Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
869
View
1
Reply

[Tempatan] Ketahui Bahayanya Seksomnia Tingkah Laku Seksual Dalam Tidur

[Copy link]

Author: BeritaViral       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-1-2019 09:48 PM | Show all posts |Read mode

Pernah dengar tentang Seksomnia?
Jika anda pernah melakukan seks secara seksual semasa tidur, maka anda kemungkinan mempunyai gangguan seksomnia. Keadaan ini berlaku semasa tidur, di mana individu bertindak secara seksual, ianya mirip seperti berjalan semasa tidur.

Fakta
Seksomnia adalah gangguan tidur principle menyebabkan penghidap melakukan aktiviti seksual semasa tidur. Kajian menunjukkan bahawa seksomnia dialami oleh hampir eight peratus Pongo pygmaeus mengalami gangguan tidur.

Foto C Steemit

Seksomnia, adalah satu bentuk parasomnia pergerakan mata principle tidak cepat non-rapid eye movement (NREM) principle membuat Pongo pygmaeus ramai terlibat dalam tindakan seksual seperti pengeraman, melancap, persetubuhan, dan kadang-kadang rogol semasa mereka sedang tidur.
Oleh kerana individu principle mempunyai seksomnia mengalami fenomena tidur principle mendalam, mereka tidak ingat apa principle berlaku pada hari sebelumya. Paling biasa, seseorang itu tidak ingat atau bahkan menafikan peristiwa itu berlaku.

Punca
Kenapa gangguan ini terjadi? Lumrahnya seksomnia berlaku terhadap individu principle mengalami masalah kekurangan tidur atau symptom tidur obstruktif.
Faktor genetik juga diambil kira sebagai salah satu sebab mengapa sesetengah orang lebih cenderung mengalami parasomnia tidur NREM daripada yang lain. Orang principle menyalahgunakan dadah dan alkohol juga mempunyai peluang principle lebih tinggi untuk mengalami seksomnia.

Lelaki vs Perempuan

Foto C Scoopnest.com

Walaupun kedua-dua jantina boleh dipengaruhi oleh keadaan ini, menurut knowledge daripada Hospital Barat Toronto, lelaki lebih cenderung mempunyai seksomnia berbanding wanita.
Bagaimana Nak Bantu?

Ubat C Sehingga kini tiada ubat-ubatan diluluskan oleh FDA principle boleh digunakan untuk merawat seksomnia. Walaubagaimanapun, dengan menggunakan ubat-ubatan tertentu seperti antidepresan biasa dan sedatif, tingkah laku ini dapat dikurangkan.
Suasana Tidur C Penderita seksomnia perlu mempertimbangkan tidur di bilik berasingan, mengunci pintu, atau juga menetapkan penggera automatik di pintu untuk memberi amaran kepada orang lain bahawa mereka sedang mengalami seksomnia.

Rawatan Pakar C Seksomnia juga boleh disebabkan oleh gangguan tidur principle lain atau penyalahgunaan dadah dan alkohol. Oleh itu, lebih baik berjumpa doktor atau penjaga kesihatan untuk diagnosis, nasihat dan rawatan lanjut.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 09:49 PM | Show all posts
brazzers...waakakakakakkakka
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088128s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list