JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
573
View
14
Reply

When the love is not there anymore

[Copy link]

Author: Tehaisfav       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-1-2019 11:24 AM | Show all posts |Read mode
Salam warga cari, boleh tak bg sy pendapat what should I do.

Sy dah berkahwin dan mempunyai seorang anak. Dah 3 tahun berkahwin tp masih bergaduh besar sampai nak bercerai. Sy tahu sy ada anger management tapi suami selalu trigger kemarahan sy.

Suami seorang yg pentingkan family dia, apa2 keputusan dia akan berbincang dgn family dia tanpa sy. Sy hanya tahu dr mulut org atau terdengar perbualan dorg. Suami dah bg jawapan atau keputusan,so even sy x setuju I had not choice. Even untuk anak, sy tak boleh nk buat keputusan. I dont have the right as mother. I nak hantar anak ke taska/tadika, they will argue my decision and suami tak backup I pun. Thats what hurt me the most.

We don't have the best communication. It's either I buat decision or him buat decision. Mmg susah nk ada good conversation or communications. Lama2 situasion nie buat kan I tawar hati. Everytime bergaduh, i kesian dekat anak sbb she witness every arguments, tengking2. I tahu I torture mental dia. I dah nekad nk bercerai. Sbb I xnak jad isteri yg derhaka. Dan I rasa I dah tak ada perasaan. What should I do?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Good husbands are hard to find. So are good wives. Almost everyone yang I kenal have issues with their spouses. Tapi from what I observe usually both sides yg salah. So work on ur own flaws before u expect others to work on theirs. Cerai is not an option just yet. Unless the husband gets violent with u and anak then get external help. Good luck

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:15 PM | Show all posts
Rogue98 replied at 11-1-2019 12:10 PM
Good husbands are hard to find. So are good wives. Almost everyone yang I kenal have issues with the ...

I like your reply
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 02:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak failkan penceraian pergi Mahkamah
Nak kaunseling pergi pejabat agama
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:34 AM | Show all posts
onexox97 replied at 12-1-2019 02:09 AM
Nak failkan penceraian pergi Mahkamah
Nak kaunseling pergi pejabat agama

Jika isteri sendiri yg beria ia menempah diri utk jalan menuju ke neraka, why stop her?

Just give it to her....

Kan onexconex?????




Just have to scrub this in to you....


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 09:16 AM | Show all posts
Rogue98 replied at 11-1-2019 12:10 PM
Good husbands are hard to find. So are good wives. Almost everyone yang I kenal have issues with the ...

You give me a positive vibe. I'm tearing up. So true what you said. Thank you for your advice.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 09:18 AM | Show all posts
Menakautau replied at 12-1-2019 07:34 AM
Jika isteri sendiri yg beria ia menempah diri utk jalan menuju ke neraka, why stop her?

Just g ...

Maksud u?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Yr title say love not there anymore. But all you write is about miscommunication. I think yr real problem is communication but deep in yr heart you love husband and your family.

Agree that divorce shouldn't be yr option but improve on yr communication and yr relationship first.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Tehaisfav replied at 12-1-2019 09:16 AM
You give me a positive vibe. I'm tearing up. So true what you said. Thank you for your advice.

Kalau masih boleh tearing up over this issue maknanya tt masih syg lg family tt. Love is still there.

Kahwin ni mcm pokok. Kena baja..kena siram. So dia akan terus hidup. Tt dan suami kena bincang. U two are a team. Dia tak boleh ketepikan tt bila buat apa2 keputusan dlm family.



Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
3 tahun masih dlm honeymoon phase lg. Bersabar la dgn kerenah laki tu. Bersabar bertahan bertenang.
Org lelaki kalau kita berlembut dia akan berlembut juga. Kalau kita berkeras dia lagi keras dr batu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau suami anda sangat baik dan tidak berbaloi untuk dilepaskan, cuba cari jalan penyelesaian lain. Sekarang, bukan senang nak jumpa lelaki yang baik dan bertanggungjawab. Selalunya, bila dia anak yang baik pada ibubapa, dia boleh jadi suami yang baik pada kita. Tempoh yang masih baru, mungkin dia belum sesuaikan diri antara tanggungjawab seorang anak dengan suami. Cuba listkan kebaikan dia dan keburukan dia dalam semua aspek. Kalau kekurangan dia masih dalam situasi boleh dikawal, mengapa perlu runtuhkan satu institusi keluarga.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2019 02:12 PM | Show all posts
sribayu replied at 12-1-2019 03:54 PM
Yr title say love not there anymore. But all you write is about miscommunication. I think yr real pr ...

Betul tue you.. I think kitaorg mmg kena improve communication tue... sbb yela baru 3 tahun kan..thank you for the advice...i appreciate it
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2019 02:13 PM | Show all posts
ninnakarinna replied at 12-1-2019 10:23 PM
Kalau masih boleh tearing up over this issue maknanya tt masih syg lg family tt. Love is still the ...

Thank you...I akan try duduk bincang elok2...thanks a lot..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2019 02:14 PM | Show all posts
batricia replied at 14-1-2019 08:52 PM
3 tahun masih dlm honeymoon phase lg. Bersabar la dgn kerenah laki tu. Bersabar bertahan bertenang.  ...

Yup.. I perasan jugak both of us sgt ego...need to tone down kan ego sikit...thank you for the advice...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2019 02:15 PM | Show all posts
Syajati replied at 16-1-2019 11:12 AM
Kalau suami anda sangat baik dan tidak berbaloi untuk dilepaskan, cuba cari jalan penyelesaian lain. ...

Thank you so much for the advice...Will try to transform myself first...I akan try berbincang elok2..bincang halatuju rumah tangga..sbb kesian dekat anak...not so healthy for her mental kan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048568s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list