Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10840
View
231
Reply

[Tempatan] Pelajar SMK Padang Midin Kuala Terengganu & Kerbau Peliharaan Ayahnya Memenangi 20 Foto Terbaik Dunia & Juara Asia

[Copy link]

Author: Remyda       Show all posts   Read mode

Post time 12-1-2019 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 12-1-2019 10:44 AM
Kakak rasa mcm nak nanges tgk si syukur ni. Rindu gile kat adik bongsu kakak. Siblings ramai mmg g ...

Adik kakak pindah syria ke
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Waktu kecik2 memang ler idup penuh bahgia, tunggu bila dah besau dan jadi pembunuh mak pak sendiri, perugul,  bunuh tok nek sendiri, pecah rumah orang, tengok time tu bahgia ke idok. Ni Tengganu yer, potensi yg disebut tu besar yer. Mohtip semua teruja terkagum terpegun?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
sokmogitu replied at 12-1-2019 08:56 AM
Baik besor nanti usahakan ternakan komersil...halal meat big business masa depan ...sambung legasi ...

Daging kobau dari Yindia RM15 je sekilo, near impossible Melayu boleh  compete
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:57 PM | Show all posts
Tahniah utk jurugambar & model, adik shukor. Kalau x de kerjasama model dgn haiwan2 peliharaannya, maka tak terhasil lah gambar2 yg hidup camni. Sama jikalau jurugambar x pandai cari mood, setting etc.. Tajuk sharing emotion tu, of course lah model tu yg memainkan peranan mempamirkan subject sedemikian, kalau takde keakraban model & haiwan tu, x dapatlah subject mcm tu..  So, takperlulah nak jeles sgt dgn ke'famaous'an adik ni...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:59 PM | Show all posts
pyropura replied at 12-1-2019 03:45 PM
Waktu kecik2 memang ler idup penuh bahgia, tunggu bila dah besau dan jadi pembunuh mak pak sendiri,  ...

hayati la seni sikit sis
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Metana replied at 12-1-2019 03:59 PM
hayati la seni sikit sis

Bab seni tu aku setuju, tapi still superficial, bukan spontan pun, fotografer yg direct kan gitu gini
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:26 PM | Show all posts




rare  
14470413_556909301160751_5315046155100600276_n.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Harga kerbau mahal... berbaloi untuk menternak...apa pon gambar2 tuh nampak lawa...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 05:03 PM | Show all posts
Cantik gambar-gambar tu semua
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Gambar2 yg menyentuh jiwa & emosi. Kalau letak kat art gallery pun mesti ramai yg nak beli.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kiah.comei replied at 11-1-2019 12:03 PM
Kalau kerbau banyak and ada susu boleh buat mozarella cheese... best..

Aku rasa susu kerbau macam hamis siket. Sedap ke buat jadi mozarella?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Core replied at 12-1-2019 08:47 AM
I think you are talking about Herman Damar....https://500px.com/chapter3d
These are Herman's:


Haa yang ni lah..
Sama kan..
Iols serta merta teringat lagu laskar pelangi
Hahah
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
"Kalau kambing pula saya rapat dengan Saat"

Igtkan Sajat rupanya Saat he2
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 12-1-2019 04:21 PM
Bab seni tu aku setuju, tapi still superficial, bukan spontan pun, fotografer yg direct kan gitu g ...

Aku x sampai hati nak spoil mood acik2 porum nak bernostalgia fefeeling back to nature zaman kanak2 gitu. Memang aksi tu semua directed kita tau namun x nafi sangat cantik so menang kategori tu lah kot

National Geographic ka Discovery dulu pun pernah kantoi faking a scene or something like that...

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow... teknik fotografi yg hebat. Berjaya hilite story ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 12-1-2019 09:08 PM
Aku x sampai hati nak spoil mood acik2 porum nak bernostalgia fefeeling back to nature zaman kanak ...

Ada tak fotografer tu share duit hadiah kenangan tuh dgn acik dan budak tuh? 5% ka 10% ka??
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Sape laa yg menghina penternak kerbau,lembu,kambing ni. Dia tak tahu ke org mcm ni sebenarnya kaya. "Harta" sepah2 je kt lumpur,padang ragut semua.
Hahaa.. Rileks je x takut harta" hilang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 12-1-2019 03:45 PM
Waktu kecik2 memang ler idup penuh bahgia, tunggu bila dah besau dan jadi pembunuh mak pak sendiri,  ...

Ahaks masih mahu fokus negeri ka bro
Kenapa dengan terengganu bro

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau org kg kt Sabah ni bangga pula bapa kerja ternak kerbau..biasa banyak duit tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Remyda replied at 12-1-2019 11:28 PM
Ahaks masih mahu fokus negeri ka bro
Kenapa dengan terengganu bro

Banyak kes pelik2 - bunoh makpak, bunuh tok nek sendiri, bunoh bakal bang ipar, masuk rumah jiran pompuan ikut lubang angin dan banyak lagik lah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.117307s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list