Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10818
View
231
Reply

[Tempatan] Pelajar SMK Padang Midin Kuala Terengganu & Kerbau Peliharaan Ayahnya Memenangi 20 Foto Terbaik Dunia & Juara Asia

[Copy link]

Author: Remyda    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 13-1-2019 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
2 tahun lepas member aku deal beli kerbau 3 ekor dgn kmbing 5 ker 6 ekor kat kuala tengganu ....tak sure dgn pakcik ni ke bukan ....untuk 3 event besar masa tu...paymen 21k cash..masa bayar pakcik tu ambik duit guna bucu jari jer....pastu dia tanak salam sbb tangan tekena najis lembu....21k cash!!...tak paham kenapa org hina penternak
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 12-1-2019 02:00 PM
Adik kakak pindah syria ke

Haah dek
Dia keja posmen kat sana


Takkkk acah je. Dia dok negara lain laaa
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 02:12 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 12-1-2019 07:50 PM
Haa yang ni lah..
Sama kan..
Iols serta merta teringat lagu laskar pelangi

aku suka sangat filem Laskar Pelangi...it's really a beautiful film...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 03:48 AM | Show all posts
Core replied at 12-1-2019 10:12 AM
aku suka sangat filem Laskar Pelangi...it's really a beautiful film...



Off-topic

La hidup lagi kau Core.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2019 06:31 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 13-1-2019 12:16 AM
Banyak kes pelik2 - bunoh makpak, bunuh tok nek sendiri, bunoh bakal bang ipar, masuk rumah jiran  ...

Kalau ikut statistik negeri. Selangor paling tinggi index jenayah

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2019 06:53 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 12-1-2019 10:05 PM
Ada tak fotografer tu share duit hadiah kenangan tuh dgn acik dan budak tuh? 5% ka 10% ka??

Yes. Sudah tentu depa dapat bahagian depa. Jangan khuatir. Photographer itu bukan seorang berkepentingan diri.

Kerana dia akui tanpa kerjasama adik itu yang mempunyai hubungan yg sangat akrab bersama- sama semua jenis ternakan termasuk 90 kerbau, tidak mungkin mampu menghasilkan seni seperti itu wa'ima jurufoto yg lain

Kata - kata jurufoto. Syukur satu dalam sejuta
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Remyda replied at 12-1-2019 10:53 PM
Yes. Sudah tentu depa dapat bahagian depa. Jangan khuatir. Photographer itu bukan seorang berkepen ...

Tp iols pelik baca kat twitter smlm. Yg kata budak tu hanyalah subjek. Tanpa photographer tu, hes nobody. Bukan ke saling memerlukan? Dah kenapa nak emo yg budak tu lebih viral dr photographer tu pun x tak fhm iols.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 09:41 AM | Show all posts
DARSITA replied at 13-1-2019 03:48 AM
Off-topic

La hidup lagi kau Core.

Hi Darrr!

Yelah, dah tentu aku hidup lagi, cuma aku jarang post. Kekadang je bila aku free.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 12-1-2019 03:45 PM
Waktu kecik2 memang ler idup penuh bahgia, tunggu bila dah besau dan jadi pembunuh mak pak sendiri,  ...

Mujurlah dan Maha Suci Tuhan Allah tak bersifat kenegerian macam ko. Dia menilai melalui hati dan amalan baik seseorang. Kalo tak, syurga Dia nanti penuh dengan orang negeri ko ajelah ye?
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 01:07 PM | Show all posts
tak tau knp, rasa sebak nk menangis tgk gamba2 ni...good job
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 01:08 PM | Show all posts
Ada 2 points yg boleh dikreditkan  kpd end product  foto2  trs. My first impression ialah foto itu cantik hasil jepretan  dgn aksi yg spontan.  Esp aksi pada foto dgn anak lembu, lompatan Syukur dn anak lembu begitu unik dn bersahaja. Begitu juga foto2 berikutnya,  semuanya cantik2, ada kelas dn nilainya tersendiri.

Point kedua menzahirkan keakraban seorang anak manusia dgn binatang peliharaan ayahnya.  Syukur dan kerbau2 tidak janggal  untuk saling hadir dlm kumpulan. Semuanya terakam dgn cantik dan excellent.  Wajar kalau foto2 trs memenangi foto terrbaik dunia dn juara Asia.  Tak lupa juga tahniah kpd jurufotonya dan kredit juga kpd jenama kamera yg digunakan.  Mungkin perlu dimaklumi oleh syarikat pengeluar  kamera untuk mengiklankan jenama kameranya. Mungkin jurufotonya boleh dijadikan duta bagi syarikat kamera berkenaan.  Apapun, kpd mereka:  Ayah Syukur, Syukur, binatang2 peliharaannya dn fotografernya,  selamat maju jaya.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 01:23 PM | Show all posts
akak tak peduli gamba2 ni directed or not, lantak korang lah nk judge apa2 pun..tapi gamba2 ni mmg superb, semua kena di kasi credit, budak tu, photographer, binatang2 tu, n semua yg involved..hasil seni yang sgt baik
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak faham akak mengapa ngkau orang yang educated ini mahu negatif sangat dengan the adik, the picture, the photographer, the prize, the praise - EVERYTHING.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Menang rezeki dia, tapi teknik ni aku dah biasa  tengok dkt kawan aku waktu dia menuntut ilmu fotografi di indon dgn indon photographer dalam 5-6 taun lepas
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 01:49 PM | Show all posts
D.Adek replied at 12-1-2019 01:14 AM
yang iols paling pening cemana dia kenal kerbau2 yg heols dah bg nama?

Tapi mmg nais sem ...

kalau tempat iols kerbau ni hidup dalam kawanan. means dalam satu kawanan tu banyak tuan. tuan kerbau biasenye die boleh tau mane satu die punye tengok pada tanduk
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Remyda replied at 13-1-2019 06:31 AM
Kalau ikut statistik negeri. Selangor paling tinggi index jenayah

Aku kata kes pelik2, tak paham.kaa??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2019 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 13-1-2019 01:52 PM
Aku kata kes pelik2, tak paham.kaa??

Negeri lain tadak kes pelik ka.

Lucu la dengan hang ni.
Letih nak gelak
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Limao replied at 13-1-2019 12:58 PM
Mujurlah dan Maha Suci Tuhan Allah tak bersifat kenegerian macam ko. Dia menilai melalui hati dan  ...

Tapi org kita pulak merasa dipilih allah, merasa suci muruni, jijik dgn kuih buatan org Asli Bumiputra sebener
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2019 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Tered aku yang aman damai ni dah dicemari dengan cendekiawan berfikiran negatif.

Paranoid memang sifat hangpa ka ?
Setiap isu nak buat hal sensasi
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Remyda replied at 13-1-2019 01:56 PM
Negeri lain tadak kes pelik ka.

Lucu la dengan hang ni.

Tak sebanyak Ganu, berdasarkan berita2 dan artikel yg keluar jat CI nih
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.114327s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list