Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7231
View
98
Reply

Beri Reward Cik B Rajin Ke Sekolah, Vida Beri Buku Nota Louis Vuitton

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-1-2019 10:33 AM | Show all posts |Read mode










Tiada apa yang mustahil buat Dato' Seri Vida. Apa sahaja yang diimpikan (dari segi material) hampir pasti menjadi kenyataan kerana duit bukan masalah buat dirinya. Meminati barangan berjenama Louis Vuitton (LV) menjadikannya sebagai pengumpul jenama mewah tersebut.



Tidak hanya itu, tahun 2019 mencatat kejayaan peribadi apabila anaknya, Cik B rajin ke sekolah. Jadi, untuk menghargai kerajinan Cik B, Vida membuat kejutan dengan menghadiahkan 'cover' buku nota dari jenama LV. Wah! Dah lah sebelum ini Cik B pernah dapat hadiah kereta mewah dan kucing, sekarang buku nota yang kulit bukunya ditinta daripada kulit jenama mewah tersohor ya. Rakaman dilakukan ketika Vida membuat pilihan kulit buku LV di butik Louis Vuitton, Pavilion.



  



"Saya buat surprise untuk Cik B. Gigih walau hujan. Hari ni ada masa skit, saya pergi. Tapi Cik B tak kejut sangat sebab dia dah tertengok IG saya."



Vida juga merakamkan beberapa video untuk menunjukkan cara dia membuat kejutan tersebut. Jelas di wajah Cik B yang tidak terkejut dengan kedatangan ibunya namun tetap gembira kerana Vida menghadiahkan buku nota yang 'cover'nya dibuat dari jenama LV.




  




Kredit foto: IG


Menurut Vida, Cik B sebenarnya lebih sukakan kehidupan yang lebih 'low profile' berbanding dirinya yang lebih gempak. Namun apa yang dilakukan adalah untuk memberi semangatnya supaya lebih rajin ke sekolah. Biarpun tidak menyatakan harga kulit buku tersebut, namun ramai yang percaya ia berharga RM3,000 ke atas.



Pelbagai pendapat netizen di ruangan komen, ada yang kagum dengan cara Vida menghargai anak-anaknya tetapi ada juga yang mengira-ngira berapakah kos kulit buku nota tersebut. Malahan rakan artis seperti Harith Iskandar turut memuji Vida dengan kebaikan yang ditunjukannya.















Kulit buku Louis Vuitton yang dijual dengan harga RM1273.30 menerusi laman sesawang etsy.com

dan dipos dari Kanada (sekadar perbandingan) - Carian Internet




Setiap orang mempunyai pendapat masing-masing dan ini adalah cara Vida menghargai insan kesayangannya memandangkan rezeki yang dia ada. Jadi, Cik B jaga baik-baik ya buku berkulit LV itu ya. - CARI














Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 10:43 AM | Show all posts
huntunglah cik B

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 10:51 AM | Show all posts
Lantak die la nk buat ape pun.
Bukan artis sgt pun.
Buat x reti je.
Lagi di layan org2 cmni, lg byk publisiti free die dpt
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak dia yg hoverr
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:05 AM | Show all posts
jual ku putih, tp anak hitam bontot kuali...pelik...nampak bebnor ku putih tu pembohong...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:05 AM | Show all posts
buku nota LV palsu ke.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:07 AM | Show all posts
() replied at 11-1-2019 11:05 AM
jual ku putih, tp anak hitam bontot kuali...pelik...nampak bebnor ku putih tu pembohong...

walau sheols hitam cam kuali tapi sheols dapat apa yang uols tak pernah dapat pun





Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila laa nk berhenti meRIAK.......
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:10 AM | Show all posts
fushimi replied at 11-1-2019 03:07 AM
walau sheols hitam cam kuali tapi sheols dapat apa yang uols tak pernah dapat pun

mana ko tau aku tak pernah dapat aku yg aku nak? aku bukan mcm ko makan gaji...aku ada bisniz sendiri and mampu tunaikan impian aku...isk main serkap jarang aje ko ni...aku bukan nak riak mcm si vida tu, cuma nak perjelaskan perkara sebenar aje...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:10 AM | Show all posts
bior ler dia mampu.
yang netizen pun benda ni pun nak kecoh.
lantak la duit dia. sekupang pun tak mintak duit kita.
semua org nak yg terbaik utk anak cuma ikut kemampuan masing2.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
gitu pun nak tunjuk
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:22 AM | Show all posts
sy ske cik b .. budak yg baik ... x ske nak menunjuk2 & meriak mcm anak2 org kaya yg lain ... dia jd diri dia sendiri remaja normal yg lain ... kontra sgt dgn dsv ... dsv patut blajar drp cik b ...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahah!! Cik B tak terkejut sgt Sebab tgk IG Saya

Kalau dah semua benda ko nak di-IG-kan , smp bila2 pun buat surprise tak jadi
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Masalhnye.. ada ke org kesah ..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
() replied at 11-1-2019 03:05 AM
jual ku putih, tp anak hitam bontot kuali...pelik...nampak bebnor ku putih tu pembohong...

Sebab dia Sayang anak dia la dia tak bagi anak dia pakai product chemical dia tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
ALDRIN replied at 11-1-2019 03:08 AM
Bila laa nk berhenti meRIAK.......

Sampai Abang Jamil mampos
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:27 AM | Show all posts
Supersirap replied at 11-1-2019 03:25 AM
Sebab dia Sayang anak dia la dia tak bagi anak dia pakai product chemical dia tu

bijak kan dia...tu pasal kaya sbb bijak menipu...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
dia memang la hitam....tapi hati dia tak hitam.
semoga dia belajar rajin2 esok lusa jadi cikgu, polis, bomba, askar
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 12:38 PM | Show all posts
rajin ke sekolah? hello... bukan wajib ke g sekolah bila dah layak dr segi umur?
ke selama ni Cik B suka ponteng sekolah?

Baru minggu ke dua kot sekolah...bagi hadiah hujung tahun as kedatangan penuh sepanjang tahun barulah betul kot..

bukan jeles yer... tanye jer...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Cik b sekolah tenby.. silibus lain dgn SK/SMK. Waktu cuti sekolah pun tak sama.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.124761s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list