JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1093
View
6
Reply

Nh Colla Plus Advance VS Kcolly dan keberkesanannya

[Copy link]

Author: Tweety_Senrose    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-1-2019 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam semua. Mula2 nak minta maaf jika thread ni dah ada. Sebab dah search tapi mostly banyak yg thread jual je.

Okay lepas baca tajuk tu mesti ramai yang dah tahu mengenai produk2 tu kan? Ni gambar dua produk tu.

1546854960313.jpg
1546854980616.jpg

Ni nak share something. i dah try dua2 produk tu. Kcolly masa tahun 2015 and Colla tu baru2 ni. So kenapa nak buat thread ni? Nak bagitau rasanya sangatlah sama. 100% macam xde beza. Tu yang i pelik sikit since satu produk yg dijual kat pharmacy (which we all know supposed to be safe) and the other beli kat kedai jamu or online.

Nh colla plus ni ada produk lain. Nh colla plus biasa untuk mencantikkan, melembabkan, etc. sementara Nh colla plus advance ada extra benefit iaitu memutihkan. Basically same benefits like Kcolly lah.

Jump to effect produk2 ni.

Kcolly (makan masa 2015). Cara makan, kemam je setiap pagi before breakfast and malam before tidur. Boleh bancuh kalau mau.
[SKIN]
-Kulit cerah
-In terms of skin problems mcm pores, acne, blemishes sikit je improvement. I rasa kena settle ngan skincare laa
-Kulit lembab sikit. Imagine kulit kering, selalu ada putih2 kering tu kat pipi, lepas makan Kcolly still ada tapi kurang.
-Texture kulit masih sama.

[HAIR]
-Paling best sebab rambut cepat tumbuh
-Eyelashes nampak panjang
-Tapi yg xbest facial hair nampak tumbuh panjang pulak. ye laa perempuan kan ada facial hair yg halus2 tu. Lepas makan ni nampak semakin panjang. Haiyoo spoil betul

[BODY]
-Kuku lembab. Nampak shining je
-Bad effect kat badan. Naik berat. Aduhh xsuka bab tu
-Badan xlemah. xjugak betambah cergas. maksud i basically xbagi papa effect kat energy. For me lah.

Now effect for Nh Colla Plus Advance yg rasanya sama sangat ngan Kcolly tapi effect memang wow. Cara minum kena minum sekali sehari(pagi sebelum breakfast atau malam sebelum tidur) selama 6 hari. Lepastu hari ke 7 kena minum selang sehari. Lepas 3 bulan minum setiap 3 hari. i dah minum lebih dari seminggu. i minum waktu malam je sebelum tidur.

[SKIN]
-Kulit sangatlah cerah. kulit i kuning langsat and i suka je. i xnak pun putih mcm snow white tu. So nh colla plus advance ni buat kulit i glowing. bayangkan mcm ada lampu kena suluh dari dalam kulit. just a nice subtle glow and bright.
-Kulit lembab. Bab ni sukaa. Sebab kulit kering putih2 tu dah xde. kadang2 ada tapi jarang dah.
-Skin problems kurang sikit je. Tapi pores mengecil. Ni sangat best
-Skin texture smooth. Thanks to small pores tu lah. Kulit pun xberminyak sangat dah kat area T-zone. lagi2 kalau dah tengah hari yg sering keluar oil kat T-zone, now dah kurang, more kepada dewy ja kalau kluar oil.
-Kulit terasa anjal. Camne nak cakap ye? Lembut sangat2. Nampak elastic. xdull kulit

[HAIR]
-Rambut belum nampak effect lgi
-Eyelashes tumbuh panjang. Mcm kcolly. Besttt
-Facial hair xtumbuh mcm Kcolly. another plus.

[BODY]
-Lips moist sangat2. Semakin pinkish. More to bright pink. Jarang dah ada kulit mati kat bibir
-Berat xnaik mcm Kcolly
-Kulit body a bit cerah. Tangan glowing
-Selalu lawas pagi2 lepas minum masa malam. Kadang2 cepat effect lawas dia tu
-Energy mcm ada improvement sebab jarang letih mcm sebelum ni

So far itu je effects for both products. Tapi tu laa. Rasanya sama. Nh colla tu mcm Kcolly yg dah bancuh dalam botol kecik ja. Harga hampir sama. Stock untuk sebulan lebih. So boleh jadi je both products ni ambik collagen kat tempat yg sama. But i prefer NH colla sebab effect dia lebih best. Also senang bawa ke mana2 kalau kita xde kat rumah for few days sebab dalam small bottle yg dah bancuh. Walaupun i minum selang sehari, ada masanya i minum esoknya. Contoh hari ni i minum, tapi lusa ada big event, so esok i minum juga for that extra glow.

So thats it. If ada yg pernah minum yg i minum ni, share laa kat komen. Kot ada yg perasan juga rasanya sama dua2 ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2019 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Btw kalau thread mcm ni x patut, mod katup ja
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Tweety_Senrose replied at 7-1-2019 06:42 PM
Btw kalau thread mcm ni x patut, mod katup ja

Takde lah. Ok je kot topic ni. Share2 review. Tapi I tak minum la. Cuma nak baca je review sesiapa yg minum ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Best tak minuman ni.. Berkesan kd
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-1-2019 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
wallame replied at 16-1-2019 09:27 PM
Best tak minuman ni.. Berkesan kd

Bagi saya best. Skrg ni saya minum dua2 nj (tamak sangat nak cantik). Baru je haritu beli Kcolly. Sebab nh colla kan saya minum satu kali selang sehari. So masa xminum tu saya minum Kcolly. Effect yg sangat ketara rambut saya sangat2 lembut dan pores kat muka nampak mengecil.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2019 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
I suggest u amik satu collagen supplement je takut effect kidney masa akan dtg.Iols pernah makan collagen dulu hasilnya perut muncit. Lps tu dah tak makan lagi dahh. Now i amik vit c je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-1-2019 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
vender replied at 20-1-2019 09:05 AM
I suggest u amik satu collagen supplement je takut effect kidney masa akan dtg.Iols pernah makan col ...

Hi u. Thanks for the advice. i pun memang terfikir nak minum satu je. lagipun harga dua2 tu hampir sama, so better i beli satu collagen dua stock. i plan nak stick ngan nh colla je. skrg ni tunggu kcolly habis je lagi.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048957s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list