. Husband duk tanye gak, u x follow up ke? I ckp beranak dpn nurses x segan sbb matter of life n death. Saje2 nk buang bebulus mn daruratnya. So, moh le kumpul duit beli mesin IPL
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 09:53 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 16-5-2019 04:47 PM
I pun noks. I buat sekali je. Malunye ya Allah. Husband duk tanye gak, u x follow up ke? I ckp ber ...

i pun cakap kat husband. actually kalau sakit beranak tu i boleh tahan and baby tu boleh simpan dalam perut, i simpan je dari tunjuk kat bidan & doc.

semalam gigih study youtube mesin IPL tu. cuma i terfikir, kalau bulu dah habis, mesin tu nak buat apa?

susahnya jadi org perempuan ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
aciklola replied at 17-5-2019 09:53 AM
i pun cakap kat husband. actually kalau sakit beranak tu i boleh tahan and baby tu boleh simpan da ...

IPL tu bebulus x abis noks. Dia akn tumbuh lagi dan lagi dan lagi. Tp x la mcm amazon. Kohkohkoh
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 02:16 PM | Show all posts
menarik topik ni.

i nak tanya, kalau epilate, dia memang buang habis bulu sampai ke akar ke?
and bila bulu tumbuh balik, tajam mencucuk tak?

i pernah buat wax, tp bila bulu tumbuh balik, dia jadi macam tajam mencucuk.
nak ML pon tak selesa.

mohon pencerahan. terima kasih
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2019 02:22 PM | Show all posts
potpetpotpet replied at 27-5-2019 02:16 PM
menarik topik ni.

i nak tanya, kalau epilate, dia memang buang habis bulu sampai ke akar ke?

waxing and epilate sama... cabut sampai akar.. lama2 bulu makin halus laa takde kasar2 cucuk mcam shaving... dia gatal2 tu sbb dia baru tumbuh balik la.. so u should epilate lagi bila buleh... lepas epilate sapu laa betadiene or minnyak ke ape utk elak kulit irritated ..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 02:26 PM | Show all posts
green~tea replied at 27-5-2019 02:22 PM
waxing and epilate sama... cabut sampai akar.. lama2 bulu makin halus laa takde kasar2 cucuk mcam  ...

epilate ada minimum height bulu ke macam wax?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 02:39 PM | Show all posts
I memang jenis tak tahan bab cabut cabut ni selalu pun shave je. Boleh ke I buat IPL tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2019 03:55 PM | Show all posts
potpetpotpet replied at 27-5-2019 02:26 PM
epilate ada minimum height bulu ke macam wax?

takde... anytime u rasa rimas, u epilate je terus... i recommend u buy philips satinelle yang pakai ceramic tweezers tu... best sgt tak sakit...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2019 03:56 PM | Show all posts
misalalbae replied at 27-5-2019 02:39 PM
I memang jenis tak tahan bab cabut cabut ni  selalu pun shave je. Boleh ke I buat IPL tu?

boleh je buat IPL.. mmg berbaloi.. fuulus je laa kena prepare
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 04:02 PM | Show all posts
green~tea replied at 27-5-2019 03:55 PM
takde... anytime u rasa rimas, u epilate je terus... i recommend u buy philips satinelle yang paka ...

satinelle yang macam kat page 1 tu ke?
how much ya u beli dulu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2019 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
potpetpotpet replied at 27-5-2019 04:02 PM
satinelle yang macam kat page 1 tu ke?
how much ya u beli dulu?

Rm400++. Tp i rasa now kat lazada or shopee lg murah
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:23 AM | Show all posts
IPL ni step macam mana sebenarnye. Sbb i penah buat kt spa kt armpit. Beautician tu wax dulu then baru tembak dengan IPL. Ke dia salah step.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2019 02:50 PM | Show all posts
orkid_lestari replied at 19-7-2019 10:23 AM
IPL ni step macam mana sebenarnye. Sbb i penah buat kt spa kt armpit. Beautician tu wax dulu then ba ...

mcm salah step je..., IPL need "dark" matter in order for them to be effective coz dia works on color difference. so dlm kes ni, hair follicle or akar bulu tu kena ada.. kalo dia wax dulu, tkde la akar tu, so dia nak target which part?
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 03:07 PM | Show all posts
green~tea replied at 19-7-2019 02:50 PM
mcm salah step je..., IPL need "dark" matter in order for them to be effective coz dia works on co ...

itulah bila baca kat sini bru i tahu kepelikkan itu. sbb tu 1st time buat ipl. So step yg betul dia trus tembak kat area 'semak2' tu then nanti 'semak2' tu trus gugur. Macam tu ke ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2019 03:24 PM | Show all posts
orkid_lestari replied at 19-7-2019 03:07 PM
itulah bila baca kat sini bru i tahu kepelikkan itu. sbb tu 1st time buat ipl. So step yg betul di ...

dia akan shave sikit utk remove hair panjang2, nnti bau terbakar sbb bebulu terbakar.... dia shave tu sbb dia nak make sure akar hitam tu tinggal kat dalam, and when lazer penetrate.. dia bakar akar rambut tu.. bila akar tu terbakar rosak, lama2 dia mengecut.. bulu2 jadi makin halus and lemah... gugur sendiri.. akar pun makin kecut.. lama2 takde langsung bulu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.729134s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list