Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10809
View
134
Reply

"Hiba Rasa Hati Ini, Jangan Tegur Macam Tu Kalau Nampak Orang Tengah Makan" - Elizad

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Post time 8-1-2019 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aku org tegur macam ni lagi aku makan bertambah
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 01:25 PM | Show all posts
cuma adab pon kena ada. family aku kalau gi makan kenduri mmg makan ikut portion srg mkn je, sbb kena pikir tuan rmh tu jemputan dia tah2 rmi lagi nnt xckup plk. yg ni mak aku pnh tegur kazen yg pi meratah ayam goreng kenduri org. amek sampai 3 4 ketoi..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 01:34 PM | Show all posts
nampak sangat emosi bercelaru..

orang yg suke posot makan dekat ig ni possiblity lonely person..
kena tegur lagi la sentap..

what a sad..
ak makan ribu riban pon xpost IG..
makan jer dengan portion and cara betul.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 8-1-2019 12:08 PM
tula .. belah abh iols ni nenek jenis kepong anak menantu raya mesti balik sana kalau x ada yg sen ...

Kalau mak2 yg tak keje ank2 mmg dipandang hina sikit dkt mata nenek. Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 02:27 PM | Show all posts
staff kat office aku klu bab mkn mmg kita yg sakit hati tgk.
dahlah permpuan ambik makanan menggunung tinggi.
kalau hbes tak pe jugk, nie makannya sikit yg lain buang.
pastu yg org belakang tak dpt mkn,
bila org tegur "sy mkn hbeslah". last2 hbes ke tong sampah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 02:28 PM | Show all posts
maybe sebab dia artis so org speku dia peyed or pregnant tp kalau netizen bese idok la kesah ye dak.. hahahaha..

btw kak elizad jgn dilayan mulut org gitu.. abaikan sajork kalau idak merana la hati,, kita yg rugi..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aku la, aku suka tgk org makan bnyk masakan2 aku. Janji abis. Ni tuan umah ke tetamu yg tegoq ni. Penyibuk lahai. Lantak pi ttamu nk makan bnyk mana. Mkcik bawang gred A ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Beb. Ko nak mengajar hal adab ke hal kemanusiaan ke pun ada adab dlm menegur. Tgk x impactnya..konon2 nk elakkan pembaziran..tapi sbb xde adab menegur. Org mati selera, terus lagi membazir.

Sama la..kalau nk preach pasal aurat ke pasal org takde anak ke bagai..masa dia tgh kat public tula..ko nk tego dia dgn kata2 harsh. Ehhh napa pakai mcm pelacur..ehh napa x ngandung2 lg..mandul eik. Biadap khuenn. Tapi cuba time lain..duduk slow talk..time dia sorang2 ke..kome nk hati ke hati..kan lg kesannya.

Dah dalam keta..nk g umah org..pesanla siap2..dik..nanti sampai rumah org...amik makanan cukup2 je tau.
Mama risau kita dtg nanti..da lewat..makanan da x byk. Kesian org lain.
Bukanla masa anak ko tgh selera ..laparuddin..depan2 org..br anak ko nak makan ayam..or tgh amik ayam...ko sergah dia. Ehhhh apa amik2 byk..xmalu ke..aku x bg makan ke kat rumah...org lain nanti x dpt makan.
Jatuhh la air muka anak tu.terbantutla selera dia..

Hmm ataupun ko da tgk anak ko amik byk. Ko xyahla amik lauk dah takut sgt x cukup kan..huha
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 03:50 PM | Show all posts
...satu kepantangan aku personally is tegoq masa org nak makan. Kat umah pun aku slalu bising kat laki aku kalau dia tegoq ka marah anak masa depa nak makan atau tgh makan. Bagi org sudah makan dlu...

Macam kes elizad ni pun sama laa...yg tegoq tu sahih2 guest kan...kalau tuan umah sure x tegoq dah sbb dah mmg niat nak kenduri.... mmg capoi lah mulut makcik bawang yg menegoq tu...tgk plak portion dia x dak la selambak sepinggan...
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 04:31 PM | Show all posts
teringat kwn meols call meols menangis teresak2 sbb kena tegur dgn pakcik sheols. pdhal kwn meols baru jer nak jamah makanan masa kenduri (sheols busy ke hulu ke hilir buat kerja), so bila baru dpt chance nak makan (1st suap), dah kena perli dgn pakcik hanat sheols dgn pesanan, "jgn mkn banyak2, nanti gemok".

iols masa kwn iols citer tu, iols mmg dah siap memaki dlm hati. tp tak berani nak luahkan kat kwn meols, kang lg emosi plak dia nanti. kwn meols citer dia terus bgun and buang nasi tu and terus call meols melalak.


moral: org tgh berselera, bukan selalu tgk dia makan, kasi lah chance. tak perlu tegur, tu rezeki dia for the day. Unless lah dia mmg pelahap, tu kita tegur lah cara berhemah jgn sampai melukakan hati dia pulak
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 05:01 PM | Show all posts
cha-cha replied at 7-1-2019 01:47 PM
Dramatis nye lahaiii... siap berlalu pergi seperti rama rama di senja kala...........

vaaavi statemen chuols..hahaha tersemboq meols
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 05:29 PM | Show all posts
aku suspek dia tgh potong bawang mode...nak piyed ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 7-1-2019 01:10 PM
Haha.. iols selalu je tegur anak buah iols bilag kenduri.. "ingat sikit org belakang"..  so dorang p ...

I pun. I mmg selalu ingtkan anak2 buah. Ingt org bila mkn. X perlu ambik byk sgt. Nanti x abis sian org lain x dpt mkn. I kdg x phm gak org yg ambik mknn x ingt dunia. Tp dlm kes elizad ni, sheol boleh ckp jer ambik utk 2 org. Settle
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 06:34 PM | Show all posts
cakap je la kau ambik untuk 2 orang

ADDDDDOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHHHHHHHH
ALALALALALALALALALALALA HHHHHHHHAAAAAAAIIIIII
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
ala org yg tegur tu melawak je kot
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
KekDurian replied at 7-1-2019 03:37 PM
Hahhaha...aku pun penah kena tegur gini tp mkn durian..time tu tokey durian tu bole lak tegur aku  ...

nama ko pun kekdurian lol

mungkin org tu tegur byknya mkn kak? dia expect ko reply: durian sini sedap2 sbb tu akak tapau semua.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:20 PM | Show all posts
multinicky replied at 7-1-2019 03:16 PM
kelig meols dolu2 ade je kene tegur dgn kawan sheols..sebab at that time sheols just ambik nasi puti ...
nasi putih, telur dadar n ikan masin+kicap, sambal belacan.
uisshhh
sedap
terbayang dan terliur nih
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:50 PM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 7-1-2019 01:10 PM
Haha.. iols selalu je tegur anak buah iols bilag kenduri.. "ingat sikit org belakang"..  so dorang p ...

hehe..iolss pun setuju
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:56 PM | Show all posts
mmg boleh bawak sentap kalao kena sound mcm tu.
tp x de la banyak mana dia amik pun...
kalao pasal makan x yah la tegor2...biar la org nak makan.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 04:10 PM | Show all posts
aku pun tak suka orang tegur...

*cepat nau makan
*banyaknyaaaaa makan

benci gile betol
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104508s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list