Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7737
View
117
Reply

Tips Penjagaan Rose/ Vagina (Untuk Wanita Sahaja)

[Copy link]

Author: green~tea    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 23-2-2019 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
chip92 replied at 22-2-2019 03:57 PM
i beli yg ni, satu set dlm box tuu, guna 2 je, yg lain taktau guna lagi

Oh.. bg i yang ni sakit sikit nak pakai sbb tweezers dia besi... yg rm400 tu tweezers ceramic
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2019 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
ssah15 replied at 22-2-2019 06:47 PM
Ini adalah berkesan atau tidak dan Lelaki boleh memohon atau tidak

Ini adalah thread yg jd mangsa pindah randah momod
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2019 11:53 AM | Show all posts
green~tea replied at 23-2-2019 08:13 AM
Oh.. bg i yang ni sakit sikit nak pakai sbb tweezers dia besi... yg rm400 tu tweezers ceramic

Ouh ada beza eh?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2019 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
chip92 replied at 23-2-2019 11:53 AM
Ouh ada beza eh?


Of course le beza... i tatau apsal epilator yg tweezers or gigi besi tu lg pedih2 bila pakai...  tp mmg nampak laaa kan dekat beza harga

Nak tgk gambar philips satinelle ceramic tu bkeh tengok kat my first page thread ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2019 08:52 PM | Show all posts
green~tea replied at 23-2-2019 07:19 PM
Of course le beza... i tatau apsal epilator yg tweezers or gigi besi tu lg pedih2 bila pakai...  ...

Taktau plak ada lain jenis tweezers, ingatkn semua besi je
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 02:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Wow,banyak info dpt dlm ni.thanks TT..dulu rajin jugak beli mesin cabut bulu tu,sekarang pakai wax je,sekali tarik,nikmat tak terkate..hihi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-3-2019 11:10 AM | Show all posts
ayra.e replied at 28-2-2019 02:28 AM
Wow,banyak info dpt dlm ni.thanks TT..dulu rajin jugak beli mesin cabut bulu tu,sekarang pakai wax j ...

i segan nak kerap2 mengangkang depan staff strip tu... hritu i dah try gi skali pastu dia ckp i kena ternak supaya byk sikit bebulu tu in order to ensure efficient wax or IPL session.. tp masalahnya i geli nak ternak bebulu... so thats why i opt for epilator.. i ta suka shave sbb nnti kerap nak kena shave.. epilating or home IPL better sbb dalam 2 minggu skali je i kena epilate selama nii.. bebulu segan nak tumbuh... bila i start IPL kat miss V tu, lagi la takde bulu dah tumbuh... ahhh nyammannnnn
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2019 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Haii semua.

Lama tak bersiaran. Sebenarnya dah lupa sampai mana nak sambung topik perancang keluarga tu.

Takpe, malam ni fiona nak kongsi tentang PENJAGAAN ALAT SULIT WANITA.

Ringkas je topik malam ni. Tapi isinya yang penting sebab ramai wanita tak ambil berat pun bab-bab kebersihan, lagi-lagi teknik bercukur hingga bersih.

Kebersihan alat sulit wajib sangat diambil berat tau. Sebab apa?

Sebab ia adalah tempat yang TERSOROK, TERKUMPUL PELUH, TERKUMPUL DAKI, TERKUMPUL BAU DAN MEMBERI KEPUASAN SEKSUAL.

Malam ni fiona nak cerita pasal bab bercukur saja.

1. Dalam islam, kebersihan alat sulit sangat penting. Ada hadis sahih tentang mencukur bulu kemaluan hingga licin. Bukan dengan membiarkan ia tumbuh seperti lalang cukup zat ok.

2. Biasakan dengan membiarkan alat sulit botak sebotaknya. Waktu nak bersalin nanti pun, memang kena cukur, betul tak? Jangan lah biarkan doktor tersesat dalam hutan rimba waktu  nak bantu baby kau keluar dari bawah tu.

3. Guna pisau cukur GOOD QUALITY, SUPER SHARP dan MAHAL. Jangan beli yang singgit dua ketul. Ada beza tau beli pisau cukur yang mahal dan singgit dua ketul di kedai mamak tu.

Pisau cukur yang tajam akan berikan hasil yang licin, lembut dan gebu seperti kulit baby. Takde sisa bulu tertinggal di bawah kulit dan di atas kulit.

Pisau cukur singgit dua ketul tu, akan berikan cukuran seperti tebasan lalang. Tajam di sana, tajam di sini, sudahnya spenda berlubang kena cucuk dengan bulu-bulu tajam. Tak seksi untuk suami ok. No no no no ok.

Bulu baru yang tumbuh nanti pun jadi seperti duri landak. Gatal, merenyam. Sudahnya buat kau tergaru-garu macam perempuan gila seks.

4. Sebelum bercukur, pastikan anda mandi air suam supaya kawasan sekitar tempat nak dicukur tu jadi lembut dan liang roma terbuka.

5. Skrub lembut kawasan nak dicukur.

6. Taknak guna shaving cream? Tak perlu risau. Guna je baby oil. Sapu sampai kawasan tu jadi lembab dan lembut.  Hair conditioner pun boleh.

Tapi fiona suka guna minyak. Sebab minyak yang meresap ke dalam kulit buatkan kulit jadi lembut.

7. Waktu nak cukur, tarik kulit hingga sedikit tegang, dan cukurlah sampai licin. Cukur dengan satu hala saja. Jangan cukur hala atas bawah macam nak turap jalan.

Cukur ikut hala bulu tumbuh. Jangan lawan arus. Kau ingat nak lari roadblock ke apa bawa pisau cukur lawan arus.

8. Dah licin? Sabun semula kawasan cukuran supaya tiada bakteria dapat membiak dalam liang roma yang terbuka.

9. Keringkan kawasan cukuran. Boleh sapu krim antibakteria atau deodorant anti bakteria (lebih baik guna deodorant jenis natural).

10. Tadaaa! Dah siap. Kawasan cukuran akan jadi sangat lembut, licin dan gebu. Suami pasti suka. Bau pun takde. Risiko naik bisul dan berjerawat pun semakin kurang.

11. In case tumbuh bisul dan jerawat, apa yang anda boleh buat? Potong bawang putih, gosok ke kawasan bisul dan jerawat tu. Memang akan berbau teruk, tapi takpe, kau sabar je. Nanti dia akan surut.

Namunnnn...kalau dia surut pun, kau tak jaga kebersihan, masih bersikap sambil lewa, memang patutlah kau diserang oleh tentera bisul dan jerawat. Sia-sia je.

Dalam perkahwinan, kebersihan alat sulit sangat penting untuk menjamin kepuasan hubungan seks.

Kau bayangkan kalau selak kain dah keluar bau ikan masin, tak ke pengsan suami?

Ya, kita berpeluh. Kita berdaki. Tapi peluh dan daki tu sepatutnya hanya menimbulkan bau yang sangat minimal jika kebersihan dijaga betul-betul.

Pastikan pakai spenda kain cotton. Pastikan kerap tukar spenda sehari. Bukan 1 spenda 1 minggu ok. Pengsan!

Oklah, itu saja topik santai untuk malam ni. Tips-tips di atas pun doktor yang kongsi waktu fiona bawa mak ke klinik kelmarin.

Oh ya, langkah-langkah di atas pun boleh digunapakai untuk ketiak bau asyam. Ketiak yang selalu tumbuh benjolan bernanah. Ketiak yang berbulu lebat.

Cubalah tips-tips di atas. Perhatikan perubahan positif yang berlaku ok.

#ps nak guna waxing, brazilian wax ke apa ke boleh je. Tapi, sanggup ke tayang aurat kita pada orang lain? Buat sendiri takpe.

c&p dari satu group

any suggestion pisau cukur yg mana bagus, minyak sapuan ada dah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 08:22 AM | Show all posts
green~tea replied at 14-1-2019 01:35 PM
tambahan tips i baru teringat...  kalo korang nak make love malam tu kan.. or 2-3 hrs before make lo ...

lately kerap minum air nenas sebab ada jus nenas area office ni sedap. tapi nak tanya kat laki rasa nenas ke tak macam pelik pula. haha

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 09:14 AM | Show all posts
hotmak replied at 11-3-2019 10:08 AM
Haii semua.

Lama tak bersiaran. Sebenarnya dah lupa sampai mana nak sambung topik perancang kelu ...

selalu pakai yang jual kat guardian je. brand bic kot. murah tu. yang mahal apa ye.

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
swayne replied at 15-3-2019 08:22 AM
lately kerap minum air nenas sebab ada jus nenas area office ni sedap. tapi nak tanya kat laki ras ...

hahahaaaa bukan rasa nenas, bau fresh katanyaaaa

cer tanya, nanti review lah betul ke tak tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-3-2019 01:55 PM | Show all posts
Edited by green~tea at 15-3-2019 01:56 PM
hotmak replied at 11-3-2019 10:08 AM
Haii semua.

Lama tak bersiaran. Sebenarnya dah lupa sampai mana nak sambung topik perancang kelu ...

ok dah baca... ini tips2 bercukur... tp ok laa masih boleh dipakai utk hygiene tips tu... kalo nak cukur pakai baby oill... tp kalo epilates, pakai baby powder or keringkan elok2 je utk make sure epilator tu grip elok kat bebulus... yang pasti, buat lepas mandi masa kulit lembut and moist...
iols tukar spender minimum 2 helai sehari.. pagi gi keje... petang... kalo gi gym, jadi 3 helai la haritu..

and yes.. iols pun tak sanggup mengangkang tunjuk clit kat orang len walau pompuan... i would rather buy epilator and IPL machine DIY je kat rumah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Hiya.. I nak beli ipl hair remover  but ain't sure which  is better than these two. Boleh bagi pendapat x. Thanks a million
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Oh dear...I x reti letak gambar yg I snapped from the mag. Let me try again to paste the pic. Mod pls help..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 01:30 AM From the mobile phone | Show all posts
The brands are sanitas (99.99) and Beureur Beauty (199) IPL hair remover. It seems Beureur has extra attachments for face and bikini line. Up to 300,000 light pulses. I am so confused. Do you think yg harga mahal tu is better?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 05:33 AM From the mobile phone | Show all posts
All prices in euro
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2019 02:48 PM | Show all posts
Oldbitty1 replied at 20-3-2019 01:30 AM
The brands are sanitas (99.99) and Beureur Beauty (199) IPL hair remover. It seems Beureur has extra ...

i tak sure la mcmana about IPL ni.. so far i cuma familiar with philips je.. sbb dia ada mcm ada sensor utk detect the differences in black/white area.. kalo diff color tu dia takkan tembak, so kira ni mcm safety feature la.. takde laa lazer tu burn tempat sebarangan

if i may suggest, u tengok dekat utube kot review products tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2019 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Oldbitty1 replied at 20-3-2019 01:16 AM
Oh dear...I x reti letak gambar yg I snapped from the mag. Let me try again to paste the pic. Mod pl ...

Hai sorry for the late reply, pm me pls
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2019 04:12 PM | Show all posts
green~tea replied at 20-3-2019 02:48 PM
i tak sure la mcmana about IPL ni.. so far i cuma familiar with philips je.. sbb dia ada mcm ada s ...

Hi lumia tu u beli kat mana?berapa session baru hairless?i pon ingat nak beli tapi kat malaysia macam x jumpa pon ipl home machine. Ada nampak lightening effect x after buat ipl tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-3-2019 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Piqachica replied at 23-3-2019 04:12 PM
Hi lumia tu u beli kat mana?berapa session baru hairless?i pon ingat nak beli tapi kat malaysia ma ...

Lazada je... seller from singapore
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084077s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list