Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
2930
View
52
Reply

Tips mengenal lada kering

[Copy link]

Author: onexox97    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 17-2-2019 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
OttoVonBismark replied at 17-2-2019 02:46 PM
pasal lada pon jadi isu ke... aku ingat semua pedas je

Ni bukan isu lah ni mintak tips petua mengenal lada
Tu lah beza antara lelaki dan perempuan
Lada pun kami kategorikan pelbagai jenis
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2019 03:06 PM | Show all posts
onexox97 replied at 17-2-2019 06:58 AM
Ni bukan isu lah ni mintak tips petua mengenal lada
Tu lah beza antara lelaki dan perempuan
Lada ...

laki simpel

cili, pedas

gula, manis

garam, masen

pompuan, serabut

simpel
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-2-2019 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
OttoVonBismark replied at 17-2-2019 03:06 PM
laki simpel

cili, pedas

Perempuan serabut

Really??

Serabut pun yang tu lah buat hati u berderai pecah di awan kelabu
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2019 03:17 PM | Show all posts
onexox97 replied at 17-2-2019 07:15 AM
Perempuan serabut

Really??

tu pasal serabut
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-2-2019 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
OttoVonBismark replied at 17-2-2019 03:17 PM
tu pasal serabut

Dah memang begitu lah sifat wanita
Serabut dan menyerabutkan
Jika hilang ciri serabut ini seumpama lah lada tanpa kepedasannya
Walaubagaimanapun janganlah beralih kepada cinta sesama lelaki pula
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2019 03:25 PM | Show all posts
onexox97 replied at 17-2-2019 07:23 AM
Dah memang begitu lah sifat wanita
Serabut dan menyerabutkan
Jika hilang ciri serabut ini seum ...

aku streat. bukan gay. apa yg dapat kalau gay. bubis pon tak ada.

apa jadi dengan nepsu ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-2-2019 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
OttoVonBismark replied at 17-2-2019 03:25 PM
aku streat. bukan gay. apa yg dapat kalau gay. bubis pon tak ada.

apa jadi dengan nepsu ?

Awk perli saya ke typo typo cam tu
Streat straight
Nepsu nafsu
Sy orang tua sakit mata tengok salah eja
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2019 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 17-2-2019 02:56 PM
Betapa lama sy xmembeli lada sebab lada yg ada x habis habis
Ada label dah skrg ye lada lada ni

Ni meols nampak kt psr besar kg meols, so far kat area rumah xde
Cuma yg meols perasan klu lada kering India tu ladanya cam pedas
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
cili kering sekarang apasal pedas tak bleh blah yach..pedas gila pedih dada and perut kalo buat masak walau dah tumis garing2 pun and dah blend letak bawang byk..mana2 iols beli semua gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 10:09 AM | Show all posts
kacang^soya replied at 7-4-2019 11:21 PM
cili kering sekarang apasal pedas tak bleh blah yach..pedas gila pedih dada and perut kalo buat masa ...

ye setuju... berpijar pijar jari nak buang biji no...cili kering pedas yang amat
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
anehaneh replied at 14-9-2019 10:09 AM
ye setuju... berpijar pijar jari nak buang biji no...cili kering pedas yang amat

Itu la..yg tesco punya paling pedas iols pernah beli..yg jenis bulk ambil dan timbang tu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 12:38 PM | Show all posts
Catpaw replied at 6-2-2019 01:24 PM
Ni iols dapat kat tenet, moga bermanfaat kat acik2 cabai sekalian.

Yang dalam gambar cili kering ...

tq info, tqtq
i selama ni kalau beli mmg yg berkilat cantik je. sebab yg tu mmg pedas,
xtau banyak lagi ciri2 cili. lepas ni senang nak kenal.

rumah i kalau cili xpedas xlaku. beli yg berkilat tu. buat cili boh sesiap. pastu simpan dlm bekas2 kecik bulat tu. boh dlm freezer.

nak pakai baru keluarkan defrost. i ni malas nak buat banyak kali..


Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Catpaw at 21-9-2019 11:22 PM
hollahop replied at 21-9-2019 12:38 PM
tq info, tqtq
i selama ni kalau beli mmg yg berkilat cantik je. sebab yg tu mmg pedas,
xtau ban ...


I suka campur dengan yg licin besar gemok2 tu sebab nanti warna dia cantik, merah pekat je kuah asam pedas, sambal puas mata memandang. Cuma cabai yg besar tu macam tak halus sangat walaupun dah blender.


edit, belum habis taip dah terreply
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.376985s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list