Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
1303
View
42
Reply

WAJIB BANTU: Betul ke pergi tempat sejuk boleh buat kulit jd sihat?

[Copy link]

Author: asteruk2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-1-2019 11:42 PM | Show all posts |Read mode
Saya pernah terbaca pasal orang2 Kundasang kulit diorang putih dan sihat sebab kat sana cuaca sejuk.

Saya ada masalah sunburn yg teruk pada bahagian muka dan leher lebih dari 10 tahun. Memang ketara berbeza warna kulit muka/leher dgn tangan/badan saya.

Saya plan nak buat rawatan kat pakar kulit. Disamping tu, saya bercadang nak guna kaedah semulajadi utk bagi hasil yg lebih berkesan.

Kalau saya pergi ke kawasan yg sejuk macam Kundasang utk sesuatu tempoh yg agak lama.. boleh tak membantu utk merawat kulit saya yg bermasalah ni?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh dik .tp acik cadangkan adik gi duk england ke? Baru best
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2019 11:53 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 6-1-2019 11:49 PM
Boleh dik .tp acik cadangkan adik gi duk england ke? Baru best

England jauh sangat.. tak mampu
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
asteruk2 replied at 6-1-2019 11:53 PM
England jauh sangat.. tak mampu

Kundasang uols nk kerja apa?
Gi search kt LinkedIn, job kt UK or Ireland or Scotland.
Acik x brp like idea u nk duk Kundasang.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu lg acik cdgkan u gi msk bft, study 10 steps korea.
Bagus thread tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2019 12:30 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 6-1-2019 11:56 PM
Satu lg acik cdgkan u gi msk bft, study 10 steps korea.
Bagus thread tu

Bft tu apa? Kalau ada link lagi senang..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 12:34 AM | Show all posts
duk dalam ekon sis
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
asteruk2 replied at 7-1-2019 12:30 AM
Bft tu apa? Kalau ada link lagi senang..

Bod beauty and fashion tips la sayang.
Acik rase u ade buka thread kt situ. Zmn dulu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2019 12:58 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 7-1-2019 12:35 AM
Bod beauty and fashion tips la sayang.
Acik rase u ade buka thread kt situ. Zmn dulu

Terima kasih kak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2019 07:09 AM | Show all posts

Awak lelaki ya?
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:13 AM | Show all posts
kawan aku asal dr ranau.. kulit dia mmg cantik.. mulus & tak ada lgsg parut or kesan masalah kulit. dia ckp dr kecik family dia makan sup2.. goreng2 mmg jarangggg sgt.  dan ranau pun area sejuk kan?
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:50 AM | Show all posts
Rasa mcm betul. Dulu pernah duduk Taiping. Taiping kan bandar paling lembap di Malaysia. Kulit jadi cantik tanpa sebarang cela. Cerah pun ya jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:20 AM | Show all posts
sy kalu gi bercuti ke Europe walau time winter pun kulit akan jadi gelap. Biasa lepas 6 bln blk Msia, kulit akan kembali ke warna asal.



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2019 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
makton replied at 7-1-2019 08:13 AM
kawan aku asal dr ranau.. kulit dia mmg cantik.. mulus & tak ada lgsg parut or kesan masalah kulit.  ...

Penyanyi adira pun berasal dari ranau kan tak silap? Kulit dia memang putih gebu semacam.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2019 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
rosasen replied at 7-1-2019 08:50 AM
Rasa mcm betul. Dulu pernah duduk Taiping. Taiping kan bandar paling lembap di Malaysia. Kulit jadi  ...

Awak duduk di taiping berapa lama? Kulit awak sebelum tu macam mana?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2019 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
midori888 replied at 7-1-2019 10:20 AM
sy kalu gi bercuti ke Europe walau time winter pun kulit akan jadi gelap. Biasa lepas 6 bln blk Msia ...

Kenapa macam tu ya? pelik juga.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:44 AM | Show all posts
asteruk2 replied at 7-1-2019 10:40 AM
Kenapa macam tu ya? pelik juga.


ntah lah...kulit jenis kering kot...padahal rajin jer sapu lotion hari2...

tak kira musim apa pergi, mesti jadi gelap...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:48 AM | Show all posts
asteruk2 replied at 7-1-2019 10:38 AM
Penyanyi adira pun berasal dari ranau kan tak silap? Kulit dia memang putih gebu semacam.

adira tu putih sbb makan product and suntik.. ikut kan dia dulu kepam jugak
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 11:56 AM | Show all posts
asteruk2 replied at 7-1-2019 10:39 AM
Awak duduk di taiping berapa lama? Kulit awak sebelum tu macam mana?

duduk 2 tahun. sebelum tu mmg berminyak, berjerawat. kt taiping xyah guna pencuci muka pn..tp guna jgk utk bersih, bukan utk nk cerah ke ape.hehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:00 PM | Show all posts
tempat sejuk kulit lagi kering kot
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083550s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list