Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
4743
View
74
Reply

SIAPA ADA PENGALAMAN BUAT PINJAMAN PERIBADI NILAI KECIL?

[Copy link]

Author: Adakah?    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 13-7-2019 10:16 PM | Show all posts
hafizabd replied at 13-7-2019 10:12 PM
mcm bahaya je kalau bagi kad atm ni. tak pasal nanti duit yg banyak tinggal telur ja dlm bank

mmg bahaya pun. silap2 kau muflis terus
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2019 10:17 PM | Show all posts
hafizabd replied at 13-7-2019 10:14 PM
sebab tu ada yg jenis kumpul duit bnyk2 dulu baru beli dorang tak nak buat loan

ye weh. sedara aku jenis yg tak buat loan. dorang mostly beli kereta cash
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2019 10:19 PM | Show all posts
hafizabd replied at 13-7-2019 10:10 PM
pastu merana seumur hidup. tak nak lah aku nk hidup aman

ni tak termasuk lagi loan masa belajar ptptn nk bayar lagi haduh hidup dipenuhi dgn hutang ja
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ada emas gadai emas jelah

Sikit benar tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 07:38 PM | Show all posts
NuiraWarni replied at 12-7-2019 09:59 PM
macam tak boleh percaya ja. kejap lagi hidup hidup kena tipu

Jangan cari kat sumber yang tak boleh dipercayai la. Yayasan ihsan ni ade website sendiri, ko boleh tengok. Google je yayasan ihsan rakyat. Yang kena tipu tu sebab tak kaji betul - betul atau pun ajen yg tipu. Apa - apa pun lebih baik contact sendiri.

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 07:43 PM | Show all posts
NuiraWarni replied at 12-7-2019 10:00 PM
tapi bank selamat lagi daripada pinjaman berlesen ni. takut kena tipu sebab awal2 ja okey lama2 ja ...

Sama je, tapi tu lah kena tengok pinjaman yg boleh percaya. Kalau bank tak luluskan , kena jugak cari tempat lain. Macam yang ada kredit history buruk, bukan senang bank nak luluskan. Pinjaman berlesen ada yg berani bagi pinjam sebab diorang potong terus dekat gaji, so tak boleh lari ke mana.

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 07:53 PM | Show all posts
hafizabd replied at 13-7-2019 10:10 PM
pastu merana seumur hidup. tak nak lah aku nk hidup aman

Pinjaman berlesen bukan pinjaman ah long. ah long takde perjanjian bertulis, faedah ah long ni berubah, pinjaman berlesen faedah dia tetap. Lagipun pelanggaran perjanjian akan dituntut di mahkamah, kalau ahlong? simbah cat la jawabnyer.

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 08:02 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 12-7-2019 05:28 PM
Bank pun Ade late payment charges.
Licence moneylender.
Documentation lbh kurang bank. Cume simp ...

Mana - mana pun mesti ada late payment charges. Pinjaman berlesen memang memang simplified. Husben ada buat loan dengan yayasan ihsan rakyat, tak sampai seminggu dah masuk duit.

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 08:17 PM | Show all posts
NuiraWarni replied at 13-7-2019 10:17 PM
ye weh. sedara aku jenis yg tak buat loan. dorang mostly beli kereta cash

untungnya sedara tu. murah rezeki dia ek? Tak semua orang senang macam tu dik. Macam akak ni, kalau dah emergency mcm hal - hal perubatan nak buat macam mana? kena jugak cari alternatif lain. Yang penting cari yang ikut konsep syariah, tak menyusahkan kelak .
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 04:36 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2019 05:31 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 11:55 AM | Show all posts
Edited by syaeyedan at 1-8-2019 12:11 PM
NuiraWarni replied at 10-7-2019 03:27 PM
pinjaman berlesen ni boleh percaya ka? pernah baca yg pinjaman berlesen ni interest tinggi

yup, tinggi sikit tp mudah utk dapat..
utk yg pegang kad atm tak semua syarikat yg teruk. ak pernah bt dengan pinjam berlesen ni, hari gaji dia akan ambil jumlah potongan kita, baki dia transfer dlm bank kita yg lain. so far takde lg terkurang. lagipon ak buat online banking, so kita boleh monitor berapa dia ambik, berapa dia transfer.
alhamdulillah dah hmpir 5 tahun ak berurusan dgn syarikat ni. dah nk habis bayar, pinjam lg huhu..takyah jumpa dah, oncall je tak sampai sejam lulus duit masuk akaun. nk pinjam dgn keluarga dan kawan2 ni susah. biarlah boleh bayar lebih sikit dari menanggung malu huhu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2019 11:46 PM | Show all posts
kad kredit xboleh ke...

Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah pinjam kannlat orang RM700 Dan RM100 hujung2 Tak bayar

Padahal dia tahu Kita susah macam Mana....tapi jenis hati kering, Tak peduli
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
fai00 replied at 15-7-2019 07:38 PM
Jangan cari kat sumber yang tak boleh dipercayai la. Yayasan ihsan ni ade website sendiri, ko bole ...

Yayasan ni utk org keje gomen je ke?kalu keje swasta tak dpat ea?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081481s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list