JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
781
View
24
Reply

Pemandu Dakwa Terima Arahan Bunuh Dari Aplikasi Uber

[Copy link]

Author: taniabecks92       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-1-2019 11:13 AM | Show all posts |Read mode
Kemudahan pengangkutan Uber tidak dapat dinafikan lagi bahawa ia benar-benar memudahkan ramai orang.

Selain harganya yang murah, rangkaian Uber juga lebih meluas dibandingkan dengan pengangkutan teksi yang bukan sahaja mahal, tetapi kawasannya juga terhad.




Kredit foto: Google




Tetapi, penumpang Uber terdedah kepada risiko keselamatan kerana sesiapa sahaja boleh menjadi pemandu Uber.


Seorang pemandu Uber dari Michigan, Amerika Syarikat telah mengaku membunuh enam pelanggan Uber yang melanggan perkhidmatannya.





Jason Dalton

Sumber foto: Google





Jason Dalton berkata, dia 'terdengar suara jahat' di dalam aplikasi Uber tersebut yang menyuruhnya membunuh pelanggan-pelanggannya pada malam itu.


Ketika memberi keterangan kepada hakim, Jason memberitahu dia memang sudah lama teringin melakukan perbuatan itu.






Keluarga mangsa

Sumber foto: Nz Herald





Jason mengaku atas tuduhan menembak lapan pelanggannya di lokasi berbeza di kawasan Kalamazoo. Empat wanita, seorang lelaki dan remaja lelaki berusia 17 tahun telah terbunuh, manakala dua lagi mangsa terselamat.















Mangsa yang maut ditembak Jason

Kredit foto: Nz Herald





Seorang dari mangsa yang terselamat itu baru berusia 15 tahun. Dia mengalami retak di tempurung kepala selepas ditembak. Susulan itu, remaja berkenaan menjalani pembedahan untuk memasukkan kepingan plastik.


Difahamkan, Jason dikenakan hukuman mandatori penjara seumur hidup tanpa parol.





Kredit foto: Google





Risiko ada di mana-mana. Semoga semua lebih berhati-hati di luar sana selepas ini! - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 11:33 AM | Show all posts
ingatkan melayu je ada penyakit dengar suara-suara ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 11:36 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 10-1-2019 11:33 AM
ingatkan melayu je ada penyakit dengar suara-suara ni

kelleng lagi ramai la dengar suara2
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 11:38 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 10-1-2019 03:33 AM
ingatkan melayu je ada penyakit dengar suara-suara ni

mat salleh punya black magic lagi dasyat tau...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 11:39 AM | Show all posts
tikusmontok replied at 10-1-2019 03:36 AM
kelleng lagi ramai la dengar suara2

kelleng tu sape ekk?
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 11:40 AM | Show all posts

kelly ng
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 11:41 AM | Show all posts

oh yg tu ke...isk ko ni ingat sape tadi...yg tu mmg!
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 11:42 AM | Show all posts
Mental macam mana boleh dibenarkan pandu Uber
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 12:43 PM | Show all posts
() replied at 10-1-2019 11:38 AM
mat salleh punya black magic lagi dasyat tau...

yeke???
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 12:43 PM | Show all posts
kesian penumpang2 itu
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 12:47 PM | Show all posts

iye..tak tipu
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 12:49 PM | Show all posts
Sakit mental, saiko, gila.
Hujung-hujung 'suara jahat' yang salah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 12:50 PM | Show all posts
so far naik grab kt mlaka ni xde la yg pelik2..
cuma slalo dpt driver yg sme.. huhhu
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 12:52 PM | Show all posts

tgk American Horror Story
ada tunjuk ritual yg dorg buat tu
siap dgn mentera bagai



Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 12:52 PM | Show all posts
Zaien replied at 10-1-2019 04:50 AM
so far naik grab kt mlaka ni xde la yg pelik2..
cuma slalo dpt driver yg sme.. huhhu

scarynya dapat pemandu yg sama..jaga2 je lah,,tah2 jelmaan
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
schizo... bukan penumpang saja yang terdedah kepada bahaya.. pemandu pun terdedah juga... macam baru2 nih kecoh juga driver grab kena rompak oleh penumpang... Sapa yang grab kat area kk Sabah tuh tau laa mana2 tempat black area...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:54 PM | Show all posts
() replied at 10-1-2019 12:52 PM
scarynya dapat pemandu yg sama..jaga2 je lah,,tah2 jelmaan

siang2 ari takkan jelmaan? kikikih
cuma awkward la.. org yg sme jek.. nsib bkn jodoh wakakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 03:12 PM | Show all posts
cHimo replied at 10-1-2019 12:54 PM
schizo... bukan penumpang saja yang terdedah kepada bahaya.. pemandu pun terdedah juga... macam baru ...

tingat kes bnuh driver grab ke uber ey?? thun lpas nye kejdian...
yg driver laki tu kesiannya.. alih2 jupe mati dlm keta..

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 03:39 PM | Show all posts
Zaien replied at 10-1-2019 03:12 PM
tingat kes bnuh driver grab ke uber ey?? thun lpas nye kejdian...
yg driver laki tu kesiannya.. a ...

yang budak muda tu kan? sedihnya weyyy.. mati kena kecik
mayat jumpa kat seat belakang terbalik. kepala kat bawah, kaki kat atas

baik budaknya. baru habis belajar, belum dapat kerja tetap, buat uber nak tolong family
lepas tu kena rompak, kena bunuh

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 03:58 PM | Show all posts
kroit92 replied at 10-1-2019 03:39 PM
yang budak muda tu kan? sedihnya weyyy.. mati kena kecik
mayat jumpa kat seat belakang terbalik.  ...

ha btol2.. kes yg tuh... kesian muda lagi..
niat nak tmbah duit dgn jdi driver kan..
kes tu pun xde kesudahan kan?
last bc katanya last penumpang dia warga asing kan?

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060670s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list