JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
433
View
4
Reply

[2018] LITTLE FOREST - KIM TAE RI

[Copy link]

Author: gummygummy       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-1-2019 10:29 AM | Show all posts |Read mode
Edited by annehuda at 8-1-2019 02:19 PM

Hey guys! Since there is no thread pasal movie ni, let me share with you guys.


Tajuk filem ni is 'Little Forest' yang diadaptasikan dari Manga by Daisuke Igarashi. Pelakon utama adalah Kim Tae Ri sebagai Hye-won yang pulang dari Seoul ke kampung asalnya. Below source from wiki wiki

"The story of a young woman who returns to her childhood home, in a traditional Korean village, after leaving for the big city in pursuit of what turned out to be an elusive dream. When she gets home, her mother isn't there - but her mother's "Little Forest", the many ways in which a single mother successfully made a home for her much loved child, unfurl with a long succession of lovingly sketched details involving mostly food preparation."


Apa yang i ols rasa movie ni sangat menarik is cara dia masak and mempersembahkan hasil masakan dia tu which inspired from mak dia. Bila lepas tengok movie ni terus berangan nak bercucuk tanam and bla bla bla dan realitinya i ols duduk apartment je mana ntah nak cucuk dan tanam. Ada juga resepi yang i ols rasa menarik iaitu ' Cabbage Egg Sandwich'. Gigih okay google balik apa resepi dia. Selain daripada resepi-resepi dia macam ada siap tunjuk in details dia tanam bawang bagai. I ols rasa itu antara kelainan yang ada dalam movie ni la kan.


So sesiapa yang berminat nak tengok, boleh lah terus ke link yang I letak ni.

Pilih la Korean or Japanese version k:

https://www1.ondramanice.tv//search.html?keyword=little%20forest

Overal pada I movie ni agak slow and bosan sket tapi sebab resepi dan cara bercucuk tanam itu menarik perhatian, I ok je haha.

Ni antara recipe yang i ols nak try nanti, cabbage egg sandwich. Boleh la search kat youtube cara-cara dia. Tapi actually its a basic je. Egg mayo sandwich korang tu just tambah kobis je. But still menarik untuk dicuba.



Maybe u guys ada benda menarik lain lagi untuk share tentang movie ni if dah tengok?
I ols tak tengok lagi version Japan, nanti i bagi review if dah tengok ok.


Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:11 PM | Show all posts
ini movie.....so moe to bod wayang yaaa

sila bincang di sana


Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 05:26 PM | Show all posts


dah tengok. sangat best. lapar je tengok makanan dia masak tu. bestnya ada kg 4 musim macam ni. tengok movie ni rasa nak dok kg je tapi apa je keja kt kg boleh buat huhuhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 09:07 AM | Show all posts
eddlisa_uyuk replied at 7-1-2019 08:11 PM
ini movie.....so moe to bod wayang yaaa

sila bincang di sana

sorry mod, salah pintu! thankyouuuu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 09:07 AM | Show all posts
wadiunong replied at 9-1-2019 05:26 PM
dah tengok. sangat best. lapar je tengok makanan dia masak tu. bestnya ada kg 4 musim macam ni.  ...

kann, bila nampak scene tanam bawang terus rasa nak tanam. malangnya rumah atas langit haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043556s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list