Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4732
View
204
Reply

Impian berbisnes

[Copy link]

Author: noor2       Show all posts   Read mode

Post time 10-2-2019 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 10-2-2019 04:54 PM
Wah...bagusnya kerjaya. .kaka ada kawan baik yg buka firma lawyer sendiri. ..tahun 2000 dulu dia b ...

Ni amanat arwah ayah kalu ikutkn saya minat nk jadi arkitek tp fizik tme spm xlepas..hehe..Insha Allah kak mana2 biz skang persaingan tggi cuma kne pndai handle klien n PR jaga baik2..ni pun berniaga sambil2 sebab nk buat saving untuk anak n bakal anak2 yg akn dtg..hehehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2019 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 10-2-2019 05:00 PM
Ni amanat arwah ayah kalu ikutkn saya minat nk jadi arkitek tp fizik tme spm xlepas..hehe..Insha A ...

Moga menjadi kenyataan. ..

Chico berniaga baju budak melalui apa? ..instagram?..fb atau blog. .cuba buat YouTube. ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Short term goal since bulan 10 thn lps. Nak bukak booth kat expo bulan 10 thn ni. Item sy tk banyak, tp ada plan nak ajak rakan2 dlm niche sama, ada yg handmade sdiri item2 utk JV.

Now tgh cari modal. And of course krew bertugas. Nmpak kalau ada POS lebih mudah. Tp tk jumpa yg sesuai lagi. Budget ciput. Guna pun kejap. Ada ka POS yg rental je?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 5-2-2019 11:07 PM
Sek 9 kat padang sebelah orang jual cendol tu....tak.jauh dari restoran Chili merah tu kaka selalu ...

Kt seksyen 13 pun ade

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 10-2-2019 05:00 PM
Ni amanat arwah ayah kalu ikutkn saya minat nk jadi arkitek tp fizik tme spm xlepas..hehe..Insha A ...

Sekarang legal assistant or partner?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy rase semua bisnes sy dh buat.
Jual kuih kt gerai ms sekolah
Jual kuih raya
Restoran
Rumah sewa ( sampai skrg)
Jual baju offline n online
Dropship
Jual beli properties.
Ade waktu suke sgt niaga, ade waktu i just want to weep down n cry.
Tapi kalau diberi pilihan, sy tetap pilih self employed sbb dh terbiasa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 6-2-2019 04:55 PM
ye kak Noor. i la antara yg rajin buat gitu dulu. beli kt kompleks pkns, kalau rajin sikit pegi ke ...

Oh..kisahnya. .hehe..kak noor pun tak pernah beli makanan kat food truck dataran tu...apatah nk stop lepak2 situ...hi hi. ..tapi mmg ramai bawa anak2 main kat padang tu....elok juga untuk beriadah sambil makan. ..

Biasa kak noor beli kat food truck kat sek 9 tu bila terasa nk beli ais cendol mamak tu...baru beli kat food truck tu...itu pun kalau ada foid truck jual nasi beriani Johor tu....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa lah I reply posting i sendiri ...adehh. ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 10-2-2019 10:36 PM
Sy rase semua bisnes sy dh buat.
Jual kuih kt gerai ms sekolah
Jual kuih raya

Bisnes ni kena rajin (komited ) dan jaga kualiti produk. ..tu yang penting ..dan paling utama minat. ...kalau tiada minat..tiada komit dan rajin....bisnes lah apa pun....X kan.kekal lama. ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:24 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 10-2-2019 10:32 PM
Sekarang legal assistant or partner?

LA aka kuli jurrrhhhhh sistur..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:28 AM | Show all posts
noor2 replied at 10-2-2019 05:07 PM
Moga menjadi kenyataan. ..

Chico berniaga baju budak melalui apa? ..instagram?..fb atau blog. . ...

saya n mmber tu jual offline n promot kat personal fb je..insha Allah dlm masa terdekat ni nak bukak ig n fb page khas untuk biz..wat masa skang xempat plus mggu lepas kerja berlambak sebab kne cver keje bos dorang cuti smggu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 11-2-2019 10:28 AM
saya n mmber tu jual offline n promot kat personal fb je..insha Allah dlm masa terdekat ni nak buk ...

Ambil masa....buat satu persatu....tapi berterusan. .jangan stop...kena rajin...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:37 AM | Show all posts
noor2 replied at 11-2-2019 10:30 AM
Ambil masa....buat satu persatu....tapi berterusan. .jangan stop...kena rajin...

insha Allah kak noor..alhamdulillah member n somi sokong saya wat biz ni walaupun saya ade keje tetap sendiri..n kat forum ni ade forumer2 yg supportive rasa lg bersemangat lak..padahal dulu msuk forum untuk gosip mosip je..hehehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 11-2-2019 10:37 AM
insha Allah kak noor..alhamdulillah member n somi sokong saya wat biz ni walaupun saya ade keje te ...

Kita saling bantu membantu anaknya bangsa kita....terutama moral support. ..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 10-2-2019 11:16 PM
Kenapa lah I reply posting i sendiri ...adehh. ...

hahahaha kelakar!!!
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya suka bisnes barang keperluan macam kedai runcit tu. Kalau boleh nak buka one stop center. Senang pembeli nak beli apa apa hanya di dalam satu kedai je semua ada. Lagi satu keperluan runcit ni dah dikira sebagai keperluan harian kita.

Doakan impian saya menjadi nyata ye

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 12:48 PM | Show all posts
impian bisnes mmg ada... plannya nak jahit baju...tp terbatas dengan keje n anak2 punya jadual skang ni plan tu masih lagi menjadi impian... mn tau kan one fine day ianya akan menjadi kenyataan nanti...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 02:02 PM | Show all posts
impian berbisnes ialah membuka cafe.. suka kulinari..masak2 dan set up pinggan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
impian berbisnes sy nk bkk kedai bakeri.. mmg minat sgt, baru nk berjinak2 belajar.. in shaa Allah, Allah permudahkan.. aamiinnn

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 04:48 PM | Show all posts
disebabkan dari kecik banyak buat kerja2 utk tambah duit poket, maka dh dewasa ni impian mcm2 sangat ni.

impian palingggg impian - nak buka kedai makan simple2 je, ada kiosk2 kecik yg hak milik sendiri jugak. ada jual nasi ayam, laksa penang, lemak. yg penting nasi berlauk menu masak pahang dan campur2 menu lain. nak yg simple, tp sale kebabom. harga murah x cekik darah. masak sedap2. ada food delivery. bt lunch set yg murah. breakfast nasi lemak lauk macam2 (prnh ada org belikn kt kjg nasi lemak nasi bnyk ada sambal kerang, sambl bilis petai, ayam goreng rempah, paru goreng, telor mata RM5 huhuu baik betul dia). kuih2 dr pahang yg rare. fuhhhhh. bestnya kl dpt ni.


tapi dh umur mcm ni x rasa mampu buat sbb tu kena 100% komitmen, fizikal n mental. hahaha.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.109776s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list