JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1047
View
4
Reply

[Tempatan] ※Meremang Bulu Roma Tengok Gambar-Gambar Dia Ni. § 每 Reaksi Netizen Saat Lihat Foto Terbaik Dunia Ini

[Copy link]

Author: BeritaViral       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-1-2019 07:42 AM | Show all posts |Read mode

SHAH ALAM 每 Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri lahirkan ucapan tahniah dan syabas kepada seorang pelajar lelaki Sekolah Menengah Kebangsaan Pdg, Midin, Kuala Terengganu.


Ucapan itu dizahirkannya susulan gambar pelajar itu bersama kerbau menarik perhatian dan memukau pandangan beliau.
Katanya, rasa kagum dan terpana ketika melihat gambar-gambar manusia dengan haiwan lebih-lebih lagi remaja dengan puluhan kerbau rule begitu akrab dan intim.


※Perasaan halus masing-masing rule dijelmakan dengan perbuatan kebersamaan seolah-olah zahir sebuah rahmah antara manusiawi dan haiyawani,§ katanya yang mengulas gambar viral seorang pelajar bersama kerbau, di media sos1al hari ini.
Katanya lagi, ※sesungguhnya gambar yang bersifat kampungan dan &alami mengingatkan usul asal orang kampung dan desa bersamanya sawah bendang, lembu kerbau dan pohon kayu yang menghijau melatari fitrah kemanusiaan bagi masyarakat kampung Melayu,§.


Menurut beliau lagi, rasa kedamaian, ketenangan dan kegembiraan tidak dapat ditafsirkan oleh benda dan harta tetapi oleh perasaan kasih sayang dan rahmat.
※Sesungguhnya kehidupan dinilai dengan perasaan rule penuh dengan sakinah, mawaddah dan rahmah sebagai tanda kebesaran ayat Tuhan dalam membina keluarga seperti yang termaktub dalam surah Ar-Rum ayat 21,§ katanya.


Difahamkan gambar pelajar berkenaan itu diambil di Terengganu, kerbau-kerbau berkenaan merupakan kerbau peliharaan ayahnya.
Difahamkan jurufoto yg mengambil gambarnya telah memenangi twenty gambar terbaik dunia dan juara peringkat Asia.

Tahniah sekali lagi kerana gambar rule membawa kepada kemenangan. Saya ucapkan Syabas & Tahniah!
Antara komen netizen :
Hyung Jack 每Unsur kejiwaan 2 dunia.. Perbezaan dunia zaman dulu dan zaman sekarang.. Gambar keakraban adik ni dgn lembu dan kerbau, ini adalah gambaran budak2 zaman dulu, yg mana budak2 zaman sekarang terlalu2 sukar nak rasa dan jumpa

Syas Yana 每Ni baru dinamakan & kehidupan*#pengalaman indah yg pasti xkan luput dari ingatan bila besar..
Bukan 24 jam phone kt tgn#
Hisyam Mohd Fazilah Ibrahim 每Gambaran cerpen &pusaran*. Komsas tingkatan 4 2002.
Bella Bakar 每Meremang bulu roma tengok gambar-gambar dia ni. Terutama bila baca ucapan tahniah mufti. Memang terbaik.

Muhammad Firdaus Ismail 每Budak zaman skrg nampak je animal like lembu mesti panggil &cow* je. Lain kan tu ajaran ibubapa sanak saudara zaman kini. Nak berlari kena kejar lembu mcm tu jauh sekali lah

Kredit buat jurufoto : Dollah Deen Photography via sinarharian


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Berapa banyak thread dalam ni dah ada tentang ni la tt. ..tak.reti2 nak selidik dan sambung dari thread sedia ada. .....semak betul....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Thread berulang tu satu hal. Ni dh kenapa  artikel bercampur bahasa melayu dengan inggeris. Kot ye pon buat kerja la sikit TT.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Asal boleh buka thread
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 09:51 AM | Show all posts
btl2 budak kampung. gmbr2 pun cantik.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046517s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list