Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9126
View
198
Reply

Perkahwinan ke 2 (anak2 masih kecil dibenci suami dan keluarga mertua)

[Copy link]

Author: Mamahayati       Show all posts   Read mode

Post time 17-4-2019 11:38 AM | Show all posts
Mamahayati replied at 16-4-2019 04:39 PM
sy pernah terfikir kalau sy pregnant lg maybe suami sy akan berubah..

ko kenapa kak? tepuk dahi aku baca ayat ko ni? tula tengok lagi drama2 kul 7 tu. masih lagi menaruh harapan. adoii la.

betul la komen2 forumer kat sini. TT lebih pentingkan laki dari anak2. anak2 tu la investment ko masa tua nanti TT wei. bukan ada laki semata. boleh pikir sunyi kalo tak berlaki emmmm. letakla cinta kepada Allah & Rasul dulu. jangan la cintakan dunia semata
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 11:41 AM | Show all posts
thyme2 replied at 17-4-2019 07:48 AM
Terkedu aku baca..tak tahu nk ckp apa..ada rupanya org yg pentingkn suami baru lebih drpd anak sendi ...



ada uols. contoh terdekat TT ni la orangnya. tak sunyi masa tua nanti katanya
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 06:00 PM | Show all posts
please do not reply to this thread. Mengabihkan boreh je. Bior la di hadapnya laki baru dia. But please send your own kids to their own father. Gosshhhh
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2019 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Mamahayati replied at 16-4-2019 04:39 PM
sy pernah terfikir kalau sy pregnant lg maybe suami sy akan berubah..

Tolong jawab jujur....aku masuk sini sebab hang update yg terbaru. .just nk tahu. ..bagaimana prestasi pelajaran anak2 hang?....bila exam bagaimana keputusan exam diorang? ..

Life diorang berbapa tiri haprak tu...ada tak diorang sentiasa meluahkan rasa hati yg sedih pada hang?

Berapa kali dah hang cerita hang pindah rumah hang ni. ..dulu ada juga hang cerita hang balik rumah hang. ...

hidup hang happy ke?

Hidup anak2 hang happy ke?

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2019 01:46 PM | Show all posts
aduss la akak ni dah kenapa?anak akak happy ke weekend je akak pegi umah laki then derang akak letak umah ayah derang. kadang2 weekdays wpun kita bersama2 tp quality time with kids tu kurang sbb bz dgn kerja n anak2 pun sekolah mesti smpai ptg kan?blk rumah dah tebongkang masing2 nak tido je.weekend la kita nak buat aktiviti sama2, nak dgr derang cite macam2.

akak ada hati lagi nak ada anak dgn perangai laki cam gitu?maaf ckp, sy rasa hubungan korang bukan makin baik, makin membebankan ada la. akak jugak ckp dia skrg ni lebihkan kwn siap mai dok serumah. pelik2 laa situasi korang ni.

fikirla masa depan anak2...nanti dah tua anak2 tak balik rumah lgsg jenguk akak baru la merempan tak ingat dunia. harap2 tak jadi la gini.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2019 03:00 PM | Show all posts
kadang tu sapa laki yg kita pilih, reflect to who you are

kan??

pandai2 la memilih.....

jgn sebarang je sauk....asal berlaki konsep nya!!
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2019 03:01 PM | Show all posts
kalo kita jenis berjenis,,,x kan nk pilih lelaki yg x berjenis

tu maksud i olls, paham ke idok


biar ada taste!!





Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 08:58 AM | Show all posts
kiyudi replied at 19-4-2019 03:01 PM
kalo kita jenis berjenis,,,x kan nk pilih lelaki yg x berjenis

tu maksud i olls, paham ke idok

Macam nak reply jer Yang nee.....


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 09:08 AM | Show all posts
kiyudi replied at 19-4-2019 03:00 PM
kadang tu sapa laki yg kita pilih, reflect to who you are

kan??

Dahsyat....

I reserved my comment for now......
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 09:32 AM | Show all posts
Menakautau replied at 22-4-2019 09:08 AM
Dahsyat....

I reserved my comment for now......

kau ni kalau x jejak post aku memang x sah kan






Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 09:37 AM | Show all posts
kiyudi replied at 22-4-2019 09:32 AM
kau ni kalau x jejak post aku memang x sah kan

stress sangat hang nee Awat koyote???
Ada yang hang reject lagi kah???

Hang nee memilih sangat....ala kadar sudah ler...


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 09:44 AM | Show all posts
Menakautau replied at 22-4-2019 09:37 AM
stress sangat hang nee Awat koyote???
Ada yang hang reject lagi kah???

idok ler manak....

biashe2 jer..ari senin mesti lah mood unstable skett... cari pasal memang mendapat lah


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 09:52 AM | Show all posts
kiyudi replied at 22-4-2019 09:44 AM
idok ler manak....

biashe2 jer..ari senin mesti lah mood unstable skett... cari pasal me ...

Piyed hang memang jatuh setiap Hari senin Kah koyote???takda ikut kitaran lagik???

Yelah Anak buah manak kata umur nak masuk menopos memang piyed haywire banyak....

Are you???


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 09:56 AM | Show all posts
Menakautau replied at 22-4-2019 09:52 AM
Piyed hang memang jatuh setiap Hari senin Kah koyote???takda ikut kitaran lagik???

Yelah Anak b ...

opis mate aku menopos umur 50 tahun....xkan aku bru 30++ dh menopos....

no no....

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 02:32 PM | Show all posts
Mamahayati replied at 15-4-2019 08:38 AM
saya sebenarnya fikir macam2..sy takut sy akan sunyi dan tua berseorangan tiada yang teman sy mela ...

ko konfiden ke kak bila tua nanti ko tak sorang2?

silap2 laki ko mati dulu kak. pastu anak2 ko pun buat tak tau je ngan ko sbb peel ko yg nak menangkan laki ko yg tak guna satu sen ni.
akhirnya... sendri jugak ko kak.

padan muka ko kak. sbb terlalu bodoh sayangkan laki yg dah sah2 tak guna.
kalau ko tak keje kak, agak2 laki ko sayang tak kat ko???

maaf kak. aku nih dah lama tak masuk komen. silent reader je.
tp bila baca cite ko nih kak, aku jadi geram sbb zaman dah masuk 2020 nih ada lagi yg bodoh mcm ko.

ko ingat bila pregnant anak laki ko tu, laki ko nak brubah??
ahahahhahha... naif sungguh ko kak.
laki yg tergamak ugut nak rodok anak2 ko dgn pisau rambo, tak layak dibuat laki.
laki yg tergamak mengungkit pasal makan pakai anak2 ko.. selayaknya dibuang ke tepi

ko keje apa ek kak?


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 02:59 PM | Show all posts
aku_tetap_aku replied at 22-4-2019 02:32 PM
ko konfiden ke kak bila tua nanti ko tak sorang2?

silap2 laki ko mati dulu kak. pastu anak2 ko  ...

Hmmmmmmm baru manak tahu kenapa sarahmirza, mimik, blingbling masih jadi lembu kuar bekerja sampai kehari ini..

Khuatir laki takkan sayang kalau mereka tak terus bekerja.....

Hawau makan hasil bini punya laki.....kan you are who you are??????


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 03:01 PM | Show all posts
kiyudi replied at 22-4-2019 09:56 AM
opis mate aku menopos umur 50 tahun....xkan aku bru 30++ dh menopos....

no no....

Dah banyak tanda tanda you are nearing it koyote....jgn masih nak perasanz....

so cepat bertindak...




Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 03:06 PM | Show all posts
Menakautau replied at 22-4-2019 02:59 PM
Hmmmmmmm baru manak tahu kenapa sarahmirza, mimik, blingbling masih jadi lembu kuar bekerja sampai ...

berlambak je wehhh bini tak keje, laki dia helokkkk je duk tanggung anak bini.& berlambak je bini kerja, laki duk kedarah hasil bini.



nih jenis jantan mmg takleh pakai.
kalau bini keje pun, mcm nih dah peel laki dia. cuba kalau dia tak keje?
aku rasa mcm kain lap kaki je laki dia buat akak ni.

btw, aku keje bukan sbb nak suh laki sayang.

kalau laki dah sayang, ko keje ke.. tak keje ke, dia tetap sayang

kalau dah laki peel mcm jahanam.... hmm.. ko buat lah apa pun, tetap jahanam

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 03:14 PM | Show all posts
aku_tetap_aku replied at 22-4-2019 03:06 PM
berlambak je wehhh bini tak keje, laki dia helokkkk je duk tanggung anak bini.& berlambak je bini  ...

Manak Cuba utk bersangka baik...tapi masih samar samar si sarahodah, hana, blingbling, dlm kategori mana eh???



Hang dah Cuba berhenti kerja utk try test uji samada laki masih syg???

Hang jugak yg kasi gambaran laki Nee kalau dah bininya bekerja, bawak gaji balik rumah kendian berhenti...sayang nya tiada lagi????


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 03:29 PM | Show all posts
Menakautau replied at 22-4-2019 03:14 PM
Manak Cuba utk bersangka baik...tapi masih samar samar si sarahodah, hana, blingbling, dlm kategor ...

Hang jugak yg kasi gambaran laki Nee kalau dah bininya bekerja, bawak gaji balik rumah kendian berhenti...sayang nya tiada lagi????



ini hanya utk laki yg tak guna !!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083113s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list