Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1260
View
1
Reply


Unik! Pengantin Kristian Dan 6 Pengapit Berhijab Buat Netizen Terpukau

[Copy link]

Author: Sang_Pencinta       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-1-2019 11:27 AM | Show all posts |Read mode
Minggu lalu tular di media sosial mengenai kisah perkahwinan seorang jejaka berketurunan India dan  kesemua pengapit lelakinya keturunan lelaki Melayu yang juga sahabat baiknya.Kredit foto: FacebookKini sebuah lagi perkahwinan unik dengan pengapit berlainan bangsa, kali ini berlaku di Sarawak melibatkan perkahwinan sepasang pengantin Kristian, Sylvester Voon dan isterinya di gereja dan 6 orang pengapitnya, kesemuanya wanita Melayu berhijab.Kredit foto: FacebookMenurut jurugambarnya, Ariffin Hussain perkahwinan itu berlangsung pada penghujung tahun 2018 lalu di mana pengantin wanita telah memilih kesemua sahabat baiknya, wanita Melayu dari Semenanjung Malaysia sebagai pengapitnya pada hari bersejarah itu.

Kredit foto: Facebook"erkahwinan ini sangat unik, jarang disaksikan, ianya berlaku di sebuah gereja tetapi kesemua pengapitnya wanita Muslim berhijab," tulis Ariffin.


"engantin wanitanya orang Sarawak dan para pengapitnya dari Semenanjung Malaysia, walau berbeza kaum dan agama tidak menghalang persahabatan mereka memeriahkan hari bahagia kawan baik mereka," tambahnya lagi.Kredit foto: FacebookGambar-gambar yang dimuatnaik Ariffin di Facebooknya mendapat pujuan ramai. Ramai yang memuji kerukunan dan sifat saling hormat-menghormati seperti yang ditunjukkan. Malahan Ariffin berharap gambar-gambar itu akan tular dan semangat 1Malaysia akan bersemarak dan menyatukan ramai lagi rakyat Malaysia.

Kredit foto: Facebook

Semoga perkara ini dipandang oleh pelbagai pihak dari sudut positifnya. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:57 AM | Show all posts
Thread dah pernah ada
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.119376s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list