Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4224
View
77
Reply

Tips menjaga dan memilih skincare di bawah rm50

[Copy link]

Author: noraidil_06    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-1-2019 06:31 AM From the mobile phone | Show all posts
bulanbulat replied at 9-1-2019 09:44 PM
Yang ni pakai kalau kulit tengah irritable/berminyak. Lepas tu muka macam cool down.

Suka pak ...

Menarik nya yg nie. Ok masuk dalam list
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
bulanbulat replied at 9-1-2019 09:44 PM
Yang ni pakai kalau kulit tengah irritable/berminyak. Lepas tu muka macam cool down.

Suka pak ...

kena msk list beli ni huhu
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu gila memborong Freeman mask gak. Semua jenis ada.
Tapi sekarang guna ni je. IMG_20190110_103440.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:49 AM | Show all posts
KakaJah replied at 9-1-2019 11:33 PM
Haaa yg ini lerr. Akak cuma perchayaaa scrub ni je skrg hahaha. X payah dh beli mhalw clinique pastu ...

pakai hehari ke kakjah? kasar tak teksture dia
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:50 AM | Show all posts
tt kulit saja ke, ke penjagaan badan below rm50

holy grail saya hada labo premium lotion, wajib pakai 2x sehari
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:51 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 9-1-2019 10:51 PM
Biore tu sunscreen.yg tengah tu vaseline deodarant serum. Deodarant tu x sesuai dgn iols, x memasal  ...

biore suka yg putih, yg biru try muka jadi berminyak, yg pink ada bau wangi tak suka ada bau2an kat muka

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua kurang rm50
IMG_20190109_091858.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
miu84 replied at 10-1-2019 12:23 AM
Iols loveeee biore sunscreen! Rega mesra purse (hehe) and yet it works! Daripada beli yg memahal t ...

Pakai yg murah berkesan ok je sis.
Dari pakai lancome estee lauder muka maintain tikus bendang. X nak la.
Tp sis x mampu la nk pakai mahal2.
Tu yg buka thread bwh rm50 ni.

Share la ur skincare yg mur mur
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 04:26 PM | Show all posts
i swear by GINVERA Marvel Gel...
serius.. ia sangat berkesan dlm menanggalkan kulit mati kat muka or mana mana bahagian badan lah...

kat watson sekarang RM23.80 (ada sale).
kiah tak pakai hari hari sebab cell kulit mati memang tanggal, kalau rasa muka berkerak,boleh pakai hari hari la.... lepas pakai kulit, serius  nampak bersih/sekata..

lepas cuci muka letak hydration cream. I suka bodyshop no animal cruelty kaedahnya..

Ginvera

Ginvera

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
hotmak replied at 10-1-2019 10:50 AM
tt kulit saja ke, ke penjagaan badan below rm50

holy grail saya hada labo premium lotion, wajib p ...

Sila2 boleh je
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Mzz punya skincare mmg semua bawah rm50.. Anything more than that mzz consider mahal.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
No 4 tu pkai dh lebe 10 thn..mmg best nk hilangkan minyak2 kt muka ni...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
7DC72527-1F26-406C-8604-ABEFBDCC399D.png

sunscreen tengah guna & baru beli

biore tak ingat berapa, tak lebih rm30 tak silap time guardian sale, ada satu time guardian baik betul bagi diskaun byk, time tu membelinya

sunplay skin aqua uv watery gel, haritu dah try best jgk, yang penting takde bau2an & tak buat muka berkilat, apply pun senang & takde jadi keputihan muka kalau tak apply betul2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
hotmak replied at 10-1-2019 08:11 PM
sunscreen tengah guna & baru beli

biore tak ingat berapa, tak lebih rm30 tak silap time guard ...

E0E6414B-DA74-4431-852A-0E3776532542.png

holy grail, hada labo premium lotion, rm40++ time guardian sale

micellar water rm10, tapi jarang guna skrg ni, sebab banyak guna oil cleanser untuk cuci mekap & sunscreen

clinelle blemish cream, bagus untuk jerawat, kot tetiba naik bump, redness, cepat reda, rm21 time watson sale, terpaling murah pernah dapat, normal price dalam rm27-30

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
hotmak replied at 10-1-2019 08:15 PM
holy grail, hada labo premium lotion, rm40++ time guardian sale

micellar water rm10, tapi j ...

67585EBD-9ABE-4DEF-97DD-2D7021DBB69E.png

rimmel setting spray, tak ingat harga dalam rm30++ beli kat watson, untuk set muka sebelum & selepas mekap, best, mekap tak cakey & tahan lama

guardian aloe vera gel - rm10, sebab sekarang malas guna sheet mask, gantikan ni as sleeping mask, musim panas letak dalam fridge kejap untuk sejukkan & sapu kat muka, step terakhir lepas serum & moisturizer

dr mist - rm27 untuk 3 botol, beli di aeon wellness, sangat bagus, mmg tiada langsung bau badan guna ni, highly recommend untuk anak2 remaja, sebab hormon dorang gelong badan berbau

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
hotmak replied at 10-1-2019 08:19 PM
rimmel setting spray, tak ingat harga dalam rm30++ beli kat watson, untuk set muka sebelum & s ...

Menarik nya yg setting spray and dr mist hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
zu_nia replied at 11-1-2019 09:49 PM
Menarik nya yg setting spray and dr mist hehehe

haa tapi dr mist tu kadang ok kadang ko jgk
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 11:42 AM | Show all posts
Edited by chinta89 at 13-1-2019 11:43 AM

kulit i kering.
bdn i jenis kering, guna losyen Vaseline btl hijau, skdr ok2 je. Guna Losyen Rosken Skin Repair (Dry to extra dry) so far ok lah jugak tp blm tahap rsa puas hati btl2..

Betul2 best sy guna Vaseline Pteroleum Jelly ni je. Tiap2 mlm sblm tido sapu kat kulit dh buat mcm losyen. mmg best! letak kat bulu mata, insyaallah lebat. Kulit muka kering pun boleh letak ye, jgn bimbang.
vaseline.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 11:46 AM | Show all posts
@noraidil_06 rasanya dulu kite penah bertenggek kat thread yg nama dia mcm thread u buat ni jgk kan? Thread psl product bawah rnn50. last year kalau x silap. masa tu u x leh bg kredit2 lagi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2019 12:21 PM | Show all posts
chinta89 replied at 13-1-2019 11:46 AM
@noraidil_06 rasanya dulu kite penah bertenggek kat thread yg nama dia mcm thread u buat ni jgk kan? ...

Haah sis.
Kite berkuntum kat sini la plak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098040s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list