JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1452
View
31
Reply

Tak Serik Baling Syiling Dalam Enjin Pesawat

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-1-2019 01:22 PM | Show all posts |Read mode
Pesawat China Eastern Airlines dari Anhui ke Shanghai terpaksa ditunda hampir dua jam selepas petugas menemui dua syiling berhampiran enjin pesawat sebelum berlepas, sekali gus mengesyaki ada cubaan membaling syiling ke dalam enjin pesawat.


Shanghaiist melaporkan, dalam kejadian pada Selasa itu, satu daripada syiling berkenaan ditemui hampir termasuk ke dalam enjin pesawat, manakala satu lagi ditemui di atas lantai berhampiran enjin berkenaan berada.




Foto: Shanghaiist



Polis kemudian memeriksa kamera pengawasan, namun tidak menemui tanda penumpang melakukannya.


Walaupun dijanjikan bebas daripada hukuman jika mengaku bersalah, namun tiada penumpang di dalam pesawat itu mengakui melakukannya ketika ditanya pegawai.


Ia bukan kali pertama kejadian seumpama itu berlaku. Sebelum ini, seorang pelancong warga emas kantoi sedang membaling syiling ke dalam enjin pesawat dengan harapan penerbangan berjalan lancar.


Malah, sebelum itu, seorang wanita berusia 80 tahun membaling beberapa keping syiling ke dalam enjin pesawat yang hendak dinaikinya di lapangan terbang Pudong, Shanghai.


Bukan sahaja menyebabkan kelewatan selama lima jam, malah syarikat China Southern Airline terpaksa menanggung kerugian sebanyak sejuta yuan.


Wanita itu bagaimanapun tidak dikenakan sebarang tindakan memandangkan usianya yang sudah tua. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Baling dalam tabung derma tak boleh ke
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko ingat ni air terjun atau perigi utk buat wish baling2 syiling ke

Meletop turbine kipas plane tu mmpus.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:33 PM | Show all posts
bodoh betul pelahap anjing ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kimek nya pangaiiii seko2
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:40 PM | Show all posts

Bukan Rakyat Republik

anarina replied at 11-1-2019 02:36 PM
Kimek nya pangaiiii seko2

Ke ni?
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:46 PM | Show all posts
adoiyai....cmpak dalam akaun aku la....tak banyak pon aku mintak.....setakat sejuta yuan tu apa la sgt khen...InsyaAllah akan ku doakan kemudahan perjalanan kome....wakkakakakka
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:05 PM | Show all posts
Uikkss aku pernah naik penerbangan ni.. masa dia bagi flight safety briefing siap cakap kalu ko buat salah nanti kene  tangkap la menakut2 jer.. pastu yang kelakor nya dia bagi air mineral dalam flight dengan kotak carton sekali letak atas trolley..  
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodo dan cina berpisah teda...oppsssss
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:09 PM | Show all posts
baling coin nak buat apa, lain kali baling la usd notes,   baling kat cabin crew ker, cockpit ker..

https://www.wfla.com/national/th ... tendants/1696079318
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh buat duit ni. Letak water fountain portable depan pintu masuk pesawat. Nnt cina2 ni baling la duit kan. Lepas jugak la duit minum crew nnt
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:24 PM | Show all posts
Ni mesti kerja passenger yang masuk kapal terbang guna tangga bukan guna jet bridge, gigih sangat nak wish luck sebelum berangkat.  
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:31 PM | Show all posts
bahayakan pesawat
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:46 PM | Show all posts
bodonya depa ni...

lepas ni apa pulak... pasang love locks dekat tayar kapal terbang?

pahat "I WAS HERE" dekat cermin?
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 05:37 PM | Show all posts
ingat wishing well paaa
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
jap, memang amalan ummah depa ka baling syiling kat enjin pesawat? scarynya kalau satu flight dgn depa ne..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoiii. Tu dah jadi perigi malang la kalau buat gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoiii. Tu dah jadi perigi malang la kalau buat gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
La baling coin untuk wish luck ke. Elok2 boleh sampai dengan selamat mau berkecai korang dekat atas sane. Pelik-pelik je orang china ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 06:59 PM | Show all posts
bodo betoi la cina ni
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.186768s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list