Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10244
View
231
Reply

[Tempatan] Pelajar SMK Padang Midin Kuala Terengganu & Kerbau Peliharaan Ayahnya Memenangi 20 Foto Terbaik Dunia & Juara Asia

[Copy link]

Author: Remyda    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-1-2019 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Remyda replied at 11-1-2019 11:54 AM
Aku anak jati kampung

Kebahagian tersirat tidak bileh dibeli. Antara cth terbaik ank2 muda skrg. Menghargai keindahan alam & makhluk ciptaan Allah. Yg penting boleh ganti masa elak byk guna gajet. Terbaik adik
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 08:47 AM | Show all posts
shernazz replied at 11-1-2019 02:58 PM
Iols teringat fotografer indon..cm ni jugak lah hasil seninya
Mmg cantik
Pic yang bapak dia pakai  ...

I think you are talking about Herman Damar....https://500px.com/chapter3d
These are Herman's:












Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Muntz replied at 11-1-2019 12:42 PM
Dah besar boleh jadi model budak ni. Pandai posing.

Baik besor nanti usahakan ternakan komersil...halal meat big business masa depan ...sambung legasi bpknya..dia lg kenal haiwan dr kita.. baik blaja tinggi2..takpun jd vet.

Jd model stakat lahap likes dan perhatian org..baik xyah. Model tu semua acah2 good je..pdhl nk menyimpan duit pun struggle.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
cantik gambar2 tu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Maya Karin antara aktres malaysia yg berani tunggang Kerbau... remy pun jinak dgn haiwan. Tp paling legend filem vietnam...Buffalo Boy...menang award filem ni

Screenshot_20190112-090804.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Core replied at 12-1-2019 08:47 AM
I think you are talking about Herman Damar....https://500px.com/chapter3d
These are Herman's:


Masya Allah
Nice
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:29 AM | Show all posts
cantik gambar2 tu .. tenang je tengok.. tapi adik ni yg terlebih glamour daripada photographer.. padahal photographer yg menang
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
This kid could pose!!! Lawa die nye pose menyebabkan gmbar tu lg mahal!!! 1000 yg die sempat simpan la kot, yg lain die guna buat bli bende ke apa. Budak2 kan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah dek dan photographer! Kehidupan di kampung mmg mendamaikan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Gambar2 mcm ni menzahirkan dilemma budaya melayu samada nak kekal bergelumang dgn kerbau dan lumpur atau embrace modernity and join the race.

Aku xleh nak tulis pnjg siapa fhm maksud aku fhm lah
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Remyda replied at 11-1-2019 12:18 PM
Kehidupan sebenar ada kalanya tidak memerlukan kemewahan

Betul. Agree sangat-sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
whadda replied at 12-1-2019 09:29 AM
cantik gambar2 tu .. tenang je tengok.. tapi adik ni yg terlebih glamour daripada photographer.. pad ...

The power of tajuk

Kalau tajuk mention kerbau maka berbondong2 lah acik porum puji kerbau

Bukan x biasa...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Nk ngis baca part akhir tu. Sabar ye dik, zaman skang ni org suka keje bwah aircond pdahal jadi kerani je daripada jdi petani pengembala wlaupun bekerja sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Ooo gambar 2017 ..knp skrg baru viral?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:32 AM | Show all posts
chipsmoremore replied at 12-1-2019 07:54 AM
Teringat kerbau teringat lintah... kalo kerbau dah abis berendam.. naik atas mak aihhh x tahan geli  ...

ada dekat salah satu gambar, jurukamera yang bernama deen tu komen katanya; ada gambar lintah melekat kat mulut, tapi gambar tu seperti ada kekurangan atau kelemahan jadi dia tak pamerkan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
batu kikir replied at 11-1-2019 09:47 PM
Setuju cakap awak.
Kat kampung aku sekor kerbau nak sembelih buat kenduri.......paling2 kurang RM ...

Lm hari mantai lagi..mau kayo pakcik duit bertingkek2
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Absolute wowww... Salute to the photographer... the shots look like paintings.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Takda ke ummah komplen pasal aurat sis.m
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 11-1-2019 03:37 PM
Tak jumpa plak.
Dia rajin tolong ayh dia,tolong abang dia bekki motor.
Tgk badan dia cukuplah,  ...

Kakak rasa mcm nak nanges tgk si syukur ni. Rindu gile kat adik bongsu kakak. Siblings ramai mmg gini selalunya. Yang bongsu tu selalu lain dari abang kakaknye. Adik kakak yg bongsu tu pun mesra dgn hewan sejak kecik. Kalo setakat nak tangkap ayam utk sembelih tu, dia yg kecik tak skolah tu je boleh nasihat bapak weols ayam mana yg kena sembelih hehe. Lepas tu dia main pegang je ayam bagi kat bapak padahal kakak abang jenuh berambat ayam nak tangkap
Rindunye kat adik
Walaupun dah beso skang umo 26 dah tak duduk mesia sbb dia nyampah politik mesia, ada misai janggut bagai, weols tetap nak cium2 pipi dia every time kite jumpa
Kakak abang sejenis taksub dengan adik bongsu sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:09 PM | Show all posts
Budak ni ada anugerah ni, bukan semua budak kampung ada bakat cmni, leh handle kerbau banyak2

dah besar, klu dia bela rimau pun, bole tunduk rasanya rimau kat dia.

leh jadi mcm steve irwin
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.378182s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list