Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3655
View
55
Reply

§ Tak nak ikut cara aku , ko berambus§. 每 Saat bpantang ,mertua paksa sapu vicks dan air limau ditempat jahitan, hanya dibagi makan maggi kari cup

[Copy link]

Author: auntyaya       Show all posts   Read mode

Post time 26-3-2019 09:50 AM | Show all posts
luluhuhu replied at 25-3-2019 11:05 AM
Kenapa tak percaya confinement lady? Banyak orang pun tak ada masalah dengan confinement lady..

Maybe banyk kes dulu kot, tapi lagi baik berbanding dengan awk berpantang kat rumah mertua.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 02:53 PM | Show all posts
Edited by azharali at 26-3-2019 03:07 PM
tantan888 replied at 26-3-2019 09:50 AM
Maybe banyk kes dulu kot, tapi lagi baik berbanding dengan awk berpantang kat rumah me ...

Ader kes ke dgn confinement lady? Biasa org berpantang kat rumah mertua ni sebab percaya dorang lebih dahulu makan garam. Tapi kalau mertua mcm kes kat atas habis sampai digaram.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 06:05 PM | Show all posts
Susah jugak ni.. sebab main kes psycho orang dlm pantang... harap benda macam ni takde la yang kena lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 10:39 AM | Show all posts
aku rasa kan bukan makin elok luka tu , tapi makin parah
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 10:51 AM | Show all posts
tantan888 replied at 26-3-2019 09:50 AM
Maybe banyk kes dulu kot, tapi lagi baik berbanding dengan awk berpantang kat rumah me ...

Sebenarnya pantang mana2 pon tape... asal kan dia selesa.. Tapi kalau saya, lebih pilih kat bidan/ confinement lady... Sebab kesian tgk mak kita kena buat kerja/ jaga semua..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 11:07 AM | Show all posts
nasalo replied at 26-3-2019 06:05 PM
Susah jugak ni.. sebab main kes psycho orang dlm pantang... harap benda macam ni takde la yang kena  ...

psycho2 jgn smpai meroyan org yg berpantang tu dah la... Amik jla confinement lady. settle masalah. haihh
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 11:15 AM | Show all posts
Kenapa mak mertua dia sanggup berlaku kejam camtu? mesti perempuan tu....

1 : ''Bukan menantu pilihan hati'' makmertua dia...
2 : Makmertua dia da nyanyuk
3 : Makmertua dia gila
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 11:59 AM | Show all posts
qqbeh replied at 27-3-2019 11:07 AM
psycho2 jgn smpai meroyan org yg berpantang tu dah la... Amik jla confinement lady. settle masalah ...

setuju.. confinement lady zaman skrg ni pun senang je nak cari.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 05:58 PM | Show all posts
KertasKuning replied at 27-3-2019 11:59 AM
setuju.. confinement lady zaman skrg ni pun senang je nak cari.

ye ke senang? ada office mate saya cari confinement lady ni punya susah... yang dia jumpa pon dia macam kurang yakin sikit..
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 10:58 AM | Show all posts
nasalo replied at 27-3-2019 05:58 PM
ye ke senang? ada office mate saya cari confinement lady ni punya susah... yang dia jumpa pon dia  ...

senang je.. cari kat internet pun boleh jumpa. ni https://www.caregiverasia.com/ kat sini pun ada.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 12:50 PM | Show all posts
KertasKuning replied at 27-3-2019 11:59 AM
setuju.. confinement lady zaman skrg ni pun senang je nak cari.

Betul, guna fb atau google boleh dpt banyak confinement servis punya info.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 12:52 PM | Show all posts
KertasKuning replied at 28-3-2019 10:58 AM
senang je.. cari kat internet pun boleh jumpa. ni https://www.caregiverasia.com/ kat sini pun ada. ...

Yang ni okey ke? Awak pernah guna website ni?  
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 09:52 AM | Show all posts
KertasKuning replied at 28-3-2019 10:58 AM
senang je.. cari kat internet pun boleh jumpa. ni https://www.caregiverasia.com/ kat sini pun ada. ...

Macam ok je website ni... nanti saya bagitau kat kawan saaya tu... dia pon tgh expecting boleh la prepare dari awal
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 10:06 AM | Show all posts
KertasKuning replied at 28-3-2019 10:58 AM
senang je.. cari kat internet pun boleh jumpa. ni https://www.caregiverasia.com/ kat sini pun ada. ...

Ni platform aku tau, mereka ada banyak servis seperti confinement, home nursing, physiotherapy dan banyak lagi...Last time,jiran saya ada book servis mereka. Dia ckp nurse tu sangat profesional dan servis pun tak mahal sangat.  
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 10:13 AM | Show all posts
shadajie replied at 28-3-2019 12:52 PM
Yang ni okey ke? Awak pernah guna website ni?

penah.. senang je book service lepas tu nanti dia datang. check la kat website dia.. tak pun kalau malas sangat call je number ni tanya 0328562273
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 10:23 AM | Show all posts
hurmm... platform tu ada macam2 servis la.. menarik sebab dorang letak profile orang yang nak jaga kita tu... so at least kita tahu background dorang sikit
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 12:02 PM | Show all posts
nasalo replied at 27-3-2019 05:58 PM
ye ke senang? ada office mate saya cari confinement lady ni punya susah... yang dia jumpa pon dia  ...

yeke weh? tapi tak semua gitu... mesti kwan kau tu jmpe kt iklan2 yg xleh dipercayai..
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 12:05 PM | Show all posts
KertasKuning replied at 28-3-2019 10:58 AM
senang je.. cari kat internet pun boleh jumpa. ni https://www.caregiverasia.com/ kat sini pun ada. ...

ehhh kebetulan sama pulakk point yg aku nak share.. Aku baru nak mention Caregiver Asia ni, hehehe
Dekt link sini https://www.caregiverasia.com
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 12:07 PM | Show all posts
KertasKuning replied at 29-3-2019 10:13 AM
penah.. senang je book service lepas tu nanti dia datang. check la kat website dia.. tak pun kalau ...

Aku prefer call direct lagi sng nak deal.. hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2019 11:52 AM | Show all posts
Ya Allah.. sampai hati kan..
Alhamdulillah.. awak dah rasa tenang dan selamat jiwa raga..
Try hard bes strong awak.
Lupakan segala kesilapan/kesalahan orang pada awak yer..
ingat kelebihan dan kebaikan orang tu... (biar Allah sahaja yang buat perhitungan)
Awak dah dapat kecapi kehidupan normal awak kan..

jadikan pengajaran jugak la... try diskass sesama hb awak...
inshaAllah akan dipermudahkan segala urusan awak..

tahniah awak dan suami..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
5.100897s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list