Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10382
View
113
Reply

Isu Rumah Tangga Jadi Bahan Lawak, Tauke Jambu Nak Saman 'Sultan Melaka'

[Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-1-2019 11:53 AM | Show all posts |Read mode
Tauke Jambu bengang bila pemilik akaun Facebook yang menggunakan nama Sultan Melaka mencaci namanya.


Baginya perbuatan tersebut sudah melampaui batas.


Foto: IG


AKU tak marah pada warganet (netizen) tapi pada pencetus. Inilah yang dikatakan melanggar etika kewartawanan, orang nak jadi wartawan atau blogger keluar masuk universiti tapi dia terus nak naik, sebab itu tiada otak apabila 'post' apa-apa.


"Tindakannya memalukan nama sultan, wartawan dan blogger yang berkelayakan," katanya kepada Harian Metro.



Foto: IG Tauke Jambu



Dakwanya lagi, akaun tersebut secara terbuka cuba mengapi-apikan situasi rumah tangga yang sedang melandanya sekarang.


Disebabkan itu pelawak ini sekarang malu untuk berdepan dengan khalayak umum dan tidak dapat memberikan tumpuan terhadap kerjayanya.


  



"Saya berhajat mahu bersara dari dunia seni, biarlah menjadi orang biasa-biasa saja.


"Senang 'lu kecam gua, gua kecam lu.' Rumahtangga pun semakin retak."


  



Tambah Tauke dia akan membuat keputusan sama ada mahu berhenti atau teruskan dalam bidang seni selepas habis program Maharaja Lawak Mega. -CARI

Baca juga: "Suami Hipokrit Dan Kaki Betina!"- Tauke Jambu Dan Isteri Gaduh Besar?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 11:59 AM | Show all posts
Ganja respek betul dengan tauke ni.
Dengan muka macam tu pun still boleh jadi playboy.
Kalau Ganja muka camtu, nak keluar rumah pun xkonfiden

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah ceraikan..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
abes la soltan mlaka..tu la same kn heols dgn tikos bendang..cube kate muke die setarap johnny depp..msti x kne saman
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:05 PM | Show all posts
ada sesape boleh photo gridkan muka tauke sebelah tikus bendang?
nak compare
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
nak saman sultan melaka tu ke?
Tapi kalau pikirkan balik,  betul apa yang sultan melaka tu ckp
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Sultan melaka kata apo???
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Camne rupenye tikus bendang tu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni yg post sultan melaka compare he dengan edika yusof tu ke..dengan caption beza org kahwin sebab tanggungjawab,atau dengan nafsu..i tengok sekilas lalu je tapi memang makan dalam lah.tu yg tokey koyak kot...pedih menusuk punya
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
AnBulisia replied at 8-1-2019 12:05 PM
ada sesape boleh photo gridkan muka tauke sebelah tikus bendang?
nak compare

Hahahaaaahaa tbahak
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah agak dah
Mesti tauke sakit hati pasal tikus bendang tu
Kata dia playboy, dia xkisah pya
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko tu yg sial.  
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:32 PM | Show all posts
nishikido replied at 8-1-2019 12:21 PM
Ni yg post sultan melaka compare he dengan edika yusof tu ke..dengan caption beza org kahwin sebab t ...

Betul la tuh
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap pupus la ko ni dari bidang seni. Loya tekak tengok perangai ko yang jakun kat poen ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:39 PM | Show all posts
ada yg nak try bini dia  ke? tau jelesss
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:43 PM | Show all posts
akies replied at 8-1-2019 12:10 PM
nak saman sultan melaka tu ke?
Tapi kalau pikirkan balik,  betul apa yang sultan melaka tu ckp ...

oo patut lah soltan melaka edit caption nya... hahaha

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:46 PM | Show all posts
si tokey ni dah check ke bini dia tu pompuan tulen ke atau maknyah?? sbb aku tgk muka bini dia ni mcm pondan..wakakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Nah please compare, sama tak tikus bendang ni dgn tokeh
rodent.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:52 PM | Show all posts
kah..kah..kah..mendapat la ko tauke!
bagai nk rak aku ketawa bila sultan melaka mengomen... memang betol2 mengena...
padan la muka si tokey tu...
Anyway..dia x sebut pun nama tokey jambu... dia letak nama taugeh!  
Terasa ke tokey???...wakakakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapakah beliau ni?....tidaklah akak pernah tengok beliau berlakon atau berlawak. ...kenapa dipanggil tokey jambu?

Nak marah orang apanya. .dah bini engkau sendiri yang bercerita kat umum. ..dan mungkin ada video2 engkau yang tah apa2 orang tengok tentang hal rumahtangga. ...tak nak orang komen jangan publish kat umum. ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.113066s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list