Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4881
View
74
Reply

SIAPA ADA PENGALAMAN BUAT PINJAMAN PERIBADI NILAI KECIL?

[Copy link]

Author: Adakah?       Show all posts   Read mode

Post time 10-7-2019 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
sabunkk replied at 10-7-2019 01:49 PM
Ak ada family keje kerajaan tapi tentera lah agak2 boleh? Hehehehe nak kawen katanya tapi kalau pi ...

Kalau loan yg utk kerja kerajaan macam yayasan ihsan rakyat under rce tu tentera ke askar yg beruniform xboley . Nak pinjam, pinjam sikit2 tu baik xpayah hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 02:42 PM | Show all posts
yatty123 replied at 10-7-2019 06:34 PM
Kalau loan yg utk kerja kerajaan macam yayasan ihsan rakyat under rce tu tentera ke askar yg berun ...

yayasan ihsan tu boleh percaya ke?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 02:43 PM | Show all posts
fai00 replied at 9-7-2019 09:35 PM
Kalau setakat nak pinjam rm500 baik buat keje part time je lah hahaha.... Sebab kalau pinjam loan rm ...

buat part time food panda pun boleh dapat beribu apatah lagi rm500 ni. tak payah la nk buat loan
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 02:45 PM | Show all posts
sabunkk replied at 10-7-2019 01:51 PM
Boleh percaya ke chorrrr? Tak pernah dngar pun rce loan bagai ..  yg tak pernah dngar ni la org ra ...

bukan was was takut kena tipu je lah. kdg org desperate nk duit dorang main pinjam je.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
hafizabd replied at 11-7-2019 02:42 PM
yayasan ihsan tu boleh percaya ke?

Boleh.... Sebab dia kerja under kerajaan dia pinjam 7k je..... Tapi dia tgk payslip baru boleh tgk berapa layak pinjam..... Pinjam smpai 250k boleh....
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
hafizabd replied at 11-7-2019 02:45 PM
bukan was was takut kena tipu je lah. kdg org desperate nk duit dorang main pinjam je.

Betul sebelum pinjam selidik betul2 sumber & company dia.... Kalau main pinjam takut nanti kena bayar balik mahal interest rce tu 4.99% kot tapi yg tu under yayasan dewan perniagaan melayu perlis.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
hafizabd replied at 11-7-2019 02:43 PM
buat part time food panda pun boleh dapat beribu apatah lagi rm500 ni. tak payah la nk buat loan

Tau xper boleh je pnjam kwn2 ke family sikit sini sikit sana . Pinjam 500, nnti kena pulangkan 2k !
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
2 hari lps sy temankan kawan jumpe moneylender.dia nk pinjam rm6k.
Bayaran balik:-

From rm400, tp my fren nk byr rm1k sebulan. Interest is rm380 sebulan. If u byr on time, interest reduce rm70/mth.

So, it's rm1380 first, Dan reduce kan la sdri every mth. If u can't pay, tell him.late payment charges adelah if lambat byr.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by migujem at 12-7-2019 05:05 PM
noraidil_06 replied at 12-7-2019 09:01 AM
2 hari lps sy temankan kawan jumpe moneylender.dia nk pinjam rm6k.
Bayaran balik:-



Kalau bank macam tu jugak ke? Lambat bayar ada charge? Moneylender yg macam mana dia pegi pinjam tu?
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
migujem replied at 12-7-2019 05:02 PM
Kalau bank macam tu jugak ke? Lambat bayar ada charge? Moneylender yg macam mana dia pegi pinjam ...

Bank pun Ade late payment charges.
Licence moneylender.
Documentation lbh kurang bank. Cume simplified
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
migujem replied at 12-7-2019 05:02 PM
Kalau bank macam tu jugak ke? Lambat bayar ada charge? Moneylender yg macam mana dia pegi pinjam ...

Mesti lah ada kalau tak ada macam mana nak dpt untung betul tak? Tapi kalau moneylender mintak atm card ke apa jangan lah bagi angkat kaki blah je dari situ pinjam kat tempat lain.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
yatty123 replied at 11-7-2019 04:41 PM
Betul sebelum pinjam selidik betul2 sumber & company dia.... Kalau main pinjam takut nanti kena ba ...

Boleh tahan jugak interest 4.99% tapi ada mintak atm card? Kalau terlebih bayar macam mana? Burn ke dia pulangkan balik duit baki?
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kakaknanako replied at 12-7-2019 06:33 PM
Boleh tahan jugak interest 4.99% tapi ada mintak atm card? Kalau terlebih bayar macam mana? Burn k ...

Interest 4.99% setahun tapi itu kalau pinjam kat yayasan dewan perniagaan melayu perlis. Jadi kira boleh lah interest byk itu. RCE x pegang atm atau mintak atm kad kita kalau mintak, jgn bagi & jgn pnjam! Kalau ada baki duit dari pinjaman, dorg akan bagi balik taoi kena call dorg utk pastikan btul ke x ada lebihan duit
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 09:58 PM | Show all posts
yatty123 replied at 10-7-2019 06:34 PM
Kalau loan yg utk kerja kerajaan macam yayasan ihsan rakyat under rce tu tentera ke askar yg berun ...

ratus2 ni rugi ja pinjam. berpuluh puluh ribu baru okey. setakat beratus pinjam dgn mak je lah
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 09:59 PM | Show all posts
fai00 replied at 12-7-2019 06:56 PM
Interest 4.99% setahun tapi itu kalau pinjam kat yayasan dewan perniagaan melayu perlis. Jadi kira ...

macam tak boleh percaya ja. kejap lagi hidup hidup kena tipu
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 10:00 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 12-7-2019 05:28 PM
Bank pun Ade late payment charges.
Licence moneylender.
Documentation lbh kurang bank. Cume simp ...

tapi bank selamat lagi daripada pinjaman berlesen ni. takut kena tipu sebab awal2 ja okey lama2 jadi ah long
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2019 10:10 PM | Show all posts
NuiraWarni replied at 12-7-2019 09:59 PM
macam tak boleh percaya ja. kejap lagi hidup hidup kena tipu

pastu merana seumur hidup. tak nak lah aku nk hidup aman
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2019 10:12 PM | Show all posts
fai00 replied at 12-7-2019 06:56 PM
Interest 4.99% setahun tapi itu kalau pinjam kat yayasan dewan perniagaan melayu perlis. Jadi kira ...

mcm bahaya je kalau bagi kad atm ni. tak pasal nanti duit yg banyak tinggal telur ja dlm bank
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2019 10:13 PM | Show all posts
Kakaknanako replied at 12-7-2019 06:31 PM
Mesti lah ada kalau tak ada macam mana nak dpt untung betul tak? Tapi kalau moneylender mintak atm ...

yg jenis minta kad atm ni mmg tak boleh percaya la cerita dia
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2019 10:14 PM | Show all posts
yumentos replied at 11-7-2019 08:37 PM
Tau xper boleh je pnjam kwn2 ke family sikit sini sikit sana . Pinjam 500, nnti kena pulangkan 2k  ...

sebab tu ada yg jenis kumpul duit bnyk2 dulu baru beli dorang tak nak buat loan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082497s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list