Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
14368
View
43
Reply

Nh Colla Plus Advance VS Kcolly dan keberkesanannya

[Copy link]

Author: Tweety_Senrose    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-1-2019 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam semua. Mula2 nak minta maaf jika thread ni dah ada. Sebab dah search tapi mostly banyak yg thread jual je.

Okay lepas baca tajuk tu mesti ramai yang dah tahu mengenai produk2 tu kan? Ni gambar dua produk tu.

1546854960313.jpg
1546854980616.jpg

Ni nak share something. i dah try dua2 produk tu. Kcolly masa tahun 2015 and Colla tu baru2 ni. So kenapa nak buat thread ni? Nak bagitau rasanya sangatlah sama. 100% macam xde beza. Tu yang i pelik sikit since satu produk yg dijual kat pharmacy (which we all know supposed to be safe) and the other beli kat kedai jamu or online.

Nh colla plus ni ada produk lain. Nh colla plus biasa untuk mencantikkan, melembabkan, etc. sementara Nh colla plus advance ada extra benefit iaitu memutihkan. Basically same benefits like Kcolly lah.

Jump to effect produk2 ni.

Kcolly (makan masa 2015). Cara makan, kemam je setiap pagi before breakfast and malam before tidur. Boleh bancuh kalau mau.
[SKIN]
-Kulit cerah
-In terms of skin problems mcm pores, acne, blemishes sikit je improvement. I rasa kena settle ngan skincare laa
-Kulit lembab sikit. Imagine kulit kering, selalu ada putih2 kering tu kat pipi, lepas makan Kcolly still ada tapi kurang.
-Texture kulit masih sama.

[HAIR]
-Paling best sebab rambut cepat tumbuh
-Eyelashes nampak panjang
-Tapi yg xbest facial hair nampak tumbuh panjang pulak. ye laa perempuan kan ada facial hair yg halus2 tu. Lepas makan ni nampak semakin panjang. Haiyoo spoil betul

[BODY]
-Kuku lembab. Nampak shining je
-Bad effect kat badan. Naik berat. Aduhh xsuka bab tu
-Badan xlemah. xjugak betambah cergas. maksud i basically xbagi papa effect kat energy. For me lah.

Now effect for Nh Colla Plus Advance yg rasanya sama sangat ngan Kcolly tapi effect memang wow. Cara minum kena minum sekali sehari(pagi sebelum breakfast atau malam sebelum tidur) selama 6 hari. Lepastu hari ke 7 kena minum selang sehari. Lepas 3 bulan minum setiap 3 hari. i dah minum lebih dari seminggu. i minum waktu malam je sebelum tidur.

[SKIN]
-Kulit sangatlah cerah. kulit i kuning langsat and i suka je. i xnak pun putih mcm snow white tu. So nh colla plus advance ni buat kulit i glowing. bayangkan mcm ada lampu kena suluh dari dalam kulit. just a nice subtle glow and bright.
-Kulit lembab. Bab ni sukaa. Sebab kulit kering putih2 tu dah xde. kadang2 ada tapi jarang dah.
-Skin problems kurang sikit je. Tapi pores mengecil. Ni sangat best
-Skin texture smooth. Thanks to small pores tu lah. Kulit pun xberminyak sangat dah kat area T-zone. lagi2 kalau dah tengah hari yg sering keluar oil kat T-zone, now dah kurang, more kepada dewy ja kalau kluar oil.
-Kulit terasa anjal. Camne nak cakap ye? Lembut sangat2. Nampak elastic. xdull kulit

[HAIR]
-Rambut belum nampak effect lgi
-Eyelashes tumbuh panjang. Mcm kcolly. Besttt
-Facial hair xtumbuh mcm Kcolly. another plus.

[BODY]
-Lips moist sangat2. Semakin pinkish. More to bright pink. Jarang dah ada kulit mati kat bibir
-Berat xnaik mcm Kcolly
-Kulit body a bit cerah. Tangan glowing
-Selalu lawas pagi2 lepas minum masa malam. Kadang2 cepat effect lawas dia tu
-Energy mcm ada improvement sebab jarang letih mcm sebelum ni

So far itu je effects for both products. Tapi tu laa. Rasanya sama. Nh colla tu mcm Kcolly yg dah bancuh dalam botol kecik ja. Harga hampir sama. Stock untuk sebulan lebih. So boleh jadi je both products ni ambik collagen kat tempat yg sama. But i prefer NH colla sebab effect dia lebih best. Also senang bawa ke mana2 kalau kita xde kat rumah for few days sebab dalam small bottle yg dah bancuh. Walaupun i minum selang sehari, ada masanya i minum esoknya. Contoh hari ni i minum, tapi lusa ada big event, so esok i minum juga for that extra glow.

So thats it. If ada yg pernah minum yg i minum ni, share laa kat komen. Kot ada yg perasan juga rasanya sama dua2 ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2019 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Btw kalau thread mcm ni x patut, mod katup ja
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Tweety_Senrose replied at 7-1-2019 06:42 PM
Btw kalau thread mcm ni x patut, mod katup ja

Takde lah. Ok je kot topic ni. Share2 review. Tapi I tak minum la. Cuma nak baca je review sesiapa yg minum ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Best tak minuman ni.. Berkesan kd
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-1-2019 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
wallame replied at 16-1-2019 09:27 PM
Best tak minuman ni.. Berkesan kd

Bagi saya best. Skrg ni saya minum dua2 nj (tamak sangat nak cantik). Baru je haritu beli Kcolly. Sebab nh colla kan saya minum satu kali selang sehari. So masa xminum tu saya minum Kcolly. Effect yg sangat ketara rambut saya sangat2 lembut dan pores kat muka nampak mengecil.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2019 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
I suggest u amik satu collagen supplement je takut effect kidney masa akan dtg.Iols pernah makan collagen dulu hasilnya perut muncit. Lps tu dah tak makan lagi dahh. Now i amik vit c je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-1-2019 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
vender replied at 20-1-2019 09:05 AM
I suggest u amik satu collagen supplement je takut effect kidney masa akan dtg.Iols pernah makan col ...

Hi u. Thanks for the advice. i pun memang terfikir nak minum satu je. lagipun harga dua2 tu hampir sama, so better i beli satu collagen dua stock. i plan nak stick ngan nh colla je. skrg ni tunggu kcolly habis je lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru lps beli nh colla plus advance ni tadi dekat watsons harap2 jadi jelita la lepas ni..huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 05:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Laaa ada tred pasal NH colla plus rupanya..

I dah lama minum NH colla ni.
Pada i memang berkesan lah.
Kulit cerah, lembab, glowing, pudarkan parut.
I suka sebab dia boleh lindung dari bahaya matahari.
Kalau gelap sebab pancaran matahari cepat je dia cerahkan balik.

Dulu pernah jugak terjebak dengan k colly.
Tapi sebotol je lah.
Memang berkesan jugak macam NH colla.
Tapi selera makan jadi tak terkawal.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Wah menarik pulak NH Colla ni. Ada jual kat Watson ye produk ni? Saya nak try la. Mahal tak? Sebab sebelum ni saya try Innershine tu. Tp belum habis sekotak tu tiba2 pregnant. Bila saya pm fb Innershine, pihak Innershine suruh saya stop makan. Jadi tak sempat nak rasa efek la sebab baru minum kan. Sekarang anak dah 2 tahun dah nak cerai susu dah pun. Tu yang tengah plan nak minum Innershine semula. Tapi NH Colla ni review dia macam best je. Nak survey lah. Kot boleh lawa sikit Raya ni kan
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 04:33 PM | Show all posts
teringin gak nk try tapi bukan ramai review selalu produk collagen ni akan menambah selera ker...? tu yg takut tu... sbb x mkn collagen pun mmg kuat makan... kalau makan nnti cmner la... makin bambam la jawabnyer...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
brapa harganya ni tt
dalam tu ada brapa.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 07:25 AM From the mobile phone | Show all posts
manis tak nh cola ni
i skrg ambik flavettes glow tapi tu la manis namatey
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 10-4-2019 11:43 PM
brapa harganya ni tt
dalam tu ada brapa.

I tolong jwp..nh collaplus ni rm110 for 20 bottles
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
amyfiq replied at 11-4-2019 07:25 AM
manis tak nh cola ni
i skrg ambik flavettes glow tapi tu la manis namatey {:1_550 ...

X manis sgt...sbb nh colla plus ni ada buah-buahan markisa  jd ada rasa masam..sedap tau..anyway flavettes glow tu mmg berkesan ke
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
nsagb replied at 16-4-2019 10:09 PM
X manis sgt...sbb nh colla plus ni ada buah-buahan markisa  jd ada rasa masam..sedap tau..anyway f ...

owh yeke
berkesan tu entah la xtau nak komen tapi energetic dia lps minum tak rasa ngantuk
pastu bile terbaca kat label dia
dia ade pemanis tiruan
pastu dah sebulan ni stop trus
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2019 02:22 AM From the mobile phone | Show all posts
amyfiq replied at 11-4-2019 06:25 AM
manis tak nh cola ni
i skrg ambik flavettes glow tapi tu la manis namatey {:1_550 ...

Dia tak manis pon tapi hanyir sikit lah macam lennox firm up.

Kalau kinohimitsu diamond tu ya ampun sedapnyeee rasa nak minum berbotol botol sehari.

Hahahhahaaa...
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2019 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Pls avoid kcolly ni, ni pengalaman iols sendiri..dulu i mmg consume kcolly ni dlm tempoh yg agak lama, kulit mmg glowing..but i day i kena kencing berdarah, sakitnya tuhan aje yg tahu..pergi klinik buat urine test, doc kata ada crystal halus dlm air kencing..i terus stop kcolly sbb i suspect inilah punca nya sbb ms tu i mmg x amik lain produk then serta merta kulit muka jadi kering bersisik
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 01:50 PM | Show all posts
nsagb replied at 16-4-2019 10:03 PM
I tolong jwp..nh collaplus ni rm110 for 20 bottles


yg botol ni sekali bancuh je ke? minum anytime je ke? thanks
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 09:40 AM | Show all posts
cintakalin replied at 16-5-2019 01:50 PM
yg botol ni sekali bancuh je ke? minum anytime je ke? thanks

meh nak tolong jawab,

NH ni dalam botol kecil yang sedia diminum utk sekali harung. maksudnya, bila bukak kena minum habis. Biasanya saya minum sebelum tido
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.295619s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list