JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1336
View
28
Reply

SIAPA ADA PENGALAMAN BUAT PINJAMAN PERIBADI NILAI KECIL?

[Copy link]

Author: Adakah?       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-1-2019 11:52 PM | Show all posts |Read mode
Selamat hampir tengah malam kepada semua forummer especially yang singgah kat benang I ni..

Nak tanya, ada tak siapa2 ada pengalaman buat pinjaman peribadi bernilai kecil? Dalam nilai RM500 ke bawah ke. Kalau ada yang pernah buat pinjaman nilai macamtu, boleh share tak korang pinjam dari mana and recommended tak? Please taknak yang jawab pinjam dari family, saudara mara, jiran tetangga semua ni sebab I tanya ni untuk elakkan pinjam dari family yang sebenarnya. Family banyak perlukan duit untuk kegunaan lain. Hopefully ada yang sudi share and I dapatlah buat pinjaman dalam sekitar beberapa ratus sahaja untuk setelkan masalah I ni. Thanks..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Nape skit sgt nak pinjam?
U boleh cuba dgn amanah ikhtiar
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
N u google SME CORP. Dulu ade soft loan. Skrg tatau la
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Ms kje dgn pbt dulu
Ada koperasi yg bg loan dlm amaun kecil
Tp utk staf je

Try lh tny yg pinjaman dgn koperasi
Ada bnyk
Tp kena tnc die jgk lh


Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 6-1-2019 12:37 AM
Nape skit sgt nak pinjam?
U boleh cuba dgn amanah ikhtiar

Tny knape nk pinjam sikit...igtkn nk offer pinjam duit
Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Kt gugel tu bnyk website yg bg cdgn
Try survey tgk
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
aku pernah buat. aku buat jat aeon kredit. pinjaman peribadi ni dia kira 5 kali ganda gaji kita. tapi sis nasib baik pasal tahun ni aeon ada kurangkan tempoh bayaran dari minimum setahun ke 6 bulan. pastu maksimum bulanan dia tarik smpai 84 bulan( 7 tahun) kalau setakat rm500 tu xde hal. janji sis ada payslip. 3-6bulan. janji ada no tel office. janji ada adik beradik yang duduk tak serumah dengan kita. kalau lulus 3 hari duit diaa bank in acc
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu company I kerja ada bagi staff loan.... Then staff bayar balik setiap bulan potong gaji. Xde interest pun. Byk lagi cara lain tapi u kena lah byr balik with additional cost contoh withdraw from credit card or apply small loan from the bank. Kalau bank bagi loan extra u invest jer dlm tabung haji or asb.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat website aeon ada jadual byar blik berapa. rasanya pakej paling rendah rm1000 .aeon akan potong 2% kalau loan approved so mmg standard dapat dalam rm980 macam tu la. diorang akan potong dari bank acc.
Aku dulu pinjam 7.5k. pinjam lagi 10k pinjam 15k yang 15k tu baru je settle 2 bulan lepas. rasa macam terbang dengan bidadari sis. i believe i can
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2019 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 6-1-2019 12:37 AM
Nape skit sgt nak pinjam?
U boleh cuba dgn amanah ikhtiar

nak pinjam nilai sikit sebab problem yang nak disetelkan tu bernilai sikit.memang tak lebih rm300 pun kos nya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2019 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 6-1-2019 12:37 AM
N u google SME CORP. Dulu ade soft loan. Skrg tatau la

Ok.I akan google and tengok nanti.thanks
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2019 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
blancmont replied at 6-1-2019 01:25 AM
Ms kje dgn pbt dulu
Ada koperasi yg bg loan dlm amaun kecil
Tp utk staf je

Nak pinjam koperasi mestilah kena jadi ahli koperasi tu kan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2019 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
blancmont replied at 6-1-2019 01:45 AM
Kt gugel tu bnyk website yg bg cdgn
Try survey tgk

dah google.cuma nak tanya gak pendapat forummer dalam ni kot2 ada yang pernah buat pinjaman kat mana2 dan rasa nak rekemen kat orang lain
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2019 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 6-1-2019 08:25 AM
aku pernah buat. aku buat jat aeon kredit. pinjaman peribadi ni dia kira 5 kali ganda gaji kita. tap ...

Ok.menarik ni.I akan cek info lanjut pasal loan aeon credit ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2019 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 6-1-2019 08:27 AM
Dulu company I kerja ada bagi staff loan.... Then staff bayar balik setiap bulan potong gaji. Xde in ...

Company I takde pulak benefit bagi staff loan tu.paling tidak offer advance gaji untuk staff yang nak sambut perayaan.tu pun banyak rules nya.sebab banyak kes staff sebelum2 ni buat loan company lepas tu cabut n hilangkan diri.tak lalu la company nak mencari diorang2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Sketnya nak pinjam..nape tk pinjam ngan org terdekat je....
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Nape x pnjam dgn adik beradik je? Iols klu dgn sibling less 5k iols bleh bg je... klu best fren iols pn iols bleh consider lg
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 6-1-2019 05:00 AM
Nape x pnjam dgn adik beradik je? Iols klu dgn sibling less 5k iols bleh bg je... klu best fren iols ...

adik beradik is adik beradik. jangan libat duit with adik beradik.nanti kalau sakit atau urgent adik beradik tak nak jaga.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Adakah? replied at 6-1-2019 02:09 AM
Ok.menarik ni.I akan cek info lanjut pasal loan aeon credit ni

intereset loan sekarang 0.66% kak. akak jangan sesekali tanya dan call ahlong yang selain aeon. diorang kalau akak tengah loan. nanti adik beradik dia angah pakcu paklong pakusu akan kcau jugak nanti. sekarang diorang tengah giat guna nama islam utk loan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 6-1-2019 02:56 PM
adik beradik is adik beradik. jangan libat duit with adik beradik.nanti kalau sakit atau urgent ad ...

Kite knal adik beradik sndri very well insyaAllah xda pape.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045260s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list