JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
631
View
28
Reply

[KOREA] [tvN] The Crowned Clown - Yeo Jin Goo, Lee Se Young

[Copy link]

Author: dauswq       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-1-2019 10:02 PM | Show all posts |Read mode
Edited by dauswq at 8-1-2019 10:10 PM

>>> kmania.info

Yeo Jin Goo & Lee Se Young setuju bintangi drama adaptasi Masquerade , tvN The Man Who Becomes King                      




Yeo Jin Goo tanpa ragu-ragu terus setuju membintangi drama tvN Gwanghee: The Man Who Becomes King walaupun sebelum ini telah disahkan membintangi drama korea adaptasi Jepun, Absolute Boyfriend bersama Minah dan Hong Jong Hyun. Gwanghee: Man Who Becomes The King yang dijangka akan ditayangkan menerusi cenel tvN pada awal 2019 nanti adalah d bawah arahan Kim Hee Won, pengarah MBC yang popular dengan sutradara seperti MBC Money Flower, MBC Golden Pouch dan MBC Warm and Cozy.


Produksi drama ini telah mendapatkan hakcipta untuk mengadaptasikan filem box office Masquerade, yakni merupakan antara filem terbaik lakonan Lee Byung Hyun sehingga meraih kemenangan bersejarah apabila hampir menyapu bersih hampir kesemua anugerah ditawarkan di Grandbell Film Awards pada tahun 2012 selain mengutip jualan tiket sebanyak 12 juta. Masquerade juga merekodkan sejarah sebagai filem paling ketiga terlaku di Korea Selatan sewaktu ia ditayangkan pada tahun 2012.

Yeo Jin Goo memegang dua watak utama sebagai King Gwanghee tiruan bernama Hae Sun dan juga Lee Sun, pemegang takhta sebenar. Lee Sun yang kehilangan ibubapa sejak kecil telah dikasihi oleh seorang gadis bernama Se Bin, orang mengubati ketakutannya sewaktu baginda cuba diusir keluar oleh musuh politiknya dengan berbagai cara. Di luar pemerhatian rakyat marahen, Lee Sun dikenali atas kekejamannya dan tak menghiraukan masalah rakyat.  Atas sebab ini, baginda seringkali menjadi sasaran pembunuhan hendap dan terancang dilakukan oleh musuh-musuh politiknya, akhirnya membuatkannya serik dan bertindak mencari seseorang yang boleh menggantikan dirinya sementara memegang takhta tersebut.



Kebetulan Hae Sun memiliki paras rupa yang seiras dengannya, lalu meminta Hae Sun untuk menyamar dirinya sementara Lee Sun cuba mencari perlindungan. Hae Sun merupakan seorang gelandangan yang kebuluran setelah terpisah daripada adiknya sendiri tetapi sejak Hae Sun menyamar sebagai raja, Hae Sun menjadi seorang yang sangat berani dan tegas. Hal ini menyebabkan Hae Sun berjaya memerintah lebih baik daripada Lee Sun sehingga membawa keraguan pada tampuk konflik politik istana dan hubungannya dengan pemaisuri istana. Lee Se Young dikatakan akan melakonkan watak pemaisuri istana bernama Se Bin, yang meragui identiti sebenar raja Gwanghee.

Versi drama dijangka akan memfokuskan kepada ketegasan penyamar King Gwanghee melakukan perubahan ke atas tampuk pemerintahan istana dengan menghapuskan hierarki yang memisahkan pemerintah dengan rakyat kelas bawahan di bawah kod dinamakan sebagai Perlembagaan Kangsang. Mampukah Yeo Jin Goo menampilkan lakonan bersahaja tapi berkarisma yang ditonjolkan oleh Lee Byung Hyun sehingga menyebabkan beliau meraih Best Actor Grandbell Film Awards?

https://kmania.info/2018/08/29/yeo-jin-goo-lee-se-young-setuju-bintangi-drama-adaptasi-masquerade-tvn-the-man-who-becomes-king/


>>> kmania.info
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2019 10:09 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 08:23 AM | Show all posts
dauswq replied at 8-1-2019 10:09 PM
calling @wima @idakamaruddin @naqibnasuha @xyla73

@dauswq dh start calling aku weh...hahahaha

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 10:54 AM | Show all posts
baru tgk sikit..ada Jang Hyuk jadi cameo..

btw dah tgk yg movie version kat cenel tvn movies..best..so we will see whether drama version blh menandingi movie version..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:40 PM | Show all posts
Dah donlot 2ep mlm nie nk tgk...yg version movie rasenyer king sakit kene racun...sebab tu die swicth ngan clown..version drama die ubah ckit..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 04:29 PM | Show all posts
hurm..cam best ja..boleh try nnti ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
dauswq replied at 8-1-2019 10:09 PM
calling @wima @idakamaruddin @naqibnasuha @xyla73

iols skip la daus...

x minat sgt saeguk..so x nk terjebak..hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 12:56 PM | Show all posts
meols tgk.. setakat ni tak mengecewakan. yeo jin goo beso2..makin ensem plak..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:09 PM | Show all posts
Dah tgk smpi 2 ep...best cite nie...ep1 & 2 byk tiru masquerade ckit..yg scene clown nyorok dr queen tu mmg lwk..lakonan jin goo mmg deabak giler..

Jang hyuk cameo walaupon ckit jer scene die tp wow betol..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:26 PM | Show all posts
meols pun tengok..pacing laju..baru 2 episod tapi macam2 dah berlaku..

yeo jin goo is convincing bawak 2 watak..nampak jelas perbezaan dia bawak watak real king & clown king..salute gak walaupun umur dia baru 21 tahun..

mula2 x faham part real king, ayah dia & adik dia tu..rupa2nya king anak gundik so kiranya bukan the rightful heir..adik dia tu yg waris sebenar..tapi sampai hati dia bunuh adik dia..dahlah kecik lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 04:08 PM | Show all posts
xyla73 replied at 10-1-2019 02:26 PM
meols pun tengok..pacing laju..baru 2 episod tapi macam2 dah berlaku..

yeo jin goo is convincing  ...

mgkn sebab dia start belakon dr kecik.. so pengalaman byk.. dia pun byk bawak watak saeguk kan... sib baik bila dah besar elok jerk jadinya... tak perlu susah2 nak baiki2 rupa..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 04:15 PM | Show all posts
wima replied at 9-1-2019 10:13 PM
iols skip la daus...

x minat sgt saeguk..so x nk terjebak..hihihi

uols masih trauma dgn drama sageuk do kyung soo tu ker uols? drama jenis geli2 camtu spt moonlight drawn by clouds, iols kalau boleh memang cuba ban sejak dulu
sageuk ni sesuai jenis political & thriller saje sbb bila selit cintan cintun 24 jam mmg akn buat org mengantuk



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 04:18 PM | Show all posts
xyla73 replied at 10-1-2019 02:26 PM
meols pun tengok..pacing laju..baru 2 episod tapi macam2 dah berlaku..

yeo jin goo is convincing  ...

kan? impressive . one of the leading contender utk best actor tahun ni

btw raja bodoh yg asal tu, sambil menyelam sambil minum air lah kan?
org lain selesai masalah, dia pulak dapat laba.

harap2 cheif royal sec tu buat rancangan utk assassinate dia ganti dgn hae son  



Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
dauswq replied at 10-1-2019 04:15 PM
uols masih trauma dgn drama sageuk do kyung soo tu ker uols? drama jenis geli2 camtu spt moonlight ...

hahaha...

xdela sampai trauma daus..
terhibur gak tgk drama d.o tu..
xdela rs buang masa..hihi

tp cukupla sebiji je drama saeguk..
mmg x minat n malas nk paksa diri..
knowledge iols psl saeguk ni amatla kurang..so x leh nk enjoy menonton..kikiki..

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:47 AM | Show all posts
lonso replied at 10-1-2019 04:08 PM
mgkn sebab dia start belakon dr kecik.. so pengalaman byk.. dia pun byk bawak watak saeguk kan...  ...

kan..dah besar elok jer paras rupa..makin manly plop tu...lg2 scene dok isap2 rokok smbil mandi dlm tub tu...ensem bebenor..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:26 PM | Show all posts
sue87 replied at 11-1-2019 11:47 AM
kan..dah besar elok jer paras rupa..makin manly plop tu...lg2 scene dok isap2 rokok smbil mandi dl ...

kan.. meols baca.. ramai noona tggu dia 18 tahun sebab nak berlakon bersama.. hahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 05:09 PM | Show all posts
ok done epi 1..iols geram betul ngan king tu..kejam giler la..bodo pun iye gak..rasa cam nak tampar2 je king tu

btw, terer tul hadek ni belakon jadi king kejam gitu sampai iols benci tengok tau..tapi masa dia jadi watak orang biasa tu nmpk elok je pulak..hebat lakonan heols
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 09:18 AM | Show all posts
dah tgk 2 ep...pergh yeo jin goo dalam cerita ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 10-1-2019 02:26 PM
meols pun tengok..pacing laju..baru 2 episod tapi macam2 dah berlaku..

yeo jin goo is convincing  ...

Muda lagi yeo jin goo ni rupanya ea..mmg menjadi dua2 watak yg dia bawa dlm drama ni kan..iols dah layan ep 2..lawak gak masa mula2 HS menyamar jadi king tu..real king pun satu hal main blah camtu je tinggalkan takhta kat orang lain..bukan nak training dulu ke apa.. sampai Queen pun dah jatuh hati ngan HS ni...tapi toward the end sedih pulak..huhu

Btw, cite ni kalau muvi happy ending ka?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 11:39 AM | Show all posts
mimiekiut replied at 14-1-2019 05:28 PM
Muda lagi yeo jin goo ni rupanya ea..mmg menjadi dua2 watak yg dia bawa dlm drama ni kan..iols dah ...

Klu movie lepas king betol sembuh dr penyakit die jd baek...mse tu pembesar dah tau king tu tipu...tp seketeri ngan king betol pandai tutup rahsia..i pon x reti nk terangkan..tp king tipu berjaye ar larikan diri..yg sedih bodyguard die mati mse nk selamatkan king tipu dr kene bunuh..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 10:54 PM | Show all posts
byk betul hidden talent ha seon ni.. panjang akal... boleh hidup dkt mana2.. dlm istana pon boleh survive.. hahaha.. terkedu royal chief tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2019 11:01 PM | Show all posts
ratings pun mencanak naik. rasenye ni drama yeo jin goo plg berjaya sejak moon embraces the sun.

drama royal gambler dgn Jang Geun Suk dulu tak menonjol sangat, pakcik cha seung wo yg jadi raja tu dominates.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2019 11:03 PM | Show all posts
seo wang dong tu gundik alias anak sedara menteri gila kuasa tu erk?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2019 07:31 AM | Show all posts
buat suspens jek ingatkan chief royalty suh bunuh diri

p/s:

aku tak yakin chief royalty bunuh raja sebenar , maybe raja tu koma atau tak berupaya utk bergerak.

pertama, sbb adik ha seon berdekatan dgn tempat  raja tu tinggal.

so aku syak akan ade dramatic scene adik haseon tu jumpa 'abang' dia di temple tersebut.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
dauswq replied at 16-1-2019 07:31 AM
buat suspens jek ingatkan chief royalty suh bunuh diri  

p/s:

Rasanya peranan raja gila tu akan ada tengah2 cite..sbb kalo ikt movie raja ni bakalan sembuh..huhuhu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055879s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list