Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1221
View
8
Reply

Anda Peminat Filem Seram? Ini Dia Filem Seram Paling Dinantikan Pada 2019!

[Copy link]

Author: Ferr_Remy       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-1-2019 10:57 AM | Show all posts |Read mode
Rasanya, masih belum terlambat buat penulis mengucapkan selamat tahun baru kepada semua pembaca Cari di seluruh Malaysia!



Untuk tahun 2019, pastinya pelbagai azam dan cita-cita yang telah diimpikan untuk dikecapi dan ditunaikan oleh pembaca sekalian sebaik-baiknya.



Untuk penggemar filem seram pula, pastinya anda semua tidak sabar untuk menonton filem-filem seram di bawah yang bakal ditayangkan tidak lama lagi, bukan?





The Curse of La Llorona






Filem yang diterbitkan oleh James Wan ini sememangnya ditunggu-tunggu peminat filem bergenre seram di seluruh dunia! Manakan tidak, filem ini merupakan kesinambungan keenam untuk siri filem The Conjuring Universe yang sememangnya mempunyai ramai pengikut dan pengaruhnya tersendiri.


Diarahkan oleh Michael Chaves, filem ini mengisahkan legenda hantu di Mexico yang dikenali sebagai La Llorona. Mengikut kepercayaan masyarakat di sana, makhluk ini sangat ditakuti kerana sering menculik dan menyembunyikan kanak-kanak untuk dijadikan hak milik dirinya yang pernah kehilangan anak kandung suatu masa dahulu.


Sekadar idea, mungkin selepas ini James Wan boleh menerbitkan siri sambungan The Conjuring Universe mengenai hantu pontianak mahupun pocong pula untuk dibawa ke peringkat antarabangsa?




IT: Chapter 2






Setelah kejayaan IT yang merupakan "remake" dari filem seram popular tahun 90-an, Pennywise bakal menjengah kembali menemui anda di pawagam pada September ini!


Diarahkan oleh Andy Muschietti, filem ini berkisarkan mengenai kehidupan ahli "The Losers Club" yang berganjak ke alam dewasa setelah 27 tahun tidak bertemu dengan si badut yang menakutkan itu!




Grudge






Sam Raimi yang bertindak sebagai penerbit buat kesekian kalinya untuk filem ini sudah cukup membuatkan peminat filem seram tidak senang duduk untuk menantikan filem ini menjengah ke panggung.


Filem kesinambungan keempat untuk siri popular dari Jepun, The Grudge (Ju-On) kali ini bakal menampilkan ikon filem seram Insidious, siapa lagi kalau bukan Lin Shaye (Elise Rainier) sebagai teraju utama! Beliau mengganggap filem ini merupakan filem paling seram pernah dibintanginya setakat ini! Wah, tak sabarnya nak tengok filem ini di pawagam!




Happy Death Day 2U






Setelah mengejutkan ramai menerusi filem Happy Death Day yang mencatatkan kutipan tinggi serta mendapat pujian para pengkritik pada tahun 2017, filem sequel untuk siri ini akan menemui anda pada Hari Kekasih yang bakal menjengah tidak lama lagi!


Masih mengekalkan Jessica Rothe (Tree Gelbman) sebagai teraju utama, nampaknya penonton akan melihat beliau mati berkali-kali untuk keseribu kalinya sehinggalah tamat filem ini nanti. Melainkan, sekiranya pihak produksi bertindak bijak dengan membuat perubahan plot dan mungkin bakal membuat kejutan kepada para penonton.




The New Mutants






Konfius untuk memilih filem apa untuk ditonton di pawagam untuk mereka yang meminati filem Marvel dan dalam masa sama, merupakan peminat setia filem seram?


Mungkin filem ini bakal menjadi filem kegemaran anda untuk tahun ini. Penulis tidak pasti apakah sebenarnya yang ingin disampaikan oleh penerbit dan pengarahnya melalui filem bergenre ini, tetapi jom sama-sama kita tunggu dan tonton filem The New Mutant yang bakal ditayangkan pada awal bulan Ogos ini.


Oh ya, filem berjudul Brightburn juga bakal membawakan genre sama iaitu superhero horror (seram adiwira) untuk tahun ini. Mungkinkah jenis genre ini bakal meletup dan menjadi trending untuk tahun 2019?




Bukan itu sahaja, sekuel untuk filem Zombieland, Annabelle, Child's Play, dan juga remake untuk filem Pet Sematary bakal menemui anda untuk tahun ini!


Untuk penulis pula, penulis masih berharap untuk filem sekuel siri Final Destination ditayangkan pada tahun ini yang khabarnya dirakamkan berturut-turut untuk siri filem keenam dan ketujuh. Filem seram apa pula yang anda tidak sabar untuk tonton ya? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Happy death day tu best...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:24 PM | Show all posts
Brightburn pun A must watch kalau ada peminat smallville or superman . Instead jadi superhero untuk manusia, jadi benda lain
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sabar lah nak tgk la llorona james wan tu ngn grudge..tp satu jelaa,kalau remake omputih,effect dia x sama dgn y original...mcm ring naomi berlakon..samara ke,lg prefer sadako drpd samara..{:smile
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 03:40 PM | Show all posts
Aku tak sabar nak tengok Annabelle 3. Dengarnya bulan Julai ni.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Nape tgk filem seram hollywood dah x seram dah..maybe dah tgk byk sgt cite seram smpai semua taktik seram dah x laku sbb dah pernah tgk
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by September14 at 7-1-2019 10:20 PM

James wan punya cter mmg aku dah pangkah sbb mbosankn n x seram pun... lpstu tgk pulak pelakon2 gred c sume esp makcik rmbut pendek putih tu naik mnyampah pulak

So IT 2 je kut yg rasa mcm nk tgk
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols tunggu it 2 je.. tahun 2018 mcm kecewa cikit .. punya tunggu cite the nun .. bila kuar non hado
   Cite penunggu syaitan pulak .. ade babak macam zombie .. .. ape cite flashbacks balik heroine conjuring tue .. lagi hazabedah .. ... nasib baik la ade drama korea the guest tue .. terubat la sikit hati
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 12:15 PM | Show all posts
I'm crazy about horror movies. There is nothing better than to watch them alone in an empty house)) I usually use Youtube Video Downloader to watch whenever I want. Its free and I wont see any advertising.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.113710s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list