Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
3704
View
55
Reply

§ Tak nak ikut cara aku , ko berambus§. 每 Saat bpantang ,mertua paksa sapu vicks dan air limau ditempat jahitan, hanya dibagi makan maggi kari cup

[Copy link]

Author: auntyaya    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-4-2019 02:21 PM | Show all posts
upah confinement lady je.ibu pun selesa time berpantang.xde nak stress
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 08:51 AM | Show all posts
ya Allah..nangis la baca kisah tt ni.
kejamnya mak mertua. sedih sangat part mkn maggi dan dia kena jalan keluar beli lauk nak masak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
dah nak kiamat pun masih ada mertua bangsat camni..tak redha anak ko kawin kah? cucu tu cucu alien kah? kalo cerita perihal mertua menantu ni mmg boleh sakit jiwa kot..rata2 semua sbb mertua yg jenis gaslighting neh..so toxicated gitu
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
pelik sungguh cara mil tt ..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 01:36 PM | Show all posts
Kalau aku dapat mak mertua camtu, aku tengkingkan aje.
Lepas tu aku berambus.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 10:39 AM | Show all posts
mertua giler tu...sampai tahap tu di buat ko...nasib baik laki ko percaya citer ko...kdg2 aje je asben2 ni yang sebelah kan family dia je ape2 jadi
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 05:35 PM | Show all posts
buat mcm kawan makcik ... duk serumah dgn MIL yg duk cari pasal jaa.rumah tu rumah anak laki dialah.
diorang begaduh teruk satu hari  kakak ni kemas kain baju, dukung anak umur sethn keluar rumah depan pintu ckp "mak ambiklah balik anak mak, saya ambik anak saya..kita jaga anak masing2" ... laki dia tkde masa tu time keje.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2019 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya rabbiiii mertua cam ni selalu dpt menantu yg helpless, haih kalau dpt yg seteru sama tara mmg diganyang terus, dah alang2 kena vicks and limau baik redah je bergasak

Part husb dia tak caya org jaga aka confinement lady, for me lg logik hire org camni, mcm mana pun kita yg bayar c.lady ni, kita hire servis dia, so diorg akan ikut jadual, ikut cara yg dipersetujui, 2.5k seminggu 2minggu pun dah lepas kalau belah2 kg, siap makan masak stail pantang semua, mandi, siapkan anak, kemas tmpt tido, aduhai

Sbb bila suh keluarga jaga, 1st diorg pun ada tugas hakiki tiap2 hari, ko bg lah 2.5k pun penatnya nak menjaga sambil buat keje rumah, dah la org tua, tah2 mak pun takde pilihan terpaksa jaga anak menantu pantang, plus jaga cucu tah2 hyoeractive gila2 nenek oun serender, tak dinafikan lah kalau mmg jenis mental jahat tu mmg dah lah mcm kes ni bagi benda yg bukan, maggie cup bagai lps tu taknak mengaku jahanam betul
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Dugaan betul. Masa pantang ni lah kena betul2 dapat rehat yang cukup, makanan berkhasiat..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 08:22 PM | Show all posts
bapak ahhhh palat punya betina!
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Giler betol MIL dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2019 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Huhuhu.. kesian baca kes gini. Syukur la lakinya percaya.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 01:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Seriau baca bila suruh letak vicks. Nampak sgt mak mertua nk suruh rasa sakit pedih. Alhamdulillah nasib baik ada yg sudi membantu. Dan paling penting suami adil. Ada org langsung tak mahu dengar luahan bini. Moga beroleh kesejahteraan hendaknya
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 08:13 AM | Show all posts
aduhai MIL tu.. adakah dia pun pernah kna mcm tu jugak masa berpantang dulu dan dia nak balas semula ke menantu dia... Moga Allah pelihara keduanya
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Menyakitkan hati la dik.. Sampai hati mil buat adik macam tuh. Agaknya mil dia pun buat benda yang sama kat dia, so dia balas kat adik pula. Tak sangka masih wujud mil macam ni. Kalau husband balik kampung adik ikut sekali supaya dia tak boleh meracuni fikiran husband. Toksiknya... Hati2 sis.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada nya mertua from hell camni. Cam mertua iols la. Dia xmerestui iols kawen dgn anak laki dia. Dia nak anak laki dia kawen dgn org kampung dia. Cuba bayangkan time Aku tengah sarat mengandung duk umah dia, dia boleh cakap direct kat Aku, sebenarnya dia xsetuju anak dia kawen dgn Aku, semua family Pon xsetuju. Pastu sbb, dah jodoh nak buat camne. Cam jahanam mulut. Pastu pegi hasut ahli keluarga dia pulaukan Aku. Mertua Dari neraka ni kebiasaannya Yang Dari kampung, pedalaman, Yang Jenis xbiasa bergaul dgn , tahap pendidikan rendah, agama Pon kurang. Pendek Kata Jenis xde tamadun. So Sama level jah dgn syaitan. Sbb dia berharap Aku bercerai dgn anak dia. Dalam hadis Nabi Ada sebut, sesiapa yg Cuba pisahkan suami n isteri, bukan Dari golongan Kami.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.074826s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list