Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1734
View
6
Reply

Jalan-Jalan Ke Sabah

[Copy link]

Author: zach2008       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-1-2019 11:15 AM | Show all posts |Read mode
Salam Sabahan,
Saya nak memohon jasa baik org2 Sabah utk jalan2 di Sabah.
Saya pernah ke Sabah beberapa tahun yg lepas (agak lama) dari Miri, Sarawak. Jalan darat.

Waktu dlm jangkamasa seminggu, saya tinggal di Likas Square pada kadar lbh kurang RM500 semalam.
Masalahnya, sbg cth jika saya ingin ke Kundasang saya akan bertolak dari KK ke kundasang. Main2 sekejap, lepas tu balik lg ke KK.
Buang masa dlm perjalanan.

Utk trip kali ni saya nak tempat penginapan mungkin di KK semalam, kundasang semalam dan begitu la seterusnya.
Boleh tak bagi tempat2 yg wajib saya pergi dlm jangka msa seminggu. Sy suka kepada konsep apartment spt di Likas Square kerana boleh menempatkan family yg ramai dan. Atas sebab2 tertentu kadar sewa mungkin sekitar RM500 atau lbh semalam

Harap ada yg boleh membantu terutama nama2 apartment yg boleh ditempah dan tempat2 yg boleh dikunjungi.

Sekian, terima kasih

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2019 11:19 AM | Show all posts
Walaupun saya menggemari pulau dan pantai tp saya masih tidak berasa selamat terutama anak2.
Tempat makan yg sedap terutama seafood dan tempat yg sesuai utk budak2.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by burque at 5-1-2019 01:40 PM

apt- the loft atas imago. tp likas sq selesa dan besar cuma bkn d pusat bandar

ada jg marina condo or api api apt.

for me sy suka pegi tmpt org jarang pegi klu sabah. sy pegi Maliau Basin diving dekat .sipadan, mataking. imbak canyon blum sempat pegi

Kundasang- national park, dairy farm dan rabbit village. jg bole hiking bukit atau paragliding.


KK- bole mkn seafood kt gayang atau thien thien . ada duit lebih bole try shang ri la tg aru. jln2 kt kk paling2 org g pasar philippine je la or eco pelancogan ums..masjid bandaraya..ntah la labu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by matkpop at 5-1-2019 01:44 PM

Kalau untuk penginapan apartment, kat tengah bandar KK ada Marina Court dan Promenade Apartment. Sebelah ada Centre Point, kat depan Marina Court ada satu shopping mall biasa juga. Pun berdekatan dengan tempat makan kat waterfront.

Kalau kat Kundasang, mana2 homestay ada. itu boleh pilih ikut citarasa sendiri. Kalau pergi Kundasang, boleh pergi Ranau sekali.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2019 09:39 AM | Show all posts
burque replied at 5-1-2019 01:39 PM
apt- the loft atas imago. tp likas sq selesa dan besar cuma bkn d pusat bandar

ada jg marina cond ...

Tq atas maklumbalas... buat masa sekarang trip ni tidak akan ke pulau2.
Cuma lokasi2 menarik di sekitar KK dan Kundasang..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2019 09:43 AM | Show all posts
matkpop replied at 5-1-2019 01:41 PM
Kalau untuk penginapan apartment, kat tengah bandar KK ada Marina Court dan Promenade Apartment. Seb ...

Marina Court - 2 hari lepas full.
Lucky semalam lepas google ada satu unit Penthouse dari direct owner.

Tengah tunggu email.
Byk apartment 2 dan 3 bilik je. Sy perlukan 4-5 bilik.
Pegi cuti sama2 satu keluarga tak best duduk asing. Tujuannya adalah utk sekeluarga berkumpul.
Anak2 boleh jumpa sepupu dan main sama2


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2019 09:46 AM | Show all posts
Sekarang tgh carik kundasang... byk yg 2-3 bilik saja.
Ada yg banglo tp takde wifi dan TV. Boring jugak terutama utk  budak2 dan waktu malam. Siang no hal
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082128s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list