JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
10707
View
186
Reply

[Tempatan] [Edisi Terlajak Perahu] Kritik Agong letak jawatan, UPDATED #175 Ulasan A. Kadir Jasin

[Copy link]

Author: Syd    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-1-2019 06:17 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Syd at 11-1-2019 05:34 PM

Sorang dah kena.
IMG-20190107-WA0012.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2019 06:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Ummah pun jaga-jaga.
IMG-20190107-WA0013.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2019 06:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Merafak sembah.

IMG-20190107-WA0008.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2019 06:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak perlu memaki hamun dan tak perlu mencarut. Ini antara caranya kita boleh mengembalikan keharmonian negara dari segelintir masyarakat yang sakit.
.
1. Baca komen di akaun media sosial portal berita atau di Group Facebook dan lihat siapakah yang menuturkan perkataan yang menghina Raja & Sultan, menghina agama, rasis dan fitnah.
.
2. Screenshot komen mereka.
.
3. Cari gambar mereka dan perniagaan serta tempat kerja mereka. Selidik dulu dan pastikan ianya sahih.
.
4. Mesej majikan mereka & hantarkan screenshot komentar mereka yang menghina Raja & Sultan, menghina agama, rasis dan sebagainya serta meminta disiasat dan individu terbabit diambil tindakan.
.
5. Andai individu itu berniaga, boikot beramai-ramai dan seru orang lain untuk boikot sekali. Sekali lagi, pastikan sahih dan jangan terburu-buru mengikut emosi tetapi rasional dalam bertindak.
.
6. Buat laporan dengan @skmm_mcmc untuk menyiasat dan mengambil tindak terhadap pelaku tersebut.
.
Mereka yang terlibat menyalahgunakan media sosial boleh didakwa di bawah Seksyen 233 (1) (A) akta Komunikasi & Multimedia 1998 (Akta 588) yang jikalau sabit kesalahan boleh didenda sehingga RM50,000 atau dipenjarakan setahun atau kedua-duanya sekali!
.
Jangan kerana marahkan nyamuk, kita bakar kelambu sekali. Yang suka menghina, meremeh Islam dan agama lain serta Raja & Sultan, peratusannya rendah dan jangan biarkan mereka yang KKS (kurang kasih sayang) menjejaskan keharmonian dan keamana negara. Rakyat Belum Muslim baik pemimpin atau orang awam juga perlu bersama menegur dan memperbetulkan mereka yang bertindak di luar batasan.
.
#liberalmediabias #firdauswong  @ Setapak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2019 06:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Cara-cara nak kantoikan ummah yang kuat membawang.

Yang tak agak-agak membawang, berdebar tak?


Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 06:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Haruss kena
When inglis fail abis nak pakai word u donno apa maknya to begin with
Dah sah abegong dah kawin "fornicating"is like saying abegong cari sex in brothel even in normal diction in means having sex with som1 they are not married to!(in greek its call porneia means prostitution)
That is really slander and defamatory bukan bad taste
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 06:43 AM | Show all posts
Dia org ni tak belajar ke apa yg terjadi kat perkerja Honda masa kes Adib dulu........ Zaman skg nak mengkritik tgk kiri kanan ler..... Zaman media sosial sekejap je tersebar...... Skg terimalah padahnya......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2019 06:54 AM From the mobile phone | Show all posts
highcastle replied at 7-1-2019 06:43 AM
Dia org ni tak belajar ke apa yg terjadi kat perkerja Honda masa kes Adib dulu........ Zaman skg nak ...

Kat profile socmed, ie fb, segala benda tulis. Macam resume.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2019 06:55 AM From the mobile phone | Show all posts
samisfar replied at 7-1-2019 06:43 AM
Haruss kena
When inglis fail abis nak pakai word u donno apa maknya to begin with
Dah sah abegong ...

Org tu nikah ok.

Hahaha

Tapi mungkin pic nikah dia tak tgk. Tapi dia mungkin lebih nampak pic yang terkangkang terkoyak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 07:03 AM | Show all posts

terlajak peruh boleh undur terlajak perkataan buruk padahnya...tu shj komen budak darjah 5
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Syd replied at 7-1-2019 06:55 AM
Org tu nikah ok.

Hahaha

Ah nikahhhh...lol u kow wat i mean
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 07:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akusukaq at 7-1-2019 09:43 AM

usah galak sgt nanti sendiri yg dpt susah dan malu. menghencap memang le sedap . bila terkena tindakan nyesal tak sudah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Pokoknya berhati hati ketika menulis.. Jgn ikut hawa nafsu nak meluahkan sesuatu secara semberono. Bila dah jd gini baru terhegeh hegeh minta maaf sbb takut.. Haihhh
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:05 AM | Show all posts

ha..taw pun
takut hilang kerja dan sebagainye kan?
sebab tu minta maap?
ingt raja2 di Malaysia takde kuasa ke?
dont play2 ok


Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
one thing yg best psl melayu ni..
kau PH ke kau PAS ke UMNO ke..
once kau jentik psl islam..sultan..raja2..semua bersatu hati kembali....
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
How could you fornicate with your own wife?
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Alaaa....lain company byk je yg nak amik....pasal denda tu buat derma kilat je ramai yg senyak2 nak bg....50K bkn 50Mil, silap2 personal money pun sng2 blh kawtim....unless kalau hukum penjara mandatori ka....itu ssh la sikit
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
cash la sape kene. korang nk benci sgt pn sila igt blk rukun negara ye.. akak senyumm je sape yg kene tu

korang dlm ni pn sama x yah nk mencaci sgt biar la dia letak jwtn kalau dh tak suka apa lg korang nak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:54 AM | Show all posts
samisfar replied at 7-1-2019 06:43 AM
Haruss kena
When inglis fail abis nak pakai word u donno apa maknya to begin with
Dah sah abegong ...

takkan uni of kansas dungu sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Melayu xde ka yg kena?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060930s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list