Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2713
View
10
Reply

Honda X-ADV

[Copy link]

Author: mattzzx       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-1-2019 05:56 PM | Show all posts |Read mode






Honda X-ADV Specification
ENGINE
Type         Liquid-cooled, 4 stroke, OHC
Engine Displacement (cm³)         745cc
Bore & Stroke (mm)         77 x 80
Compression Ratio         10.7 0.2
Max. Power Output         40.3kW @ 6,250rpm
Max. Torque         68Nm @ 4,750rpm
Engine Oil Capacity         4.1L
FUEL SYSTEM
Carburation         PGM-FI
Fuel Tank Capacity         13.1 + 0.5/0 L
ELECTRICAL SYSTEM
Starter         Electric Auto Start
Battery Capacity         12V-11.2AH
DRIVETRAIN
Clutch Type         Automatic Clutch Wet Multi plate Type
Transmission Type         Mechanical (Chain Drive)
Transmission Gear Ratio         1st : 2.666
2nd : 1.904
3rd: 1.454
4th: 1.200
5th: 1.033
6th: 0.837
FRAME
Type         Diamond
CHASSIS
Dimensions (LxWxH)         2230 x 910 x 1345
Wheelbase         1,580mm
Caster Angle         27 30
Trail         104mm
Seat Height         820mm
Ground Clearance         135mm
Kerb Weight         238kg
SUSPENSION
Type Front         Telescopic
Type Rear         Pro Link
WHEELS
Rim Size Front         17 M/C MT 3.50
Rim Size Rear         15 M/C X MT 4.50
Tyre Front         120/70 R17 M/C 58H (Tubeless)
Tyre Rear         160/60 R15 M/C 58H (Tubeless)
BRAKES
Front         Hydraulic Double Disk
Rear         Hydraulic Double Disk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 05:25 PM | Show all posts
nampak garang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 06:03 PM | Show all posts
berbaloi tak beli ni??
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 03:38 AM | Show all posts
better Cb650..bunyi pun ok...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 02:44 PM | Show all posts
semalam aku dpt test ride moto ni, rupanya kawan duduk 1 taman dgn aku pakai moto ni....
riding position best, badan tegak mcm bwa tour bike, yg paling best pickup...mencanak canak pegi..handling pun best tak rasa mcm bwa big bike, rasa mcm bawa skuter berkuasa besar...
so aku bagi 9/10
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2019 02:59 PM | Show all posts
zulka replied at 7-8-2019 02:44 PM
semalam aku dpt test ride moto ni, rupanya kawan duduk 1 taman dgn aku pakai moto ni....
riding pos ...

lagi satu dia ada gear auto dan manual...
pilih yang mana sesuai dengan situasi masa bawa tu...

dengar kata geng2 X-Adv ni nak ride ke Terengganu dalam 24/8 ni....


Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 04:57 PM | Show all posts
mattzzx replied at 7-8-2019 02:59 PM
lagi satu dia ada gear auto dan manual...
pilih yang mana sesuai dengan situasi masa bawa tu...
...

betul..dual gear tapi auto mode pun rasa mcm bwa manual power dia, tak rasa mcm bwa skuter
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2019 05:18 PM | Show all posts
zulka replied at 7-8-2019 04:57 PM
betul..dual gear tapi auto mode pun rasa mcm bwa manual power dia, tak rasa mcm bwa skuter

ye memang power....
ramai sekarang yang dah beli motor ni... permintaan tinggi


Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 10:36 AM | Show all posts
motor ni memang best. sesuai bwk long distance dengan short distance.. boleh cecah 210 (statement dari kawan)

tapi.. maintainence dia menyakitkan. untuk daily commute kurang sesuai sikit.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 10:59 AM | Show all posts
boleh pergi 210? laju tu..
biasa lah motor besar maintainence tinggi...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 02:06 PM | Show all posts
I masih asyik kan kereta lah, macam Honda Jazz. I dah punya motor mcm ni, tapi tak blh tahan!

I nak punya Jazz dah debut kat Frankfurt tu ja, nak dia dtg showroom KL nanti.
Korang tengok ni lahhhh! https://www.wapcar.my/news/info/ ... rid-only_for_Europe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100994s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list