Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10791
View
134
Reply

"Hiba Rasa Hati Ini, Jangan Tegur Macam Tu Kalau Nampak Orang Tengah Makan" - Elizad

[Copy link]

Author: Lilrose    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-1-2019 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
grouper replied at 7-1-2019 01:20 PM
Klau org x bape ramai dtg satu2 majlis tu melantaklah byk mana pun blh tlg bagi abis makanan dr memb ...

Jadi tuan rumah..lg senang hati tgk makanan habis ...puas dpt jamu org makan..kalau da abis kenduri tgk lauk penuh lg..rs kecewa sgt2...terus pujuk org lain tapau.
Sbb taunkalau simpan.pun xde space..basi gitu je..hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Sbb tu org tgh lapar jgn tegur.

Iols pon sama cpt sentap kalau org tegur psl mkn.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:01 PM | Show all posts
Looks yummylicious...tk salah kalo nk amik lebih asalkan abis makanan tu sudah lah but seriuzly kalo makanan sedap mkn sekali mesti nk tambah lagi
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak aku selalu pesan masa kami kecik2 duul, makan beringat tinggai setengah kat orang belakang...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:04 PM | Show all posts
adoi orang seni mmg sensitif ehhh
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:14 PM | Show all posts
macam neh pun ko nak terasa ke sis

kalau iols selayaknya iols curah je makanan dekat orang yang sound iols
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:17 PM | Show all posts
iols jenis mkn lambat.. kdg2 org tegur jugak.. lamanya mkn x habis2.. tapi lantak la.. sbb iols bukan jenis mkn laju2 smpi nak tercekik..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:20 PM | Show all posts
Macam ini pun masuk BG

Dah 2019 pun
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:21 PM | Show all posts
jfq replied at 7-1-2019 01:15 PM
eh dah ambik nak letak balik pulak
Dah dlm pinggan celah mana nak letak balik
Bila dah letak balik ...

kan..

sape je nak makan bekas orang

dah tu yang dia amek gambar ni dia kutip balik ke apa pinggan yang letak tadi? kalo ye, baguslah
kalo dia amek yang baru, x ke membazir..choii
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:24 PM | Show all posts
cengengeng                          
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:41 PM | Show all posts
pure_lady replied at 7-1-2019 12:58 PM
aku rasa aku paham je situation elijat ni. kalau aku pun memang sentap gitu. macam termalu and terus ...

kan.....mcm kita ni hadap sgt nak makn benda alah tu....


Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg sejenis cpt sentap ke eh..tp makcik tu bawang sungguh..dia yg nk melantak byk..ckp org..puihh
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:56 PM | Show all posts
banyak ke tu mcm biasa je portion org makan, dah klu dia mkn byk pun dah kenapa, sama jgk mcm netizen yg suka tegur gambar makanan org, byknya habis ke kot pinggan org tu kecik ke apa ke, sibuk je gasak dia lah nak mkn byk mana pun
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Duta lover replied at 7-1-2019 01:52 PM
Aku pun benci bila org tegur
Banyaknya makan??
Makan lagi??

Weh! Aku pernah kena tegur camni dgn suami masa tgh pregnant dl.
Serius hilang terus rasa lapar
Terus tarik muka majuk 1 hari
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak ke tu?hurrmm..ingat membukit macam gunung dia ambil. Aku ade cousin lelaki yang mmg ambil menggunung tapi memang licin kalau dia mkn. Tu kalau pi kenduri dgn dia, kasi la tuan rumah salam kaut lebih
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 03:08 PM | Show all posts
Namun, ada juga yang berpendapat orang ramai perlu mengambil kira tetamu lain kerana dikhuatiri makanan disediakan tidak mencukupi.



yg komen bangang mcm ni mestu x baca btl2 Elizad tulis ape, dia dh ckp mkn utk 2 org.


utk 2 org mmg la sesuai byk tu.


korang pun jgn ckp mkn 2 org byk mcm tu, mkn sorang pun ambik setambun. Udah2 la nk tunjuk pandai kat elizad duk komen gtu. ak bukan karat dia tp korang mcm x reti bahsa plk, dia dh ckp mkn utk 2 org. dh kalau bimbang sgt x cukup org lain nk mkn, kiranya kita x payah makan x pyh ambik mknn la!
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 03:09 PM | Show all posts
tak payah mulut lembik sgt. serba serbi nak menegur. kalau makanan xcukup pon bkn kau yg kena topap pon. saje jenis suka jatuhkan air muka org. bila dia tegur gitu mcm nk bgatau org tu lahap plk.

org gemuk lagi kesian. asyik kena tegur je bab makan. padahal org gemuk sbb metabolisme rendah, makan skit pon sng gems. ada je org kurus yg melantak mcm hantu raya pon xgemuk2
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi satu makanan yg mmg kita nak makan sgt mmg kepantangan betul ditegur suruh tglkan pulak utk org blkg2 walhal mknn tu byk giler kot. Mcm kita ni bodoh xpandai nk igt org blkg. Sbb tu kalau nak mkn apa2 best mmg mkn kt umah sndri je.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
pure_lady replied at 7-1-2019 12:58 PM
aku rasa aku paham je situation elijat ni. kalau aku pun memang sentap gitu. macam termalu and terus ...

meols pon fikir gitu.. kite ni kekadang ambk skit org mengata, n ambik banyak pon org mengata..so kali ni meols setuju je dgn sheols
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
kelig meols dolu2 ade je kene tegur dgn kawan sheols..sebab at that time sheols just ambik nasi putih, telur dadar n ikan masin+kicap, sambal belacan.. lepastu ade kawan sheols tegur tu je ambik.. xgaji lagi ke.. kesian sheols.. padahal bukan sengkek sgt pon kawan meols tu.. dh mmg haritu die teringin nak makan mcm tu tp mmg layan oii kalau sesekali menu simple mcm tu..kene plak dgn nasi panas
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104853s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list