Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7422
View
110
Reply

Tips Penjagaan Rose/ Vagina (Untuk Wanita Sahaja)

[Copy link]

Author: green~tea       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-1-2019 11:49 AM | Show all posts |Read mode
Edited by green~tea at 14-1-2019 11:53 AM

Hello uols....
thread ni i buat bukan utk mencaruts... tp i nak sharing amende yang bagus diamalkan utk kebahagiaan rumah tangga dan basic hygiene yachhh

1. Cuci luaran vagina dengan air garam or cleanser yang mengandungi probiotics...-- i malas pakai air garam, tp i know its very good... now i pakai TS6 cleanser i beli dekat lazada... atau vagisil cleanser i beli dekat pharmacy.... i never do douching coz ia mengacau bacteria yg baik, i just basuh2 kat luar tu je dgn cleanser lepas make love dengan husband... i takut sgt kena infection, so i jaga hygiene bawah tu





2. senaman kegel-- kalo masa dalam pantang 6 weeks (44 hari), i will do kegel sebanyak 5 session setiap hari utk physiotherapy vagina... lepas pantang, i just buat 1-1-2 session sehari je... setiap session 4 set, setiap set 10 kali kemut...


3. sila tebas bebulu dengan epilator
-- i paling suka satinelle epilator brand philips.. mahal tp tak sakit langsung.. i epilate lepas mandi sbb kulit tengah lembut....so senang tebas and akar senang cabut...


4. betadiene cream
-- i cuma sapu ni lepas epilate bebulu.. utk avoid in grown hair kat luar area segitiga depan tu je.. kat bawah2 dekat pelipat jgn sapu ni sbb takut bacteria vagina mati nnti chuols kena keputihan pulak.. RM7 je satu tiub tahan lama.. bleh sapu kat ketiak jugak lepas tebas bulu ketiak.. very helppful utk prevent inflamation and ingrown hair



5. econazine cream
  - cream ni bagus bila naik gatal2 kat celah2 area vagina... instant sembuh.. tp jarang sgt pakai ni... ada byk punction lain, utk eczema jugak


6. difflucan tablet
-- ini kalo kena keputihan  yang cheesy gatal2 tu... one tablet single dose je.. terus sembuh...






Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
This is a good thread darling.
It's tabbo to talk about.
But better then mengumpat org.
So keep it coming yach.
I mean keap the good thread coming.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
I x epiliate area rose or wax.
I gi buat IPL. now i buat kt bubblegum s.alam.
For combo of underarm n brizillian its about rm150/session.
To do ipl pls make sure ur skin is moist enuf. If not akan rase ziz. Mcm pedih gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Wooo dah screenshot nak p beli kat farmasi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 12:57 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 14-1-2019 12:50 PM
I x epiliate area rose or wax.
I gi buat IPL. now i buat kt bubblegum s.alam.
For combo of underar ...

i cant do IPL la.. sbb before session tu u cannot epilate kan? i is gatal tangan nak menebas dgn epilator howwwww... should i start ternak bulu2 bawah tu utk buat IPL? i know IPL is good... mmg licinnnnn, tp kena ternak bulu sbb dia nak make sure kewujudan akar bulu tu sbb IPL laser will only detect dark spots, baru lazer tu berkesan matikan akar


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 01:08 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 14-1-2019 12:47 PM
This is a good thread darling.
It's tabbo to talk about.
But better then mengumpat org.

thanks for the peanuts momod horny eh gorgeous....  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 01:35 PM | Show all posts
Edited by green~tea at 14-1-2019 01:36 PM

tambahan tips i baru teringat...  kalo korang nak make love malam tu kan.. or 2-3 hrs before make love... make sure uols makan buah NENAS.. supaya bila husband uols nak lick dia akan bau wangi dan rasa manis kat bawah tu.. yes.. tips ini penting utk husband memudahkan keje diroang


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 01:39 PM | Show all posts
green~tea replied at 14-1-2019 01:35 PM
tambahan tips i baru teringat...  kalo korang nak make love malam tu kan.. or 2-3 hrs before make lo ...

omaiii bagus sgt tips ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 14-1-2019 01:08 PM
thanks for the peanuts momod horny eh gorgeous....

Eh hello i manusia biasa.
Horny la jugek sesekali
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
abangadek replied at 14-1-2019 01:39 PM
omaiii bagus sgt tips ni

Kurangkan kopi ye noks
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 02:29 PM | Show all posts
green~tea replied at 14-1-2019 01:35 PM
tambahan tips i baru teringat...  kalo korang nak make love malam tu kan.. or 2-3 hrs before make lo ...

kalau manis tak takut bersemut ke nanti
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 02:30 PM | Show all posts
hotmak replied at 14-1-2019 02:29 PM
kalau manis tak takut bersemut ke nanti

takde plak semut hurung setakat ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 02:31 PM | Show all posts
makanan manis pun triggered discharge kan, lagi satu tak silap i, penah terbaca kat page Nona Roguy, kalau tak nak miss v berbau yg tak enak, pasti kan sentiasa membuang, kalau boleh membuang hari2 lagi bagus

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 02:34 PM | Show all posts
hotmak replied at 14-1-2019 02:31 PM
makanan manis pun triggered discharge kan, lagi satu tak silap i, penah terbaca kat page Nona Roguy, ...

yes.. simple sugars cam desserts, manisan2 kek2... mmg menyebabkan keputihan....
oh.. nasib baik i sejenis membuang setiap hari

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
hotmak replied at 14-1-2019 02:31 PM
makanan manis pun triggered discharge kan, lagi satu tak silap i, penah terbaca kat page Nona Roguy, ...

Buang apa sis?
Kohkohkoh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 03:12 PM | Show all posts

proses penyahtinjaan
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 03:58 PM | Show all posts

fav tu teh o ais lagi la
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
abangadek replied at 14-1-2019 03:58 PM
fav tu teh o ais lagi la

Akk pn suke kopi.
Ala kite minum kopi pastu kite telan la nenas
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 04:03 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 14-1-2019 03:59 PM
Akk pn suke kopi.
Ala kite minum kopi pastu kite telan la nenas

bhahaha kau ni kak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 04:39 PM | Show all posts

minum la kopi pagi2... then minum air kosong bebanyak utk flush caffeine dalam blood... pastu makan nenas

i pun nak limit minum kopi pagi2 je dah la demi keharmonian rumahtangga

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100653s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list