JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
10109
View
305
Reply

Buat Laporan Polis Kucing Hilang, Rita Rudaini Nak Heret Pesalah Ke Muka Pengadilan

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-1-2019 02:43 PM | Show all posts |Read mode






Hanya pencinta haiwan memahami perasaan pemilik haiwan peliharaan yang sakit, hilang atau mati.


Ini kerana mereka sudah menganggap peliharaan sebagai sebahagian daripada keluarga, malah sudah seperti adik-beradik atau anak sendiri.




  



Boleh galau dibuatnya! Mungkin itulah apa yang dirasakan pelakon Rita Rudaini yang kehilangan kucing kesayangannya, Pekan. Dia tidak kisah orang mengatakan dirinya gila hanya kerana seekor kucing.


Menurut Rita, kucingnya itu hilang selepas meminjamkannya kepada kenalan bagi tujuan mengawan. Bagaimanapun, runtun pilu hatinya apabila dimaklumkan kucing jenis British Short Hair itu melarikan diri dari sangkarnya.




  



Rita yang mengesyaki ada unsur penipuan dalam kes kehilangan Pekan membuat laporan polis dan tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang kepada pesalah dan mana-mana individu bersubahat 'menculik' kucing itu.




  



Dalam masa sama, Rita turut berkongsi perasaan anak-anaknya yang turut bersedih atas kehilangan Pekan.




  





  



Tidak dinafikan kucing juga berdepan risiko dicuri orang. Kalau bukan kerana menginginkan kucing cantik, besar kemungkinan kerja sindiket bertujuan melakukan kekejaman dan eksploitasi terhadap haiwan berkenaan. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih woo kucing hilang. Semoga Pekan selamat, dapat balik rumah
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa dia pakaikan bell kt kucing? Kesian meols tgk...apapun semoga dapat balik la kucing tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Saper suh galak pinjam bg ngeseks?
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:19 PM | Show all posts
semoga pekan dapat dijumpai dgn selamat.. sian dia...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:21 PM | Show all posts
padan muka! patutnya anak ko yg hilang baru ko tau langit tinggi rendah...harktuihhh...aku ingatkan kalau ko perli/gaduh dgn org je ko type berjela2, rupanya kucing hilang pun tulis berjela2...dasar sundal mental gila

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:22 PM | Show all posts
hanya pencinta kucen je tau mcm mana sedihnya bila kucen kesyangan hilang
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:28 PM | Show all posts
Dia hantar kucing ngawan pada orang yang tak kenal ker?
Kucing spesis pekan tu rupa dan color sepesen jer, semoga Pekan selamat dijumpai.

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:28 PM | Show all posts
silap dia jugak p matingkan kat rumah org. Dah la si Pekan tu tak pernah kuar rumah. Skrd Rita terima akibatnya. Kesian pulak. Laki lari, kucing hilang. semoga ditemui ye Pekan!
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih wei kucing hilang.. tambahan lagi hilang kat umah org lain..
mohon sis rita mandulkan semua kucing tu..tak yah lah bg biak2 cam tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:31 PM | Show all posts
Kucing kalau dibela dari kecik, dah mcm keluarga dah. Memang la sasau jadinya kalau hilang. Especially kalau dia mmg kucing rumah. Hopefully Rita akan jumpa balik dengan kucing dia tu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:35 PM | Show all posts
baliklaa pekann. aku faham macam mana perasaan orang hilang /mati kucing. sedihnya tuhan je tau
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:41 PM | Show all posts
kat taman aku tgh ada byk kes kucing hilang xjumpa2
mmg ada anjing liar berkeliaran waktu lewat mlm
agaknya keje diorg kot
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:41 PM | Show all posts
haiwan peliharaan hilang mmg sedih sbb mmg dh biasa jage & dh sayang dh pun..
harap la kucing tersebut di jumpai
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:43 PM | Show all posts
tabah la noks. semoga pekan dijumpai
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:43 PM | Show all posts
Aku nak tinggal kucing aku dkt rumah kwn aku utk 2,3 hari pun sedih betul rasa, ni kan kucing hilang. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:44 PM | Show all posts
bawangkecik replied at 9-1-2019 03:35 PM
baliklaa pekann. aku faham macam mana perasaan orang hilang /mati kucing. sedihnya tuhan je tau

sekali baca ingatkan soh rita balik Pekan, Pahang kuikuii
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:46 PM | Show all posts
hamster aku hilang pun x lalu nk makan
ni pulak la kucing yg sentiasa lepas dlm rumah.. sedihh woo

semoga pekan di jumpai
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
karamell replied at 9-1-2019 03:28 PM
Dia hantar kucing ngawan pada orang yang tak kenal ker?
Kucing spesis pekan tu rupa dan color sepe ...

Dia kenal org tu..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah kucing hilang, 1 minggu demam. Kucing mati bengkak2 mata nangis..
Sedih, pilu semua ada. Semoga pekan dpt dikembalikan dgn selamat.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:50 PM | Show all posts
mana acik rita tak sasau

kalau ko balik kerja kucing tu menunggu depa pintu rumah ngan mata kedip kedip



Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian kucing tu. Aku tak paham so claimed pencinta kucing ni mmg hantar kucing ke sana sini mengawan ke? Tujuan apa?

Kalau mengawan ni utk hasilkan baka lain utk apa? Kepuasan diri sendiri ke? Or untuk jual?Aku tak boleh husnozon ngan cat breeders ni.

Pencinta kucing bela kucing terbiar. Adopt not shop. Bukan bela kucing baka2 eksotik lepas tu claim pencinta kucing. Pencinta kucing tu mcm tin rebekah tu. Kucing terbiar dia ambil dan jaga.

Anyway aku pernah mention sebelum2 ni pun dia ada guna gambar kucing utk perli org. Gambar kucing hilang pun siap perli lagi. Tengok aja komen bawah kutuk siap kalau bukan edel n keluarga.

Anyway aku simpati kucing dia hilang.

Tapi betullah org recommend or suggest apa pun dia ni bukan nak dengar.

Miss world yg hilang anjing few weeks back semua dm dia reply. Termasuk dm aku. Dah jumpa anjing dia hilang pun dia reply dm org kata thank you support dia. Tak berhenti ok dia cari anjing dia sampai jumpa. Sampai luka jatuh longkang berlari.

Kesian kucing ni. Harap dapat jumpalah.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:52 PM | Show all posts
I know that feeling...

tapi afsal dia pinjamkan pekan kat orang yang tak dikenali??
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:54 PM | Show all posts
sedeh ooo hilang kucing. x boleh nak described mcm mana...huhuh..

semoga pekan di jumpai
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:56 PM | Show all posts
Dia tak kenal ker tuan punya kucing yang nak dikacukkan dengan si Pekan tu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.070632s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list