JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
5977
View
142
Reply

[Tempatan] Hina Bekas Agong : Eric Liew dh berhenti kerja dengan CISCO

[Copy link]

Author: Voyagers    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-1-2019 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 09:02 AM | Show all posts
ya la tuuuuuu  senang2 je boleh fire manager?
ini bukan trump
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 7-1-2019 05:08 PM
AbukRokok replied at 7-1-2019 05:02 PM
ya la tuuuuuu  senang2 je boleh fire manager?
ini bukan trump


Kalau beliau di berhenti kan i macam percaya saja ....cisco memang strict tentang issue begini terutama discrimination....di sini job employment description selalu nya letak no discrimination relligion race dan sexuality .... Common sangat .....terutama companies dari sf dan silicon valley ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini bukan syarikat biasa. MNC memang tegas bab racism, equality etc. Semoga beliau dapat kerja baharu menjelang CNY.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 09:38 AM | Show all posts
kekure replied at 8-1-2019 09:37 AM
Ini bukan syarikat biasa. MNC memang tegas bab racism, equality etc. Semoga beliau dapat kerja bahar ...

elo.. elo...

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
apa pun nama dah busuk.pergi mane pun orang akan pandang semacam.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Suri rumah dipenjara 8 bulan hina Agong

Oleh Nor Fazlina Abdul Rahim
nfazlina@nstp.com.my
Share

Tweet

Share
KOTA BHARU: Seorang suri rumah dihukum penjara lapan bulan oleh Mahkamah Sesyen di sini, hari ini atas pertuduhan menghina Yang di-Pertuan Agong, Sultan Muhammad V, April tahun lalu.

Hakim Ahmad Bazli Bahruddin menjatuhkan hukuman itu ke atas Shamsiah Samsuddin, 44, yang mengaku bersalah selepas pertuduhan dibacakan terhadapnya.

Mengikut pertuduhan, suri rumah itu didakwa melalui Facebook Tengku Cik Puan Muda Shamsiah, menghantar komunikasi palsu dengan niat menyakitkan hati orang lain, pada jam 5.31 petang 25 April 2017.


Kenyataan itu didakwa dibaca pada 26 April 2017 di Pejabat Sentosa Jaya, Jalan Padang Bongor, Pengkalan Chepa di sini, jam 2.11 petang.

Tertuduh didakwa melakukan kesalahan mengikut Seksyen 233(1)(a) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (Akta 588) dan boleh dihukum mengikut Seksyen 233(3) akta sama.

Jika sabit kesalahan, tertuduh boleh didenda maksimum RM50,000 atau penjara setahun atau kedua-duanya dan denda RM1,000 bagi kesalahan berulang.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Hajarul Falenna Abu Bakar, manakala tertuduh tidak diwakili peguam.

Terdahulu, tertuduh memohon mahkamah mengurangkan hukuman dengan alasan anaknya masih bersekolah.

Bagaimanapun, Hajarul Falenna meminta hukuman setimpal dikenakan memandangkan orang dinyatakan dalam Facebook terbabit adalah Yang di-Pertuan Agong.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 09:47 AM | Show all posts
good job netizen
EL deserved it..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 09:50 AM | Show all posts
kerana mulut (dalam kes ni, tulisan), badan binasa
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 09:51 AM | Show all posts
MNC bukan setakat ni shj
bab gangguan seksual pun strict
so jgn la mengusik, mengata staff yg pakai seksi
siap la kena fire!
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 09:56 AM | Show all posts
jap kes serang company ni start dari adi rejang tu ke?
ke lagu mane?

sampai ke kansas uni pun dorng serang..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 09:56 AM | Show all posts
Wow! bagus!

tu lah employee company besar mesti tahu tentang compliance ni.

Berani lah merempan tak tentu pasal, habis periuk nasi.

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Takpe, dap akan tolong dia nanti
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 10:11 AM | Show all posts
x pasal2 jerk hilang keje
da la sekrang nk dpt keje punya la susah
menangis la nk CNY ni keja x de..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Tuh la pasal... ada benda yang kita boleh cakap dan tak boleh cakap... dekat2 cny jadi penganggur abis laa padan muka celupar sangat.. takda masalah cari masalah..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas ni kerja back office aje la tak payah jumpa clients
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Remyda replied at 8-1-2019 09:46 AM
Suri rumah dipenjara 8 bulan hina Agong

Oleh Nor Fazlina Abdul Rahim

yg ni ape yg minah ni ckp smpi menghina?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 11:14 AM | Show all posts
semoga menjadi pengajaran utk yg lain
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 11:21 AM | Show all posts
Dah dua kes diberhentikan kerja kerana silap berkata moga jadi peringatan buat semua
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak amik iktibar kes staff Honda hari tu kenapa? Dahlah nak dekat CNY ni, hilang job pulak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058775s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list